Doğuma Hazırlık İkinci doğumun birinciden farkı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Chmstry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2016
528
225
53
37
Merabalarrr... 20 aylık kızım var ve 37 haftalık hamileyim. İkinci doğum daha kolay ve erken olur mu acaba diye,sürekli kendimi dinliyorum,ama henüz gelen giden yok. Birincisi normal doğumdu, ama dikişim çoktu,iki doğum arası da yakın olunca, dikişlerin patlar diyenler oldu,var mı yaşayan bilen?

Vücut tam anlamıyla 2 senede topluyor. 4 ay ne bileyim o kadar uzun bir süre değil. Yani 2 yaşına birşey kalmamış. Ama en azından son 3-4 hafta için sık yürüyüş yapmaya özen göster, yüzebiliyorsan denize gir, ve doğuma 1 hafta kala mekke hurması ye hergün 7 adet, istersen daha fazla, son olarakta vulva'ya zeytin yağıyla masaj yap 10 gün öncesine kadar.

24 ayda toparlıyormuş da,ben toparlama evresini 20 ay yaşamadım ki,12. Ayda hamileydim, yeniden vücut değişti... evim 4. Katta,asansör yok,ilk doğumdan 5 gün önce top oynuyordum,şuan sıvaktan olsa gerek,sürekli bir sersem gibiyim,nefesim hiç bir şeye yetmiyor,başım fazla dönüyor,evden dışarı en son 2 gün önce çıktım,merdivenleri çıkarken fena oldum. Belki de uykusuzluk da var hali hazırda geceleri uyumayan bir bebe var, o uyuduğunda da ben bidaha kolay kokay dalamıyorum zaten,

Dun dogum yaptim kizim 16 aylikken. Dikia patlamasi falan olmaz ki. Zaten dikisler dogumdan sonra 40 gun icinde iyilesiyor. Bu dogum daha kolay oldu. Ilkinde daha cok sanci cekmistim. Bunda pek cekmeidm. Hastaneye gittim 1 bucuk saat sonra dogum masasindaydim.

İkincide açılma süreci çok hızlı oluyor canım ama benim ilki 37 haftada ikinci 38+5 te doğdu.

Dikiş sıkıntısı olmadı ama araları 29 ay. yapabilirsen perine masajı tavsiye ederim.
Yine kolay doğum için squat yapabilirsin pilates topuna oturabilirsin. Eşinle korunmasız ilişki de doğumu kolaylaştırıyor.

Dun dogum yaptim kizim 16 aylikken. Dikia patlamasi falan olmaz ki. Zaten dikisler dogumdan sonra 40 gun icinde iyilesiyor. Bu dogum daha kolay oldu. Ilkinde daha cok sanci cekmistim. Bunda pek cekmeidm. Hastaneye gittim 1 bucuk saat sonra dogum masasindaydim.
Allah analı babalı büyütsün.çok teşekkür ederim,peki beklediğinizden erken mi oldu doğum

İkincide açılma süreci çok hızlı oluyor canım ama benim ilki 37 haftada ikinci 38+5 te doğdu.

Dikiş sıkıntısı olmadı ama araları 29 ay. yapabilirsen perine masajı tavsiye ederim.
Yine kolay doğum için squat yapabilirsin pilates topuna oturabilirsin. Eşinle korunmasız ilişki de doğumu kolaylaştırıyor.
Birincide 12 saat açılma beklemiştik,bunu duyduğuma çok sevindim :) ama birinci ya da ikinci okuşuna bağlı değil ne zaman geleceği,onu da öğrenmiş olduk,teşekkürler

Birincide 12 saat açılma beklemiştik,bunu duyduğuma çok sevindim :) ama birinci ya da ikinci okuşuna bağlı değil ne zaman geleceği,onu da öğrenmiş olduk,teşekkürler

Bak burada doğum hikayemi anlattım canım🤭 sen de sağlıkla al kucağına inşallah

Back
X