ıkıncı duzey ultrason-renklı doopler

kames

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2011
193
0
66
İstanbul
19 ve 24.haftalar arasında yapılan ıkıncı duzey ultrason cektıren var mı?
sımdıye kadar yapılan butun testletımde sorun cıkmadı .doktorum ıkıncı duzey ultrason cektırmemı ıstedı.
ben kararsız kaldım .coğunlukla rısklı gebelıklerde cekıldıgını duydum.bır hafta sonrasına randevum var ?cok kararsızım

benim herşeyim normal olduğu için çektirmedim doktor da gerek duymadı sen bilirsin ama hatta eşimlede konuştuk bu konuyu doktor istemediği halde çektiren yakınlarımız vardı eşimde gerek yok dedi çektirmedik

canım onların baktığı ulturasonlarda herşey gözükmüyor o yüzden kalbine, damarlarına, omurgasına, eline ayağına, herşeyine detaylı olarak bakıyorlar ben ilk kızımda yaptırmadım ikinci gebeliğim bunda 2li testte yaptırdım 3lüde hatta 3lü teste sağ ayağında eğrilik gördüler doğumdan sonra tedavi edilebilir dediler ama benim birçok tanıdığıma olmuştu öyle görüp doğumda sorunsuz doğuyorlar. iş yerimde arkadaşın eşine daum sendromu demişler aylarca ağlamış kadın sapa sağlam doğdu şuanda 1 ayşında hiçbirşey yok kuzenime bebeğinin beyninde su var alınacak dedi aldırmadı başak başak doktorlara gitti hepsi ferklı anlattı ama doğdu şükür birşey yok insan inansa bir dert inanmasa yaptırsa bir dert yaptırmasa ban 150tl verdim yaptırdım inan pişmanım onu söyledi yaa hep aklımda acba ne olucak şöyle mi? böyle mi? valla bilemedim sana kalmış yaptırıp yaptırmamak kime inanıcaz bilemedim dua etmekten başka yapacak birşeyim yok

dune kadar cektırsem mı cektırmesem mı dıye dusunurken bugun zorunlu cektırmek zorundayım.her sey yolunda gıderken bırden bıre rısklı gbelık halıne geldı.uc gundur hastanede yatıyorum .esım kanıyor cok korkıuyorum

canım renkli ultrasona genelde sorunlu hamileliklerde yolluyorlar ben de geçen yıl kese görünmemiş ve yollanmıştım 3kez birinde kese yoktu 3gün sonar kese göründü ama 3cü girdiğimde kalp atışıda yoktu kalp atışı olmayan yada az atan gebeleri yolluyorlar renkli duplor dü sanırım hepimiz ağlayarak çıkıyorduk ama inşşallah seni güldürür rabbim

kızlar benim de iki hafta sonra randevum var. aslında bende her şey normal, doktor biraz pimpirikli :) ben 25 haftalık olacağım, bir sakıncası olur mu diye çekiniyorum. bizim burda özeller de yok! mecburen randevuyu bekliyorum.

Ben ikili üçlü testleri yaptirmayı düsünmüyorum.çünkü bebeğimde zeka geriliği riski çıksa bile aldirmak istemiyorum.ama 2.düzey ultrasonu mutlaka yaptıracağım.sadece riskli gebelerde diil rutin her gebede istenen bir şey.kan testlerinden daha önemli.benim ikinci hamileliğimdeki plasenta previa rahatsızlığım bu ultrasonda anlasıldı mesela.bebekteki tedavi edilebilir bazı hastalıklar da bu yolla anlasılıp önceden tedaviicin hazırlık yapılabilinir.o yüzden mutlaka yaptırın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…