Ikıncı evlılıgınse aıle apartmanına gelın gıtmek sakıncalı mı?

Gorustgm kışı abdestlı namazlı güzel ahlaklı bı çocuk fakat olurda evlenırsek aıle apartmanı en üst kata gelın gıdıcem. bınada 4 daıre var. anne babası abısı dıdısı bılmem ne. babası üst katı bılerek kıraya vermemıs oğlum evlenırse oturur dıye. fakat ben aıle apartmanı ıstemıyorm ama bunu çocuğa solemedm daha. cocuk kabul eder bence ama ana babası laf eder veya benim hakkmda kötü dusunmelerını ıstemıyorm 😒 napcm blmyrm. ben aıle apartmanını idare edemem.
Aile apartmanına gelin gidip de inanılmaz mutlu olan arkadaşlarım var. Bağımsız bir yere yerleşip de her gün kaynana kayınpeder derdi çeken arkadaşım da var. Önceden bilemezsiniz yani neyin sakıncalı olabileceğini. İki yaşam şeklinin de avantajları var,dezavantajları var. Ben mesela aile apartmanı tercih ederdim şahsen, ama işte dünya hali,neyi isterseniz tam tersiyle imtihan oluyorsunuz ,kvnin kpin en geçimsizi denk geldi bana,daha kendi çocuklarıyla geçinemiyorlar,beni napsınlar? eşim zaten yıllardır görüşmemek için elinden geleni yapan bir adam,taaa benden öncesinde ilişkileri yokmuş. Olayın benimle alakası yok yani, böyle birileri bize tabii ki ev mev vermezdi normal olarak. Keşke verselerdi de ben de rahat etseydim.

Görüştüğünüz kişiyi sadece abdestine namazına göre değerlendirmeyin. Toplumda abdestli namazlı olarak lanse edilip de dolandırıcının,ahlaksızın,terbiyesizin önde gideni olarak gördüğümüz insanlar da çoğunlukta. Güzel ahlaktan neyi anlıyorsunuz mesela tam olarak? Adamı iyi tanıyın,çevresindeki ilişkilerini iyi inceleyip değerlendirin,öyle karar verin.

Gorustgm kışı abdestlı namazlı güzel ahlaklı bı çocuk fakat olurda evlenırsek aıle apartmanı en üst kata gelın gıdıcem. bınada 4 daıre var. anne babası abısı dıdısı bılmem ne. babası üst katı bılerek kıraya vermemıs oğlum evlenırse oturur dıye. fakat ben aıle apartmanı ıstemıyorm ama bunu çocuğa solemedm daha. cocuk kabul eder bence ama ana babası laf eder veya benim hakkmda kötü dusunmelerını ıstemıyorm 😒 napcm blmyrm. ben aıle apartmanını idare edemem.
Abdestli namazlı diye aile apartmanında oturmayı sindirmeyin.

İlk evlilikten hiç mi ders almadınız hiç mi bir şey öğretmedi hayat ? Onun anne babası senin hakkında kötü düşünse nolur düşünmese nolur sınırlarını çiz hayır de geç

Ne kadının ne de erkeğin ailesiyle aynı apartmanda oturulmamalı. Çok zaruri bir durum olmadığı sürece(evimiz yıkılmadığı vs sürece...)
İlişkiler boş yere heba ediliyor. Uzak olsun tatlı olsun muhabbetiniz. Eğer ısrar edip problem yapacaksa zaten doğru kişi değildir.
Ayrıca dindar bir insan olarak şunu söylemek istiyorum. Namazını vs kılması elbette evlilik için bir kriteriniz olur çünkü aynı bakış açısınıa sahip olup olmadığınızı bir noktaya kadar gösterir.
Ancak bu insan merhametli birisi mi, saygılı birisi mi, anlayışlı mı, konuşurken aynı şeylerden konuşup aynı şeylere gülebilecek aynı şeylere üzülebilecek misiniz? Hepsini bir bütün olarak değerlendirmek gerek.
Bir de çocuğu sizinle mi kalacak şu sizinle değilse bile hayatınızın bir kısmında ben babamla yaşıyacağım deme hakkına sahip.
Evlilikle ilgili karar vermeden önce çok açıdan değerlendirmek gerek iyi psikologların dinleyin derim.

Ben kayinvalidemle kayinpederimle ayni binadayim. Onlar sonradan bizim eve geldi. Sana tavsiyem: Evliligin basinda sakın kabul etme. Evliligin ilk bir otursun, aileyi iyice tanıman lazim. Kim iyi kim deli ögren. Bizde cokta sorun cikmasa da tekrar ayni karari vermem. Herkesin kendi düzenine ve yasam alanina ihtiyac var. Sorun cikiyor uzak durmaya sansin bile yok. Cünkü ayni ev. Bizimkiler genel olarak iyi Allah var. Ama tekrar karar verecek olsam kendi ailem icin müstakil ev alirim

Her abdestli ve namazında olanın adam olmadığını gayet iyi biliyor burdakiler.
Önemli olan insan olsun insan.

Aile apt oturmak zorunda kalırsan baştan kesin ve net olarak sınırlarını çiz. Mesela hergun onlara gitme gibi bı zorunlulugun yok , yemek tek evde pissin herkes bı yerde yesin derlerse kabul etme , temizlikte vs yardım etme zorunluluğunda yok, bunlardan taviz verirsen çok başin agrir

Şimdi açıkça bu isteğini söylemen gerek. Karşı tarafın vereceği cevaba göre ya devam edersin ya ayrılırsın. Ne erkek kadını kandırson ne kadın erkeği. Evlendikten sonra hallederim istediğimi yaptırırım demek bence çok iki yüzlüce.

Birincisi ikincisi yok.
Özel alan kalmıyor ona göre kararınızı verin.

Artık ikinci evliliğinizi yapacaksanız bunları acık açık konuşmanız lazım. Ben olsam sadece adamla değil ailesi ile açık açık konusurdum. Benim beklentilerim şöyle diye

Ben kayinvalidemle kayinpederimle ayni binadayim. Onlar sonradan bizim eve geldi. Sana tavsiyem: Evliligin basinda sakın kabul etme. Evliligin ilk bir otursun, aileyi iyice tanıman lazim. Kim iyi kim deli ögren. Bizde cokta sorun cikmasa da tekrar ayni karari vermem. Herkesin kendi düzenine ve yasam alanina ihtiyac var. Sorun cikiyor uzak durmaya sansin bile yok. Cünkü ayni ev. Bizimkiler genel olarak iyi Allah var. Ama tekrar karar verecek olsam kendi ailem icin müstakil ev alirim
Yalnız Almanya'da müstakil ev fiyatları %12 düşmüş bu sene, burada sanmıyorum ki bu çiftin ev alacak bir parası olsun, hele müstakil ev burada direkt = villa olarak görülüyor.

öyle bir imkan söz konusu olsa zaten kadın direkt ben oturmam param mı yok x yerde ev tutar otururum derdi

ha nadiren de olsa b.k gibi parası olmasına rağmen "illa ailemin yanında oturcaz" diyen çıkabilir ama bu da epey bi nadirdir.

Yalnız Almanya'da müstakil ev fiyatları %12 düşmüş bu sene, burada sanmıyorum ki bu çiftin ev alacak bir parası olsun, hele müstakil ev burada direkt = villa olarak görülüyor.

öyle bir imkan söz konusu olsa zaten kadın direkt ben oturmam param mı yok x yerde ev tutar otururum derdi

ha nadiren de olsa b.k gibi parası olmasına rağmen "illa ailemin yanında oturcaz" diyen çıkabilir ama bu da epey bi nadirdir.

Müstakil ev olmasina gerek yok. Bizim ilk evimiz kira ve kücük tü, ama herkesten bagimsiz ve huzurluydu. Benim demek istedigim ayri bir düzen. Kira da olabilir.

Back
X