İkinci hamileliğim ve sezaryen korkum:(

Nego

Özgür Filistin ☝️Bir sabah gelecek kardan aydınlık
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
84.676
355.180
898
Merhaba 3,5 yaşında bir oğlum var ikinciye 25 haftalık hamileyim Allah bağışlasın ikisinide, şimdiden sezaryen fikri uykularımı kaçırmaya başladı gündüz düşündüğüm yetmiyormuş gibi gecede düşünüp uykularımı kaçırır oldum, ssvd çok istiyorum ama yaşadığım şehirde yapacak dr yok yani bunu göze alacak, bile bile tekrar o masaya yatmak o acıyı sonrasında ki sıkıntıları yaşamak beni çok geriyor, günlerdir gerginim ve doğuma Allah nasip ederse daha çok var, o zamana kadar kendimi nasıl rahatlatıcam bilemiyorum, 2-3 hatta 4. kez sezaryen olanlar beni rahatlatın lütfen, ikinci nasıl oldu mesela, özellikle doğum sonrası ilk kalkma anı benim için çok zordu, sonrasında desteksiz bir hafta kalkamamak, uzun süre tek yastıkla yatamamak, sağa sola dönüp yatamamak...

Herkeste farklı tabi kimi çok kolay diyor kimi zor sezaryen için, ben normal doğum sancısınıda yaşadım son ana kadar ama oğlumun kalp atışları düştüğü için acil sezaryene alındım, hep normal doğum istedim kendimi şartladım buna, o yüzden sezaryene ağlayarak girdim büyük bir moral bozukluğu ile, oğlumun sağlığı için bu şarttı diye kabullenmem iki sene mi aldı, normal doğum sancısı benim için çok daha kolaydı.

Ablamın ilk doğumu normaldi çok zordu, ikinci sezaryen oldu o güle oynaya girdi doğuma sonrasında da öyle çıktı çok rahat kalkmış çok çabuk toparlandı, bana bu kadar zor gelmesi tamamen normale adapte olmamdandı sanırım

Uzun oldu, kafam karışık lütfen ikinci kez sezaryen olanlar ilkine göre nasıldı ikinci ya da üçüncü?

Beni rahatlatın diyorum ama aslında açıkça zorluğunuda kolaylığınıda yazın lütfen

Bu arada ilki spinal oldu o yönden sıkıntım olmadı hamdolsun

NOT: Kimsenin gözünü korkutmak değil amacım, kimi normal doğuma zor diyor kimi sezaryene, normal doğum sancısını en yükseğe kadar yaşadım ve benim için çok kolaydı, sezaryen sonrasıda dayanılamayacak gibi değildi, göreceli bir durum bu.

Her zaman llki zor oluyormus ikinci daha kolay ablam uc tane cocugunu sezeryan la dogum yapti ikincide ertesi gun ayaga kalkti agrisida olmadi...hep ilki zordu der...

uzmeyin kendinizi saglikli olsunda o gunler çabuk gecer...

Her zaman llki zor oluyormus ikinci daha kolay ablam uc tane cocugunu sezeryan la dogum yapti ikincide ertesi gun ayaga kalkti agrisida olmadi...hep ilki zordu der...

uzmeyin kendinizi saglikli olsunda o gunler çabuk gecer...
İnşaallah öyle olur, bile bile gitmekte ayrı bir duyguymuş, insan bilmediğinden korkar derdim ama bildiğinden daha çok korkuyormuş, amin sağlıklı olsun kuzularım:)

İlkinde ben ayaktaydım hep çünkü oğlum aç kaldı açlıktan şekeri düşüp havale geçirdi o yüzden iki gün yattım sonra üç gün hastane yolunda geçti, ondan da ağrım çok olmuş olabilir, inşaallah bu sefer sıkıntımız olmaz, sizde hamilesiniz inşaallah sağlıkla kolayca doğar bebeğiniz:)

İnşaallah öyle olur, bile bile gitmekte ayrı bir duyguymuş, insan bilmediğinden korkar derdim ama bildiğinden daha çok korkuyormuş, amin sağlıklı olsun kuzularım:)

İlkinde ben ayaktaydım hep çünkü oğlum aç kaldı açlıktan şekeri düşüp havale geçirdi o yüzden iki gün yattım sonra üç gün hastane yolunda geçti, ondan da ağrım çok olmuş olabilir, inşaallah bu sefer sıkıntımız olmaz, sizde hamilesiniz inşaallah sağlıkla kolayca doğar bebeğiniz:)

Amin canim hepimizin insallah...ilk gebeligim sabirsizlikla bekliyorum henuz doğum sekli belli degil....hakkimizda hayirlisi

ablam ilk sezeryanda 10 gun acıdan kıvrandı ikincide akşama ayaktaydı
rahat olun inşallah sixinde oyle olur

ablam ilk sezeryanda 10 gun acıdan kıvrandı ikincide akşama ayaktaydı
rahat olun inşallah sixinde oyle olur
İnşaallah öyle olur pozitif şeyler duydukça rahatlıyorum teşekkür ederim

Selam
Oncelikle bebeğinizi sağlıkla kucaklamanızı dilerim. ben 20 gun once 2. sezeryan dogum yaptım
ilk doğumda sizin gibi acılar içindeydim. aylarca toparlanamamıstım. Ancak ikincide ertesi gun kalktım hayatıma devam ettim. ameliyattan ilkinde cok korkmıstum ikincide sohbet ede ede aldılar bebeği. anestezi uzmanı na lutfen beni uyutmayın her anı yasamak istiyorum dedim :) gule oynaya odama gittim bebeği emziren
üstelik tecrübeli anne olmanın keyfi de paha biçilmez
rahat olun ona kavuşmanın güzelliğini düşünün
hayırlı doğumlar dilerim

Selam
Oncelikle bebeğinizi sağlıkla kucaklamanızı dilerim. ben 20 gun once 2. sezeryan dogum yaptım
ilk doğumda sizin gibi acılar içindeydim. aylarca toparlanamamıstım. Ancak ikincide ertesi gun kalktım hayatıma devam ettim. ameliyattan ilkinde cok korkmıstum ikincide sohbet ede ede aldılar bebeği. anestezi uzmanı na lutfen beni uyutmayın her anı yasamak istiyorum dedim :) gule oynaya odama gittim bebeği emziren
üstelik tecrübeli anne olmanın keyfi de paha biçilmez
rahat olun ona kavuşmanın güzelliğini düşünün
hayırlı doğumlar dilerim
Bebeğinizi sağlıkla büyütün inşaallah hayırlı olsun

ilk doğumda ben mecburen hep ayaktaydım acım vardı ama mecburdum:( en büyük korkum spinal sonrası uyuşukluk gidiyor ve yürümek gerekiyor ya işte o zaman ki ağrı o ayağa kalkmaya çalışırken ki ağrıyı unutamıyorum:( hasta yatağı çok çok yüksek gelmişti o kadar zorlanmıştım ki inerken, doğum sancısıyla bu kıyaslanamaz demiştim:(

inşaallah dediğiniz gibi olur

ıkıncıler kolay oluyormuş korkutup zehır etme yavrunla ılgılen bebeğinle konuş rahatlatacaktır seni. Sağlıkla kal

ben sezeryan oldum direk bayılmak isteyerek hemden ilk gün ağrı sıkıntım oldu tabi yanma hissi falan ama ayağa kalktım yürüdüm kızımı 4.gün sarılıktan hastaneye yatırdık ve 4gün boyunca hergün hastaneye geldik nefesim kesildiği anlar oldu ama o kadar sıkıntı çekmedim rahat kalktım bence nasıl girersen öyle çıkarsın

Bende sezaryen oldum 2.olan da daha kolay oluyor dye duymuştm , bende çok kolay toparlandım dirençli olucaksın çıt kırıldım olmıycaksın bebeğin içn toplıycaksın kendni , korkma derim korkulcak bşey yok

ıkıncıler kolay oluyormuş korkutup zehır etme yavrunla ılgılen bebeğinle konuş rahatlatacaktır seni. Sağlıkla kal
inşaallah öyle olur
ben sezeryan oldum direk bayılmak isteyerek hemden ilk gün ağrı sıkıntım oldu tabi yanma hissi falan ama ayağa kalktım yürüdüm kızımı 4.gün sarılıktan hastaneye yatırdık ve 4gün boyunca hergün hastaneye geldik nefesim kesildiği anlar oldu ama o kadar sıkıntı çekmedim rahat kalktım bence nasıl girersen öyle çıkarsın
bende ilkte sizin gibi hastaneye gittim 3 gün emzirmek için, inşaallah bu sefer daha kolay olur
Bende sezaryen oldum 2.olan da daha kolay oluyor dye duymuştm , bende çok kolay toparlandım dirençli olucaksın çıt kırıldım olmıycaksın bebeğin içn toplıycaksın kendni , korkma derim korkulcak bşey yok

çıt kırıldım değilimdir ilkinde hiç yatmadım bile hep ayaktaydım mecburen

Back
X