İkinci kedi (lutfen bakin )

Diger kediyi eve getirip denemeden alisip alismayacaklarini bilemezsiniz. Bazi kediler kabullenmiyor. Bazilari kabulleniyor. Bir de seye inaniyorum ben hani bazen bazi insanlarla enerjimiz tutmaz bazilariyla tutar da ilk tanistigimiz andan itibaren pek severiz. Hah iste bu kedilerde de var. Mesela benim 15 yasinda vefat eden kedim hayati boyunca 1 ya da 2 kediyi kabullenmistir. Digerlerini kabullenmedi. Digerleri derken gecici yuva olduklarim vs.

Suan 3 kedim var ve iclerinden 1 tanesi cok gecimsiz. Bana karsi degil, diger 2 kediye karsi. Bir tanesine yine daha ilimli davraniyor ama digerini gordugu yerde patakliyor 🤣 Ki iki kediyi de kendisi emzirdi buyuttu. 🤷‍♀️
Yani bilemezsiniz belki de enerjileri tutar. Tabi ilk etapta kiyamet kopacaktir. Asla hemen yanyana getirmeyin. En az 1 hafta farkli odalarda dursunlar. Arada oda degistirin birbirlerinin kokularina alissinlar.

En azindan anlasamazlarsa bu surecte yuva ararsiniz. Evden atildiysa disarida hasta olur yavrum..

Benim kedim de prensesinizin prens versiyonuydu tahtına talip çıktı 😃
Camdan diğer kediyi beslediğimizi gördüğünde bile tuvaletini dışarı yaparak kıskançlığını gösteriyordu.
Biraz zaman ve zorlanma sonunda alıştılar birbirlerine.
Uygun tanıştırma şekliyle alıştırabilirsiniz bence.

4 kedim var. Hepsi farkli zamanlarda geldi. 1.yi Esim alip getirmis. Ondan bir yil sonra ikinci geldi ondan 1 yil sonra 3. Geldi ondanda 2 yil sonra 4. Geldi. Hatta bugun bir yavru fotosu atmis getireyimmi diye :rolleyes: hatta ben bunu yazarken yarin yanimda cantami gotureyim acaba diyor gorurse getirmek icin. Benim 4 evladimda sadece ilkinin ustune 2. Yi getirdigimizde biraz alisma sureci yasadik. Ikinciyi bir middet ayri odada tuttuk kapi altindan iletisim var. Surekli mama ve kum kaplarini degistirdim bir gun birinde diger gun oburunde seklinde. Birde psikoloji konusu var. Bazilari benyeni kediyi aldim sakince onu sevdim eskisi geldi yanina falan demis ama bence yanlis. Cunku evde bir prens/prenses var bugune kadar tum ilginiz sevginiz onaydi. Siz zaten onun ustune ina gore eve bir yaratik getiriyorsunuz birde ustune gozune soka soka getirmem yetmedi hatta sevgimi ve ilgimi aldi diyorsunuz.o donemde eskisine oncekinden daha fazla ilgi ve sevgi gostermelisiniz bence ve yeni gelenide korumak haricinde ilk bir hafta onun girmecegi sekilde sevin sadece inun yabinda sevmeyin. Eskisi kendi hatayinda eskilen birsey olmayacagini anlayacak. Bence kesinlikle alin hem yavrumun sicacik bir yuvasi olur hemde kedinizin cok sevecegi bir kardesi olur.:KK200:
IMG-20191008-WA0000.webp

4 kedim var. Hepsi farkli zamanlarda geldi. 1.yi Esim alip getirmis. Ondan bir yil sonra ikinci geldi ondan 1 yil sonra 3. Geldi ondanda 2 yil sonra 4. Geldi. Hatta bugun bir yavru fotosu atmis getireyimmi diye :rolleyes: hatta ben bunu yazarken yarin yanimda cantami gotureyim acaba diyor gorurse getirmek icin. Benim 4 evladimda sadece ilkinin ustune 2. Yi getirdigimizde biraz alisma sureci yasadik. Ikinciyi bir middet ayri odada tuttuk kapi altindan iletisim var. Surekli mama ve kum kaplarini degistirdim bir gun birinde diger gun oburunde seklinde. Birde psikoloji konusu var. Bazilari benyeni kediyi aldim sakince onu sevdim eskisi geldi yanina falan demis ama bence yanlis. Cunku evde bir prens/prenses var bugune kadar tum ilginiz sevginiz onaydi. Siz zaten onun ustune ina gore eve bir yaratik getiriyorsunuz birde ustune gozune soka soka getirmem yetmedi hatta sevgimi ve ilgimi aldi diyorsunuz.o donemde eskisine oncekinden daha fazla ilgi ve sevgi gostermelisiniz bence ve yeni gelenide korumak haricinde ilk bir hafta onun girmecegi sekilde sevin sadece inun yabinda sevmeyin. Eskisi kendi hatayinda eskilen birsey olmayacagini anlayacak. Bence kesinlikle alin hem yavrumun sicacik bir yuvasi olur hemde kedinizin cok sevecegi bir kardesi olur.:KK200:Eki Görüntüle 2543594
çok şanslısınız valla Allah herkese öyle hayvansever eş nasip etsin.evlenmek istemem normalde ama şuan gözüme evlilik bile sempatik geldi.kedilerde harika ne kadar kedi o kadar mutluluk.

• Beğen
Reactions: BYV
2.kediyi bence alın zamanla alışırlar alışmayan kedi ben pek duymadım.

Yazan butun arkadaslara cok tesekkur ediyorum.
Bu konuyu bir derdim var kismina actigim icn banlandim ve yazamadim. Benim icin bu bi dert.Maalesef burdan cok fazla insana ulasamiyorum.
Her neyse sizlere yine bir sorum olacak.
Bu sokaktaki cocuk baya bildiginiz kocaman erkek kedi. 2 ya da 3 yasinda oldugunu tahmin ediyorum, az once yine karsilastik. Yavru kediye alistiriliyor ama acaba evdeki kizim bu 3 yasindaki erkege de alisir mi ?
Ya da o eve gelince kizima saldirir mi ?

Yazan butun arkadaslara cok tesekkur ediyorum.
Bu konuyu bir derdim var kismina actigim icn banlandim ve yazamadim. Benim icin bu bi dert.Maalesef burdan cok fazla insana ulasamiyorum.
Her neyse sizlere yine bir sorum olacak.
Bu sokaktaki cocuk baya bildiginiz kocaman erkek kedi. 2 ya da 3 yasinda oldugunu tahmin ediyorum, az once yine karsilastik. Yavru kediye alistiriliyor ama acaba evdeki kizim bu 3 yasindaki erkege de alisir mi ?
Ya da o eve gelince kizima saldirir mi ?

Mutlaka saldiricak benim evdeki erkek kedim bile disaridan gelen disi yavruya saldirdi... ama 1 ay sonra arkadas oluyorlar. Hangi kediyi alirsaniz alin aralarinda husumet olacak bir sure

Kesinlikle onu sokaktan alın. Eve ikinci kediyi aldığımda aynı şekilde önce evdeki kedi istemedi ama şimdi sarılarak uyuyorlar.
İnanin uykularim kacti. Her gun acaba bugun araba mi carpti, kopek mi bogdu diye diye stres yapiyorum. Alcam cocugu dayanamiyorum sadece iki yetiskin kedi, evde cok dram yasatmazlar umarim :))))

Mutlaka saldiricak benim evdeki erkek kedim bile disaridan gelen disi yavruya saldirdi... ama 1 ay sonra arkadas oluyorlar. Hangi kediyi alirsaniz alin aralarinda husumet olacak bir sure
Ah iste simdi ikisi de yetiskin. Saldirirlarsa ciddi anlamda zarar verirler. Bir de evdeki hanim kizim cokkkk nazli, eve bi yavru kedi getirdim diye (gecici yuva) depresyona girdi ki ona ilgimi hic azaltmadim. Sonunda arkadas olsunlar da beklerim

Bu durumun aynısını iki ay önce yaşadım
Annesi bakımını bırakmış gözleri enfeksiyondan üçüncü perdesi bile kapanmış kör olmak üzere 1 aylık bir kediye bakıyordum dışarda. Üstelik prematüreydi ve olması gerektiğinden daha da küçüktü. En son koyduğum mamaları gözleri kapandığından ve enfeksiyon akıntısı burnunu doldurduğundan koku da alamayıp yiyemiyordu bile. Kıyamadım aldım ölüme terkedemezdim. Evdeki kedim aynı sizin kediniz gibidir kendisi peri padişahı gibi (11 yaşında). Ancak bu bebişi aldım her gün serumlara vitaminlere götürdüm aşılarını yaptırdım kakasını çişini kendisi bile yapamıyordu. İki saatte bir kalkıp üç tane göz damlasını ve burun spreyini yapıyordum. Çok şükür iyileşti yaramaz bir bızdık çıktı içinden.

Sıra evdeki ıssız kedimle baş başa getirmeye gelmişti :KK17:
Önce miniği taşıma çantasına koyup aynı odaya bıraktım ikisini ve taşıma çantasının yanına oturup miniği sevdim.
Sonraki günlerde yavaş yavaş taşıma çantasını bizim koca eşeğe yaklaştırdım. Bir süre sonra bizimki merakına yenilip taşıma çantasındaki minnoşa bakmak istedi çantaya yaklaştı. Tahmin ettiğim gibi çıkardı çomağını tabi:sinirli: pıhladı vurdu taşıma çantasına filan.
Bir süre izin verdim bu duruma. Sonra baktım artık çantanın yanına gidiyo umrunda bile değil. Sonra minnoşu kucağıma alıp odada oturdum uzaktan izledi bizi, sevdim onun göreceği şekilde, severken onu da ismiyle çağırdım. Sonra yavaş yavaş yaklaştı yine pıhlamaya devam tabi.
Velhasıl bizim cadoloz bile alıştı.
Ben de sizin gibi endişeliydim ama veterinerim bile iki kedi, tek kediden her zaman daha iyidir diyerek beni yüreklendirdi. Sonuç olarak evdeki koca dötlü kedimin en yakın arkadaşı oldu. Maşallah diyeyim iyi ki diyorum almışım. Normalde depresif gezen, benim oynatmama muhtaç olan kedime oyun arkadaşı oldu. Evde yalnız bıraksam da gözüm arkada kalmıyor, yalnız değil artık diyorum. Birbirlerini yalayıp kuduruyolar şimdi. Dip dibe uyuyorlar, korktuklarında birbirlerini sakinleştiriyolar.

Lütfen o minnoşu bırakmayın dışarda alın ve bir dost kazandırın kedinize.
YouTube da “milaluna” kanalı var orda ikinci kediye alıştırma videosu var bakabilirsiniz
Sevgiler,
O kadar guzel yazmissiniz ki, cok tesekkur ederim. Boyle guzel insanlarin oldugunu gormek inanin hayata dair umutlarimi arttiriyor. Cok tesekkur ederim.
Simdi benim bu sokaktaki yakisikli kocaman, etli butlu, yapili bir yetiskin erkek :))
İlk buldugumda zayifliktan kemikleri gorunuyordu simdi et, tavuk mama derken tombik bi sey oldu. Nasil tatli, nasil sevecen. İnsanlarin yanina gidiyor ama bi gun biri tekme atacak, zarar verecek diye odum kopuyor. Evden atilmis onu da burdaki komsulardan teyit ettim atan kisi de tasinmis.
Velhasil kelam bu yetiskin koca oglani eve alacagim da ben evdeki piremsesi ne yapayim, saldirirlar mi ? Tasima kabi isi bu iki yetiskin kedi de ise yarar mi dersiniz?
Yine sagolsun arkadaslar cok guzel yazmislar, ayri odalarda tutacagim bir muddet.
Patisine yandigim asik etti beni kendine:D buranin kisin da hic yapamaz, kis gelmeden veterinere goturup her seyini halledip eve alacagim.

O kadar guzel yazmissiniz ki, cok tesekkur ederim. Boyle guzel insanlarin oldugunu gormek inanin hayata dair umutlarimi arttiriyor. Cok tesekkur ederim.
Simdi benim bu sokaktaki yakisikli kocaman, etli butlu, yapili bir yetiskin erkek :))
İlk buldugumda zayifliktan kemikleri gorunuyordu simdi et, tavuk mama derken tombik bi sey oldu. Nasil tatli, nasil sevecen. İnsanlarin yanina gidiyor ama bi gun biri tekme atacak, zarar verecek diye odum kopuyor. Evden atilmis onu da burdaki komsulardan teyit ettim atan kisi de tasinmis.
Velhasil kelam bu yetiskin koca oglani eve alacagim da ben evdeki piremsesi ne yapayim, saldirirlar mi ? Tasima kabi isi bu iki yetiskin kedi de ise yarar mi dersiniz?
Yine sagolsun arkadaslar cok guzel yazmislar, ayri odalarda tutacagim bir muddet.
Patisine yandigim asik etti beni kendine:KK70: buranin kisin da hic yapamaz, kis gelmeden veterinere goturup her seyini halledip eve alacagim.

kesinlikle işe yarayacaktır. :KK200:
Ayrı odalarda bir süre kalsınlar. Ama sık sık taşıma kabında bahsettiğim gibi bir araya getirin. Birini sevip hemen ardından diğerini de sevin ki birbirlerinin kokularına da iyice aşina olsunlar:anne: Bir de ilerleyen günlerde bizde bir macun gibi bir şey vardı; hani kedi vitamini de diyorlar kedi çimeni macunuydu sanırım, onun tadını tüm kediler çok seviyor. Kedi çokokremi galiba :KK45:
bu iki şapşik onu görünce hiç düşmanlık filan kalmadan kafa kafaya verip bir tarafından biri, öteki taraftan diğeri yalıyordu:KK50:
Böyle bir ihtimal olacağını sanmıyorum ama yine de en kötüsünü düşünerek anlaşamadıklarını varsayalım, bu yakışıklı paticoncon için bence denemeye değer :KK14:

Back
X