• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci kez aynı hataya düştüm kaldiramiyorum

Yetemiyorum düşüncesi cikdirtiyor ancak fazlasını verecek kafam yok elimde tek fildir fildir gezmiyorum hiç TV açmadım izletmedim ama boş boş birbirimize bakıyoruz ağlıyorum vs hissediyo çocuk işte
Vicdan azabı parcaliyo beni
Bunu hak etmemişti bu cocuk
Hiçbi çocuk haketmez ama şu an olabileceğin en iyi anne sensin. En azından yanındasın. Allah korusun intihar etsen o pislik bakar mı çocuğuna. Yaşlı ve yardım bile edemeyen zavallı anneciğin bakmak zorunda kalır buna emin ol. Bi toparlan kendine gel ya. Sinirlendim sana. İlkokul mezunuymuşsun ama ne bileyim en azından temizlik işidir evden pasta börek yapıp satmaktır bi şey yaparsın. Bi kadın vardı hatta sosyal medyada evlere temizliğe gidiyordu ve bunu da sayfasında paylaşıyo baya da takipçisi var. İmkansızlıklar içinde imkan oluşturman gerek. Değer mi o öküz için ölmeye.

Anne babana sordun mu ne dediler? Sabret mi diyorlar gel mi diyorlar? Yani siz bu kararı tek başına mı aldınız?
Gel dediler tabiki ancak evdeki huzursuzluk için yapabileceğim birşey yok yaslilar işte
Atıldım alacak bir karar yoktu
Sabretseydim belki tutardı ama karakterime saldirmasini kabullenemedim

İyide boşandığınızda da öyleydi zaten o zaman neden gittiniz. Size sahip çıkacak bir Aileniz var en azından çocuğun da sende güvende olursun çalışırsın da illaki
Değişmiştir ders almıştır ? Çocuk sevgisiyle sahada stabil olur ? Hiçbiri olmamis

Tabiki hiçbir çocuk hak etmez benim babam da beni arayıp sormadı bebeklikten beri annem büyüttü beni büyütürken travma da yaşattı tv başında bırakırdı saatlerce çünkü kendisi halı falan dokuyordu kazak ötüyordu para kazanmak için beni dovdu de sovdu de ama anne annedir iyi ki annem vardı. Ben şunu hissettim hep babanın yeri doldurulabilir ama annenin yeri doldurulamaz. Siz çocuğa sevginizj hissettirin başka şeyleri eksik yapsanız da bisey olmaz kimse mükemmel olmak zorunda değil. Üvey babam da oldu ve ondan da boşandı. Ama hep tanımdaydı. Kötü şeyler yaşadım ama sorsan yine annemin yanında olmak isterdim babamın değil
Erten pusten sebeplerle evliliği zehir etmeseydi çaba gosterseydi çocuğum travmalarla buyumezdi ama değil mi ? Bunları kabul edemiyorum işte
Mutlu olmasını bana bunları yasatanlarin mutlu mesut ilerlemesini yediremiyorum
Son ana kadar yanlış yapmadım içimden çok geçti ama yapmadım Allah'ın rızası dan çıkmayım diyerek haliyle içime oturuyo

Çocuğun için bir şans vermişsin böyle düşün, artık bütün iletişimini kopar.. Çocuk 3 yaşa falan gelene kadar idare et ara sıra temizliğe git falan sonra bir kreşe verirsin devlet kreşi de var 3 yaştan alan cüzi miktar karşılığı düzenli bir işe girersin sonra
İletişim yok annemden ulaşmıştı uzağa taşınıyoruz diye kaybetme korkusu sardı sanırım telimi falan degismistim
Degisenezsin ömür boyu bağımız olacak çocuk yüzünden demişti işte hemen tasinmisiz yalan söylemişiz tasinmayla alakalı vs vs tasinacagimizi biliyoru ama satılmasını beklemiyormus sanırım ailesiylede ters düşünce koşup gelmiş arası duzelincede kırk gün sonra attı işte aradigi sorduğu yok çatır çatır yiyecekmks parasini

Erten pusten sebeplerle evliliği zehir etmeseydi çaba gosterseydi çocuğum travmalarla buyumezdi ama değil mi ? Bunları kabul edemiyorum işte
Mutlu olmasını bana bunları yasatanlarin mutlu mesut ilerlemesini yediremiyorum
Son ana kadar yanlış yapmadım içimden çok geçti ama yapmadım Allah'ın rızası dan çıkmayım diyerek haliyle içime oturuyo
Yanlış yapmadım derken neyi kastediyorsunuz

Bu kader ya da karma değil. Kendi seçimlerinizin sonuçlarını yaşıyorsunuz.
Siz gebe kalmadan bu adam harika mıydı, sonradan mı coştu?
Elbette hayır.
Çocuğa yetemiyorum, elim kalkmıyor diye bir şey yok. Siz annesiniz ve her şeyi bir yana bırakıp çocuk için en iyi olanı düşünmek zorundasınız.

Yetemiyorum düşüncesi cikdirtiyor ancak fazlasını verecek kafam yok elimde tek fildir fildir gezmiyorum hiç TV açmadım izletmedim ama boş boş birbirimize bakıyoruz ağlıyorum vs hissediyo çocuk işte
Vicdan azabı parcaliyo beni
Bunu hak etmemişti bu cocuk
Allah allah o adam bebeginizden daha mi kiymetli onun icin bebeginize daha simdiden bunu yasatiyorsunuz calisabilecek duruma gelene kadar adami gormezden gelin para biriktirmeye bakin sonrada is bulup ayrilirsiniz madem birakin adam maddi olarak size baksin sizde onu takmayin diger seylere olmaz dediginiz icin bunu oneriyorum

Hayatınızı kimseye emanet etmemeniz gerektiginin altını çizen bir durum yaşanmış.Bir şekilde mutlu sonsuza dek yaşadılar masalı yada efsanesine tek kanan siz degilsiniz.Evlilik ömür boyu garanti vermediği gibi çocuk da sigorta olmuyor .Beddua yada o olmuştu bu olmuştu yerine yapabileceğiniz çalışabileceğiniz bir iş kolu varmı .Neler yapabilirsiniz kreş olsa çocukla çalışabilme olanağı yada evlere temizlik yada evde yemek pişirip satma vs vs yani nelere yetkinliğiniz var ? Yaşlı da olsa ebeveynleriniz en azından başınızın üzerinde bir çatı var .Şimdi olmuşu ölmüşü bir kenara bırakıp elinizdeki artilarla zor da olsa çabalama zamanı.Çocuğa lütfen bunları hak etmedi yi yüklemeyin.Bunlar sizin tercihleriniz ve sonuçları.Daha iyiye gitmeyecek diye birşey yok yarını bilemeyiz .Siz güçlü serin durun bir yol açmaya çabalayın.Kurban psikolojisinden çıkın .Kimsenin sizin hayatınız üzerinde böyle git gel oyununu oynamasına seyirci kalmayın.Harekete geçin

Allah allah o adam bebeginizden daha mi kiymetli onun icin bebeginize daha simdiden bunu yasatiyorsunuz calisabilecek duruma gelene kadar adami gormezden gelin para biriktirmeye bakin sonrada is bulup ayrilirsiniz madem birakin adam maddi olarak size baksin sizde onu takmayin diger seylere olmaz dediginiz icin bunu oneriyorum
Maddi olarakta kısıyordu ailesinin doldurusuyla

Boşanma aşamasındayim ve keyfi olarak çocuğunu görmüyor esim. Aklımdan geçen tek şey ben onun annesiyim de babasiyim da. Bu günler de geçecek, biz kendi düzenimizi de kuracağız. Benim kızımdan başka mal varlığım yok. Size bu kadar aşağılık davranan ve konuşan bir kisiyi siz de affetmeyin bir daha. Cocugunuzla önünüze bakın.

Hayatınızı kimseye emanet etmemeniz gerektiginin altını çizen bir durum yaşanmış.Bir şekilde mutlu sonsuza dek yaşadılar masalı yada efsanesine tek kanan siz degilsiniz.Evlilik ömür boyu garanti vermediği gibi çocuk da sigorta olmuyor .Beddua yada o olmuştu bu olmuştu yerine yapabileceğiniz çalışabileceğiniz bir iş kolu varmı .Neler yapabilirsiniz kreş olsa çocukla çalışabilme olanağı yada evlere temizlik yada evde yemek pişirip satma vs vs yani nelere yetkinliğiniz var ? Yaşlı da olsa ebeveynleriniz en azından başınızın üzerinde bir çatı var .Şimdi olmuşu ölmüşü bir kenara bırakıp elinizdeki artilarla zor da olsa çabalama zamanı.Çocuğa lütfen bunları hak etmedi yi yüklemeyin.Bunlar sizin tercihleriniz ve sonuçları.Daha iyiye gitmeyecek diye birşey yok yarını bilemeyiz .Siz güçlü serin durun bir yol açmaya çabalayın.Kurban psikolojisinden çıkın .Kimsenin sizin hayatınız üzerinde böyle git gel oyununu oynamasına seyirci kalmayın.Harekete geçin
Dile kolay cikamiyorsun işte ,her gün kabus vucudun uyuşması çocuğa yetmeye çalışmak hepsi psikolojiyle alakali

Yetimhane daha mı iyi bakacak? En iyi ben bakarım öyle dusunmesen ki babasına atıp gitmemisim
İlaç alamam emziriyorum
Bakın işte tam bu motivasyona ihtiyacınız var bebeğinize kimse sizin gibi bakamaz kimse sizin kadar sevemez en bitkin haliniz bile herkesden daha çok bebeğinizi düşünür. Şuan bunalmışsınız çok normal ama çok güçlü bir kadınsınız eminim herşeyin üstünden geleceksiniz sadece kendinize güvenin ve artık yalnız değilsiniz bir de destekçiniz var Hemde o size her koşulda destek onu düşünün. İnşallah bebeğinizle çok güzel günler sizi bekliyor

Dile kolay olduğunu söylemiyorum zaten çoğu insan daha kötü koşullardan bile çıkıyor .Ah vah nereye kadar .Herkes düşer kalkar .Kalmak zorunda .Ah vah yada bedduanin psikolojiye iyi geldiği varsada ben bilmem.Ben düşüp kalkmayı bilirim .Her zaman bir yol vardır yeterki insan mücadele etsin zorlasin düştüğü yerde oturup veryansın etmesin Herşeyin bir müddeti var dibin bile.En dipte bile olsan kendini tutup kaldıracak sin.En tepeye çıkma hemen tamam En azından doğrulmak gerekli .Kendin için değilse çocuğun için

Evlendiğinde beri benfen daha iyilerini olduğunu düşünen maddi manevi beni kısıtlayan hamile ve doğumdan sonra türlü deccalliginden sonra anlaşmalı boşanmayı kabul ettiğim 40 i dahi çıkmadan ayrıldığımız da bir kez çocuğunu sormayan adam ailesiyle ilk ters düşmesinde bana koşmuş yeminler sen hakliymissinlar geri donlerden sonra affettim döndüm ne oldu ? Aynı tas aynı hamam ailesi ben döndüm diye geri ılımlı davranıp yine bana kiskirttilar ve kırk gunun sonunda beni yeniden attı.Cocugu var diye mutsuz mu olsunmus ,çocuk içinde daha iyiymiş böylesi de demismis.
Teline bakmam sandi son gün baktım geçmişte ertesi gün hapı aratmis biz beraber olmayali bayağı olmuştu benim için bakmamış yani gordugumu soyleyince beddua okudu.
Sonra arksim sordu telefonu yoktu ben baktım dedi ertesi gün yok araba yikatmacida çocuk bulmuş orda çalışan teli yokmuş buna sormuş oldu.
Gece ikide eve geldi sabah 9 a kadar PC başında kapı kitleyip tikir tikir işler gördü sonra sordugumda ben hep uyuyodum dedi.Hepsi yalan
Çocuk sana benziyo ondan sevmiyorum istemiyorum dediği için içime oturmuştu büyüdü şimdi beş aylık ve onun kopyası ,şimdi neden sevmiyor diye düşünüyorum.Ailem fakir ve bu çocugabtek nafaka ile rahat normal yaşam sunamam ilkogretim bitirmiş biri olarak sağlık sorunlarıyla işte bulamam yaşlı anam babam çocuk bakımına yardım zaten etmiyor ikisininde sinirleri hep tepelerinde sürekli bi bagiris çağıris
Çocuğunu güldürmeye çalışıyorum ama bana dümdüz bakıyor artık gülmüyor bile hep huzursuz ,aklımda hep intihar düşüncesi sonra diyorum kim bakacak çocuğuma
İkinci kez aşağılanmış ve değersiz olmayı kaldiramiyorum
Detaylar çok uzun ama yazacak mecalim dahi yok
Madem istemiyordu bosandik kurtuldu benden sonra ne demeye oynadı yine attı
Hala bana diyoki hocaya sordum senin talaklarin bitmez dedi diyo
Sen bu git sonra belki barisiriz.
İstemiyorum dedim yine bi ay sonra atılmak için gitmeye niyetim yok
Hicbirseye degil bebegimi guldurmeye calisiyorum ama bana dumduz bakiyor tepki vermiyor dedin ha orda aglayasim geldi icime oturdu. 4 aylik bir bebegim var tum isi gucu herseyimi birakip sabahtan aksama kadar onunla ilgileniyorum. Bende bosanma asamasindayim ama bebegimle ilgilenirken esim asla ve asla aklima gelmiyor gelsede getirmem. Bebegimden hicbirsey onemli degil. Canim benim o parcam. Bizimkide babasinin kopyasi. Ama o ogluna cok duskun simdi hakkini yiyemem.lutfen bak ne olur bebegin icin yardim iste. Belliki ne esinden ne aikenden sana fayda yok yardim derneklerine basvur. Ankara abisi vs. Bir senelik kirani oder ev acar faturalaeini oder. Sende sonra bir is bulursun merdiven silme yarim gun eczane filan temizleme. Belki is bile bulunur sana. Ama kendini dusunme yardim edilse sen uine kocani affedermisin onu dusunuyorum. Tek uzuldumdm o sabi

Senin yerinizde olsam komple kendi hayatima ve cocuguma odaklanirdim. Su anda komple kurban modundasiniz hersey yeni oldugu icin, ama ondan cikman lazim. Kitaplar oku, videolar izle. Kendini toparla. Cocugunu al cik gez. Elin hanzo pez oglu icin intihar etmek mi?! Pahahahaha. Inadına kendime daha iyi hayat kurmasam serefsiz olurum. Calisman lazim. Egitimin var mi? Yada meslegin. Böyle haysiyetiszlerin hayatlarinizin icine etmesine izin vermeyin

Çocuk beş yaşına gelene kadar gitmeye gelmeyecekmis büyüyünce gelirmiş çocuğun kanı cekermis baba diye çok sevecekmiş falan filan
İlahi Adalet yada karma nerede ? Ben onca acıyı ne demeye yaşadım
Artık kaldiramiyorum
Bile bile isteye yaşayan sizsiniz,adalet karma derken neyi bekliyorsunuz ,adamın ölüp gitmesini mi????Kaza yapacağını bile bile içip direksiyon başına oturan adam kaza yapınca Adalet , karma diye ağlarsa saçma değil mi ???sizinde ağlayıp aynı şeyi söylemeniz o kadar saçma....Adamın ne mal olduğu belli gün yüzü göstermemiş niye farklı davransın ki?????
İntiharı unutun evladınız için güçlü olun onun ve kendiniz için çabalamak zorundasınız.......

Senin yerinizde olsam komple kendi hayatima ve cocuguma odaklanirdim. Su anda komple kurban modundasiniz hersey yeni oldugu icin, ama ondan cikman lazim. Kitaplar oku, videolar izle. Kendini toparla. Cocugunu al cik gez. Elin hanzo pez oglu icin intihar etmek mi?! Pahahahaha. Inadına kendime daha iyi hayat kurmasam serefsiz olurum. Calisman lazim. Egitimin var mi? Yada meslegin. Böyle haysiyetiszlerin hayatlarinizin icine etmesine izin vermeyin
Adama inat toparlarım,iyi hayatımı gözüne gözüne sokarım .Zaten kısa süre sonra onu unuturum bile kendi hayatıma bakarım

Back
X