Doğuma Hazırlık ikinci kızım olacagı öğrendim erkek istiyorduk nasıp değilmiş demek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sukut

oğlum olsun istiyorum İNŞ
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
841
33
118
İzmir
arkadaşlar yanı herkes yaşadını bılır evlat ayırmıyorum onuda çok sevıcem elbet sadece içimi dokmek ıstıyorum sanırım ıkı kızı olanlar anlar benı. benım erkek kardeşim yok. kardşlerımınde çogunun kızı var. bu sebeple psıkolojık bı sıkıntı vardı içimde. eşim erkek bebeğe çok heveslı bana bellı etmemeye çalışıyor. kızınıda sevıyor hemde çok ama ıkıncı erkek olsun istiyordu. öğrenince suratı dustu banada hissetirmsmeye çalışıyor sağolsun. nasıpse 3 ye dedı. benım aynı şeylerı tekrar yaşamaya gucum yok oysakı. bende çok heveslerdım erkek çocuguna. eşim hep ozenerek bakacak en çokta bu benı uzecek sanırım ve malum yıne kızmı muhabbetı

3 kız çocuğum var. Şükürler olsun.

Gecen bir arkadaşa misafirliğe gittik. 2 oğulları var. Bir de misafirleri başka aile vardı, onların da bir oğlu bir kızı...
En son biz geldik. Kızlarım evi şenlendirdi :)))
Herkesin yüzündeki durgunluk yerini tebessümlere bıraktı, bilgisayar başında oynayan erkek çocukların sessizliği de yerini eglenceli oyunlara...

Bütün gece 3 ailedeki kardeşleri gozlemleme fırsatım sonucu kalbimde şu hissiyat oluştu: Biz ailelerin gönlü hem kız hem erkek evladı tatmayi istese de, aynı cinsiyetteki kardeşler daha bir iyi anlaşıyor, arkadaş oluyorlar sanki... Bir kiz bir erkek kardeş olan çocukların pek bir ortak paylaşımı yoktu.

Üzülme sakın. Kendini eksik de hissetme... Kızların senin en büyük zenginliğin olacak... Çünkü onlar başkası için sadece birer kız çocuğu olabilir, ama senin evinin neşesi evlatlarin...

Ayrıca minik prenses ablası için en yakın arkadaşı olacak ileride...

Sağlıkla kavusmaniz dileklerimle...

Aynen başlıkta yazdığınız gıbı nasıp degılmıs.
Allah uzun omur versın evlatlarınıza.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Hani siz erkek değil diye eşiniz üzülecek dedinizya bizim yok bebeğimiz olmuyor
Siz eşinize beni anlatın olurmu 12 yıllık evliyim eşimde benim yüzümden baba olamadı
Elbette insan kızıda oğlu da olsun ister
Ama olmayınca da olmuyor işte

Benimde 2 tane kizim var. Bende ikinciyi erkek istiyordum acikcasi. Ama simdi iyikide iki kizim var diyorum. Inan bana cok guzel bir duygu bir kadinin iki tane kizi olmasi. Bir kiza bir kiz kardesten daha guzel ne olabilirki. Simdi 4 aylikta oglum var ikinci kizimdan sonra artik oglum olsun diye hic dua da etmedim cunku anladimki allah ne virirse o ve en onemlisi saglikli ve ayirli evlat olmalari . Saglicakla dogar insallah

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Hani siz erkek değil diye eşiniz üzülecek dedinizya bizim yok bebeğimiz olmuyor
Siz eşinize beni anlatın olurmu 12 yıllık evliyim eşimde benim yüzümden baba olamadı
Elbette insan kızıda oğlu da olsun ister
Ama olmayınca da olmuyor işte
Allah sizede nasip etsin hamileyim ve dualarımda olacaksınız.

3 kız çocuğum var. Şükürler olsun.

Gecen bir arkadaşa misafirliğe gittik. 2 oğulları var. Bir de misafirleri başka aile vardı, onların da bir oğlu bir kızı...
En son biz geldik. Kızlarım evi şenlendirdi :)))
Herkesin yüzündeki durgunluk yerini tebessümlere bıraktı, bilgisayar başında oynayan erkek çocukların sessizliği de yerini eglenceli oyunlara...

Bütün gece 3 ailedeki kardeşleri gozlemleme fırsatım sonucu kalbimde şu hissiyat oluştu: Biz ailelerin gönlü hem kız hem erkek evladı tatmayi istese de, aynı cinsiyetteki kardeşler daha bir iyi anlaşıyor, arkadaş oluyorlar sanki... Bir kiz bir erkek kardeş olan çocukların pek bir ortak paylaşımı yoktu.

Üzülme sakın. Kendini eksik de hissetme... Kızların senin en büyük zenginliğin olacak... Çünkü onlar başkası için sadece birer kız çocuğu olabilir, ama senin evinin neşesi evlatlarin...

Ayrıca minik prenses ablası için en yakın arkadaşı olacak ileride...

Sağlıkla kavusmaniz dileklerimle...

Çocukların karakteriyle de alakalı aralarındaki bağın durumu. Bir abim var, dediğiniz gibi hiçbir paylaşımımız yok. Ama bir arkadaşım abisiyle öyle yakın öyle samimi ki, her telefonda seni seviyorum demeden kapatmaz abisi...

Bir oğlum var. İkinci çocuğu şimdilik düşünmüyorum. Olursa da kızım olmasını çok isterim, ilk hamileliğimde de çok istemiştim kız olsun diye...

Ama üçüncü çocuğu düşünmem ve ikinci kız olunca onun da yalnız kalmasını istemem.

İlerleyen zamanı düşündüğümde, bir genç kızın/bir kadının kız kardeşe/ablaya çok ihtiyaç duyacağını biliyorum. Çünkü benim de çok ihtiyacım oldu, hala diyorum keşke bir ablam/kız kardeşim olsaydı diye...

Erkekler çok ihtiyaç duymuyor aynı cinsten bir kardeşe. Duygusallık az olduğu için sanırım...

Yani 1 kız 1 oğlan bana göre de iyi değil.

Çocukların karakteriyle de alakalı aralarındaki bağın durumu. Bir abim var, dediğiniz gibi hiçbir paylaşımımız yok. Ama bir arkadaşım abisiyle öyle yakın öyle samimi ki, her telefonda seni seviyorum demeden kapatmaz abisi...

Bir oğlum var. İkinci çocuğu şimdilik düşünmüyorum. Olursa da kızım olmasını çok isterim, ilk hamileliğimde de çok istemiştim kız olsun diye...

Ama üçüncü çocuğu düşünmem ve ikinci kız olunca onun da yalnız kalmasını istemem.

İlerleyen zamanı düşündüğümde, bir genç kızın/bir kadının kız kardeşe/ablaya çok ihtiyaç duyacağını biliyorum. Çünkü benim de çok ihtiyacım oldu, hala diyorum keşke bir ablam/kız kardeşim olsaydı diye...

Erkekler çok ihtiyaç duymuyor aynı cinsten bir kardeşe. Duygusallık az olduğu için sanırım...

Yani 1 kız 1 oğlan bana göre de iyi değil.
Allah hayırlı evlatlar versin hem biz ailelerine, hem kardeşlerine, hem de vatana millete.
Dilerim gönlüne göre olur.

Allah nasip etmeyince yüzünün düşmesi çok komik senin heveslendirmen kaderin öyle olacağı anlamına gelmiyor.belki hırsız huysuz bir erkek olacak.Allah hayırlısını gönderiyor.sen değilde kocan 2.kızına ayrımcılık yaparsa hiçbir evladından hayır görmez.
3 de de kızı olursa ne yapmayı düşünür acaba?

insan hem kızı hem oğlu olsun ister bu normaldir.ama buda kız diye yüzünün düşmesi nasip değilmiş demek çok komik ve cahilce. erkeği bulana kadar denicekmi eşin

Bizim de sulalede herkesin oglu var millet kiz bebege merakli
Ben hamileyim herkes kiz olsun istiyor
Bu isler nasip kismet isi
Hayirli saglikli evlat herseyden once gelir
Hem iki kiz kardes olmalari ileriki yaslari icin cok guzel bir his
Hic uzulmeyin esinizde uzulmesin vardir bir hikmeti

arkadaşlar yanı herkes yaşadını bılır evlat ayırmıyorum onuda çok sevıcem elbet sadece içimi dokmek ıstıyorum sanırım ıkı kızı olanlar anlar benı. benım erkek kardeşim yok. kardşlerımınde çogunun kızı var. bu sebeple psıkolojık bı sıkıntı vardı içimde. eşim erkek bebeğe çok heveslı bana bellı etmemeye çalışıyor. kızınıda sevıyor hemde çok ama ıkıncı erkek olsun istiyordu. öğrenince suratı dustu banada hissetirmsmeye çalışıyor sağolsun. nasıpse 3 ye dedı. benım aynı şeylerı tekrar yaşamaya gucum yok oysakı. bende çok heveslerdım erkek çocuguna. eşim hep ozenerek bakacak en çokta bu benı uzecek sanırım ve malum yıne kızmı muhabbetı

Erkek kardes eksik degildir bir kiza ama kiz kardes eksiktir. Derlesebilecekler eglenebilecekler. Cocuklarini gönül rahatligyla emanet edebilecekler.

Ek : erkek kardeslerim candir tabi ki. Ama annem bir kiz daha yapsaydin derim hep

Kardeşimle ben iki kızız, annemin bir dediğini iki etmeyiz, eşim 250km yol gitti sırf pirizini tamir etmek için. Kız evlat her zaman daha vefalıdır, damadınız da erkek evladınız olur işte.

İnsan hep kendinde olmayana öyle canım. 3 oğlum var. Hepsinde de kız diye dua ettik eşimle. 3. Oğlumda çin takvimi mi yumurtlama zamanı mı neler ayarlamadim. Olmadı. Bir kız bebek görünce içim gidiyor. Eşim de öyle. Kız babası olmadan baba olunmazmis der durur. 4. kız olacak kesin bilsem dogururum. Bu kadar hasretiz kıza. Eşimin ailesinde de 1 tane kız var. Torunlar, yeğenler hep erkek. Gözümüz yolda dilimiz duada çok bekledik. Ama nasip böyleymiş. 3. Erkek olacak diye kesinlikle umutlanip çocuk yapmayın. 3. Kızınızı da ablaları gibi seveceginizden benimseyeceginizden eminseniz yaparsiniz. Kaderleri iyi mutlu ve huzurlu bir ömür sürsün kızlarıniz inşallah.

Benımde ablamın 2 kızı var üçüncüye hamıle oda kız. Onlarda cok erkek istıyodu. Bizde onun için eşinin dilinden kurtulsun diye istıyoduk ama nasip işte saglıklı olsunlarda. Diğer ablamın da 2 oglu var kız istıyodu üçüncüde erkek oldu :KK48:

Benim de bir kızım var. Şimdi nasipse bir oğlum olacak. Daha evlenmeden hep kızım olsun diye dua ettim. Erkek olmamasına üzülen tek cahil kayınpeder idi bizde. Hatta cinsiyette yanılmışlar, kızmış deyince dünyası başına yıkıldı. Kızım olduğunda 30 kişinin içinde bir akrabamıza, eltimi ve beni kastedip bunlar da senin gibi kız doğurdu, erkek doğuramadı dedi. Ben de kusura bakma baba, cinsiyeti erkek belirler, senin oğullarında iş yokmuş deyip o pis çenesini kapattım. İlla üzülünecekse üzülmesi gereken kişi eşiniz. Cinsiyeti o belirliyor. Hoş bence üzülecek hiçbir şey yok. Kızın tadını hiçbir şeye değişmem . Meleğim o benim.

Benim de bir kızım var. Şimdi nasipse bir oğlum olacak. Daha evlenmeden hep kızım olsun diye dua ettim. Erkek olmamasına üzülen tek cahil kayınpeder idi bizde. Hatta cinsiyette yanılmışlar, kızmış deyince dünyası başına yıkıldı. Kızım olduğunda 30 kişinin içinde bir akrabamıza, eltimi ve beni kastedip bunlar da senin gibi kız doğurdu, erkek doğuramadı dedi. Ben de kusura bakma baba, cinsiyeti erkek belirler, senin oğullarında iş yokmuş deyip o pis çenesini kapattım. İlla üzülünecekse üzülmesi gereken kişi eşiniz. Cinsiyeti o belirliyor. Hoş bence üzülecek hiçbir şey yok. Kızın tadını hiçbir şeye değişmem . Meleğim o benim.
Kayinpedere saglam bi cevap vermissiniz tebrikler:KK9::KK9:
Evlatta torunda cinsiyet ayrimi olmaz..Hepsi icin canini verir insan..Oyle yuce bi sevgi ki cinsiyet falan hikaye:nazar:

Konu sahibi hayirlisi olsun, bi oglusum var saglikla bi kizim olsun isterim ama 2nci de oglum olursa o da benim eeen kiymetlimm pirlantam olacak Allahin izniyle:KK200:

Biz de iki kız kardeşiz, yaslarimiz da yakın
Çok iyi iki arkadaştık küçükken. Odada kendi kendimize evcilik oynrlardik, ileride sırdaş olduk, aynı yaşlarda üniversiteye gittik, birlikte gezdik, ailemizden sırlar sakladık vs vs
Yakın arkadaşlarımda hiç ablası olan yok, hepsi ya erkek kardeş ya abi sahibi ya da tek çocuk. Gerçekten arada büyük fark var ya.
İki kız kardeş demek evde devamlı pijema partisi demek :)
Ablamın da bir kızı var. Hamileliğin başında herkes göbeğine bakıp bakıp 'erkek bu' diyordu, kız olduğunu duyunca çok sevindik. Konuşmadım ama yüksek ihtimalle ikinci çocuğu da kız olsun ister...
Bence hiç üzülmeyin, sevinin. Umarım çocuklarınız birbirini çok sever , ömür boyu iki yakın arkadaş olur

Cok komik yorumlar okudum...
Cinsiyeti belirleyen de size evlat nasip edende Allahtir..
Sizin begenmediginiz kiz evladi icin yanip tutusan insanlar var. Rabbim saglikli hayrli evlatlar nasip etsin herkese..

Peygamber efendimiz ne demis..
" erkek cocuklarini sevin, kizlar zaten kendini sevdirir.' Cokta dcek bsey yok genede Allah kalbinize gore hayrlisini nasip etsin.

Back
X