ikinciye hamileyim sanırım bunalımdayım

oglananasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2009
621
2
96
38
İstanbul
daha bişey belli olmadan yazmak istemedim birazdan gidip test alacağm ama çok büyük ihtimalle hamileyim adetimin üstünden on gün geçti çünkü.sadede geleyim benim 11 aylık bir oğlum var onu çok seviyorum biraz da yaramaz çok da yoruluyorum,bebeğime yanlız baktığım için ve hiç bilmediğim bir şehirde sadece tek başıma olduğum için zorlanıyorum,ikinci bir bebeği şuan düşünmezdim ama kaza denir ya(ben hiç inanmazdım),hakkaten kazayla oldu.bu dönemde başka bir bebeği nasıl kabulleneceğim tek başıma ikisinede nasıl bakacağım ve tuhaf gelebilir ama oğlumu okadar çok seviyorum ki başka bir çocuğu sevebileceğime inanmıyorum bu düşünce saçma biliyorum ama tatmadığım için anlayamıyorum herhalde.ilk hamileliğim ve doğumum çok kötü geçti aynı stresleri bidaha yaşamak beni çok korkutuyor yardımcı vs konuları eşime pek uygun gelmiyor herkes tek başına büyütüyor diyor,işin garibi çocuk doğacak bir iki hafta sonra benim bu şehirden taşınmam lazım çünkü eşim askerlik yapıyor bitince evimize döneceğiz ordada yanlızım eşyalar nasıl yerleşecek çocuklar ne olacak bilmiyorum hiç hazır değildim aldırmayı da asla düşünemem ona kıyamam oda bi can ama araları bu kadar az ben hiç kendime vakit ayıramayacağım çok büyük sorumluluk benim gibi iki çocuğu yakın olan varmı çok zorlandınız mı ikisine de yeterli ilgi ve zaman ayrılabiliyor mu merak ediyorum beni bilgilendirin lütfen en ksa zamanda da psikolojik yardım alacağım

Son düzenleme:
aman canım bu da dert mi
ne güzel beraber büyürler
ilkini de sen büyütmedin mi zaten yaşına da gelmiş
bence güzel bi haber
o kadar bebek isteyen ama sahip olamayan varken sakın üzülme buna,aldırmayı da düşünmemen süper tebrik ederim :81::81::81::81:

bu arada ben de hamileyim, bi hafta fln sonra doğum yapıcam inşallah ve bebeğim 6 ay 10 ay fln büyüsün kardeşi olsun istiyorum şimdiden

Son düzenleme:
çok sağol bende öyle istiordum inan loğusalığım bitince hamile kalayım diyodum çocukları okadar seviyodum ama bebeğim biraz zor bi çocuk çok yoruluyorum üzülüyorum bide ona ihanet edecekmişim gibi hissediyorum hamileyken emzirilmiyomuş falan ya bu beni çok üzdü

canım benımde 13 aylık bır oglum var 17 haftalıkta hamıleyımm
gecelerı emzırıyorum gunduzde ıkı defa
ınan bı sorunyok ıkısınde de

bende cok sıkıntılı bır hamılelık gecırdım oglumda com yaramaz
kımsemde yok bende dusundumn bunları ama sonra dedım kı herkes buyutuyor ustelık eskıden sartlar bu kadar da ıyı degılmıs
takma ytanı kafana
hamılelıgınoın tadını cıkar
ne sanslısın kı senın yerınde olmak ısteyen bır suru ınsan var

arkadaşım benimde 7 aylık bir oğlum var ve bende 5,5 haftalık hamileyim..böyle olan tek biz değiliz ki..benimkiside kaza eseri oldu,nasıl oldu anlayamadım,güya korunuyorduk..Rabbim kimseye kaldıramayacağı bir şey yüklemez...ikisi birlikte büyüyüp giderler işte,ara verincede zor oluyormuş bebek bakmak..birinin eziyetini çekiyoruz zaten,uykusuz kalıyoruz, 1 saat daha uyumayız sonrasında rahat ederiz,hemde yalnız olduğunu söylüyorsun onlar birbirine arkadaş olurlar,birlikte oynarlar,canları sıkılmaz,paylaşmayı bilirler..bunun gibi bir sürü olumlu şey varken,üzülme arkadaşm..

derinderen emziriyormuşsun ne kadar güzel,bana herkes emzirmeyi kes diyor sinir oluyorum,gündüzleri 1 gecede hep emziriyorum şuan,emmeyi seviyo nasıl bıraktıracağımıda bilmiyorum,hiç bıraktırasımda yok açıkcası..senin doktor izin vermiş miydi?

test yaptım pozitif bense şuan ağlıyorum ne yapacağımı bilemiyorum en çok da etraftakilerin ailemin tepkilerinden korkuyorum ilkinde de çok tepki gösterdiler evlenir evlenmez hamile kaldım diye oysa çok istemiştim ben burda tek başıma bu hamileliği aynı sıkıntıları nasıl yaşarım tekrar çok kötyüdü çok bunalmıştım derhal iyi bir psikolog bulmalıyım sanırım ikiz gibi büyüyecekler bu çok güzel ama çok korkuyorum çocuk hastası bana ne oldu böyle bilmiyorum

mrb seninle aynı durumdayım 2. hamile kaldığımda ilki 11 aylıktı ilk çift çizgiyi görünce şoka girdim çok erken nasıl olacak üstelik ilki gece uykuları düzelmemiş ve çok sık hastalanan bebekken emziriyordum da mama veya süte alışmadığı için sadece ek gıda dışında sıvı olarak su haricinde anne sütü alıuordu anlıyacağın benim için zordu fakat aldırmayıda düşünmüyordum dr gittiğimde emzirmeyi bırk sütün kalitesi düşüyor dedi artık alışmaya başlamıştım hamileliğime şuan 14 haftalık hamileyim fakat hamileliğimde 100*1 olan toksoplazmayı geçiriyor olduğum anlaşıldı 17 haftalıkken amniyosentez yapılacak eğer sıvıda çıkarsa bebekte hasar bırakma yüksek olduğundan gebelik sonlandırılacak 5 aylık bebek olacak ona o kadar alışmıştm ki ona birşey olacak diye ne kadar ağladığımı ben bilirim artık dua ediyorum sende üzülme sağlıklı olsun da ikiside büyüt gider ileride sen rahat edersin

emzirilmiyor diye bişey yok bi kere canım
ben bi akraba için araştırdım baya hiç bir sakıncası yokmuş ne anne için ,ne karındaki ne de emen bebek için
sadece sütün tadı değişebilirmiş bu yüzden de emen bebek kendi bırakırmış

kardeş gelecek ne güzel ilerde çok iyi olur beraber gezerler ne ihanetii

inşallah sağlıklı sıhhatli olur bi problem çıkmaz inş. ben de alışmaya çalışıyorum şoktayım sanırım ondan böyle yoksa oda benim canım

Ben ailemi hemen aradım çıkıp geldiler,araba ile yarım saat uzaklıktayız ama sürekli, gidip gelemiyoruz olmuyor yani..bende yalnız büyütüyorum bebeğimi,çıkıp gidebileceğim kimsem yok burda,ara ara annemler geliyor işte..tepki gösterenle karşılaşmadım henüz,tepki gösterende olsaydı cevabını alırdı..kayınvalidemlerde çok sevindi..ama benim tek artım var,ben istesem kayınvalidem benimle kalır,oğluma da yeni doğacak bebişede ii bakar..
bende çok ağladım şoka girdim ama yapılacak birşey yoktu..emzirmeyi keseceksin dediler onun için dahada fazla ağladım,ama şimdi hem yeni bir bebek fikrine hemde emzirmeyi azaltmak fikrine alıştırdım kendime..oğluma da sürekli bunu anlatıyorum,bir kardeşinin olacağını,anlamasada dinliyo beni rahatlatıyo..
sizde kendini üzmeyin,sonuçta nasıl bir hamilelik geçirirseniz bebeğinizin psikolojisi o denli ii olur derler..keyfini çıkartın hamileliğinizin..

bunun için üzülüp kendinizi de bebeğinizide strese sokmayın....

karnınızdakinin bir günahı yok her evladın yeri tadı ayrıdır annem hep öyle der 5 parmağın 5 i nasıl birse hiçbirini kesip atamazmışsın ya evlatlarda öyleymiş....

benim daha ilk hamileliğim daha yolun çok başındayım ama bende hemen 2. çocuğu istiyorum Allah izin ederse....

kimsenin tepkisinden de çekinme tepki verene ver cevabını kendini bir suç işlemişsin gibi de hissetme lütfen herşeyde bir hayr vardır unutma.....

hamileyken emzirmeyin süt zehir olur derler yani doktorlar da tavsiye etmiyor

cnm benim oğlum 15 aylık ve ben 2 ay sora kızımı doğurcam inş.. bende öğrendiğimde ağladım, inanamaddım.. ama şimdi nie öle bi tepki gösterdim ki die şaşırıorum kendime.. o da benim bebeğim ve ben anneyim.. allah kimsenin sırtına kaldıramayacağı yük yüklemezmiş..demek ki benim o sabrım, baş edebilecek, ikisine birden yetebilecek, büyütebilecek gücüm varmış ki, allah bana bi bebiş daha gönderio.. ne mutlu bana, bize... kolay mı, tabi ki zor, zorlanacağız elbet.. ama değer herşeye.. allah sağlıkla kucağına almayı nasp etsin

bende çok ağladım oğlum 2,5 yaşında ona ihanet ediyor gibi hissettim.şu an 5 aylık hamileyim.alıştım artık.kızım olacak inşallah hayırlısıyla.ama çok sinirliyim ben seneye napıcam diyorum oğlum depresyona girer diye üzülüyorum.allah hepimizin yardımcısı olsun.

tamam hic tecrubem yok ama Insallah Allah bana da nasip eder. bu hamileligim tup bebek. dogal yoldan hemen ikincisi olsa keske die simdiden dua ediyorum.
Allah yardimcin olacaktir her hamilelik farklidir Insallah bu cok kolay gecer.

Allah sabır versin ne denirki adı üstünde kaza ama dlerim akıllı uslu bebişler olurlarda anneciğini yormazlar çok. Böle süpriz gebelikler çok yaşanıyor aldırmayıda düşünmediğinize göre bence kabullenin ve şükredin.bol bol dua edin yapacak başka bişey yok çünki.dilerim korktuğunuz kadar zor olmaz vede boşuna üzülmüşüm dersiniz

kendimi okadar düşünmüyorum ben alışkınım yorgunluğa da asıl korkum oğlum.sütü bırak diyolar o da çok düşkün onu bundan mahrum etmek onu mutsuz etmek beni çok üzer biberon kullanıyo olsa onun içine süt koyup veririm ama onu da hiç sevmiyo beni asıl düşündüren bu.bide küçüğüyle ilgilenirken onun en oyun dolu çağlarında onu ihmal edersem depresyona sokarsam iyi bi anne olamazsam diye endişeleniyorum.diğer bi konuda çok garip ama sanki oğlumdan başka bir bebeği sevemem gibi geliyor kız olursa belki farklı gelir ama karnım büyüdükçe onun da annesi olduğumu hissederim herhalde böyle şeyler çok oluyormuş normalmiş bense kendime çok kızıyorum

demek ki herkes aynı şeyleri hissediyor.ilk bebeğim kadar sevemem gibi geliyor bana da.ama çevremdekiler bir olsun da gör evlatın hepsi aynı oluyor sevgisi de aynı oluyor diyorlar.allahım acılarını göstermesin uzun ömür versin.

öncelikle tebrikler. bende de 7,5 aylık bir bebiş bir de 6 haftalık gelen var. ikisi de isteyerek oldu. ama benim ikinciyi isteme nedenim biraz farklı. önceleritek çocuk olsun çalışıyorum derken kazara 4. ayımda hamile kaldım. eşimle ikimiz beklemiyorduk çevreye karşı ne deriz falan derken ben kendime dikkat etmediğimden o dönem-çünkü doğum izni bitmiş işe dönmüştüm- bebişim düştü. buna çok üzüldüm ve 5 haftalık düşünce doktorum istediğin zaman hamile kalabilirsin demişti. şimdi isteyerek hamile kaldım. ailemden kimse yok yanımda. öğretmeniz karı koca. hem de sezaryenle doğurdum ilkini. beni düşün ikinci sezaryen olcam bir de. ben korkmuyorum. çok ama çok zor olcak ama düşükten sonra aklım başıma geldi. Allah kimseye yaşatmasın inşallah sağlıklı bir bebişin olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…