• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikisi ayni evde yaşayabilir mi

Humpty dumpty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
155
179
103
Kediyle kuş birlikte yaşayabilir mi? 2.5 yaşında bir kedimiz var. Kendisi bir sineğin bile peşinden saatlerce koşuyor. Uzak bir yere taşınacak bir arkadasim var. Iki tane muhabbet kuşları var. Bize kuslarini sahiplenmek isteyip istemediğimizi sordu. Biz istiyoruz sahiplenmek ama kediyle kuş birlikte nasil olur. Kafesi yukari bir yere de assak kuşlar kedinin varlığından strese girer mi. Kuşları kafesten çıkardığımız zaman kediyi baska odaya koysak bu sefer kedi strese girer mi.
Bu iki hayvani birlikte besleyenler var mi. Alışma süreci vs. Nasil oluyor

Yavruyken aliştirilir diye biliyorum ben. Kuşlari yukari asmakla bitmez o iş. Kedinin dikkati devamli kafeste olur zaten hayvan da stresse girebilir.

Kediler hareket eden ve kendinden kucuk her canlinin peşine düşer. Bizimki disarda uçan kuşun gölgesini görse direkt harekete geçiyor. Tvyi hiç soylemiyorum bile...
Evde kuş olsa yemeyi içmeyi birakir saatlerce kuşla kafayi bozardi kediye de yazik.

Kardesimin kuslari varken ben ona tavsan aldim ilk basta korkuyorlardi sonra bir Birbirlerine alisiyorlar ama kedi icin ayni olurmu bilmiyorum

Benim kedim dünyanın enn korkak, en ezik, enn sakin kedisidir. Travmaları var geçmişinden, kapı zili çalsa yatağın içine saklanır. Beş yıldır benle, Eşim dostum daha kedimi görmedi, evde yabancı ses duyduğu anda korkup saklandığı icin
Ama bu haliyle bile iki kuş leşi var. Bir kuşu da tedavi ettirdik , bir şekilde yaşama döndü.
(Çareyi balkonun kapısını biz odada yokken kapatmakta bulduk, ama biz odadayken bile Kaşla göz arasında balkonda kuş bogazliyor :KK43: )
O yüzden cevabım; pişman olmak istemiyorsanız sakın almayın. Hem kuşlar çok hassastır. Korku onları strese sokar, stres de öldürür. Hiç gerek yok

Bence sahiplenmeyin, sonucu cok uzucu olabilir.

Benim bir kedim vardi, kus uzerinden yem yerdi. Asla zarar vermezdi kuslara. Ama yavruyken alistirmistik.
Simdi 2 kedim var, camin onunden kus ucsa cama yapisiyorlar. Evde kus oldugunu dusunemiyorum, valla parcasi bile kalmaz.

Ki sizin kediniz de Sinegin pesinden kosuyormus. Asla rahat vermez kuslara. Arti yukarida bir arkadasin da yazdigi gibi kusla kafayi bozar 😂
Etkilenir hayvan ister istemez surekli akli orada olacak.

Biz geçende uçamayan bir kuşu aldık birkaç gün baktık. Kedim her fırsatta kuşun olduğu odaya gitti, onu izledi. Ulaşamayacağı güvenli bir yerdeydi kuş ama gittiğinden sonra bile günlerce evin içinde kuşu aradı. Kedim aşırı ürkek, sakin bir kedi. Yavru kedilerden dayak yemişliği var. Ancak o kuşu yakalasa affetmeyecekti, çok belliydi :(

Biz geçende uçamayan bir kuşu aldık birkaç gün baktık. Kedim her fırsatta kuşun olduğu odaya gitti, onu izledi. Ulaşamayacağı güvenli bir yerdeydi kuş ama gittiğinden sonra bile günlerce evin içinde kuşu aradı. Kedim aşırı ürkek, sakin bir kedi. Yavru kedilerden dayak yemişliği var. Ancak o kuşu yakalasa affetmeyecekti, çok belliydi :KK43:
Benim kedim de öyle. Yolda bulup ölmesin diye eve aldığım bebek kedilerden bile dayak yiyor, ne zaman ikinci kedi getirsem bir yerleri çırmalanıyor.
Ama işte, gücü kuşlara yetiyor şerefsizin 😅😅

Kediyle kuş birlikte yaşayabilir mi? 2.5 yaşında bir kedimiz var. Kendisi bir sineğin bile peşinden saatlerce koşuyor. Uzak bir yere taşınacak bir arkadasim var. Iki tane muhabbet kuşları var. Bize kuslarini sahiplenmek isteyip istemediğimizi sordu. Biz istiyoruz sahiplenmek ama kediyle kuş birlikte nasil olur. Kafesi yukari bir yere de assak kuşlar kedinin varlığından strese girer mi. Kuşları kafesten çıkardığımız zaman kediyi baska odaya koysak bu sefer kedi strese girer mi.
Bu iki hayvani birlikte besleyenler var mi. Alışma süreci vs. Nasil oluyor
Kuşlar stres olur. Uygun olmaz bence muhabbet kuşu da hassas bir hayvan korkar yani. Başkalari sahiplense daha uygun olur fikrimce 🧡

Teyzemin de kedisi ve kuşu var. Kuşu 7 senedir falan onunla, kedi de 1.5 yıl oldu ama kuşu sürekli saklıyorlar. Olmuyor yani. Kedi kafesi ortada görünce saldırı pozisyonuna geçiyor. Hele ki saldı diyelim hemen pusuya yatıyor alçak bir yerde görse üstüne atlayacak. Böyle olunca artık ikisini ayrı odalarda tutuyor mecbur. Kuşu arka küçük odadan çıkarmıyor yazık olan ona oldu zaten. Eskiden serbest bırakıyordu kedi geldiğinden beri ayda yılda bir salıyormus.

Eviniz çok büyükse ayrı odalarda hayvanların rahat edebilecekleri şekilde bakabilecekseniz düşünün, öteki türlü sizin için de zor.

Benim de köpeğim ve kuşum var, kuşlar 2 taneydi biri bu kış öldü. Ama köpeğimle kuşa aynı ortamda bakmıyorum. Kuş zaten aldığımdan beri kafes dışına çıkmayı sevmiyor. Ne yapsam alıştıramadim. Balkonumuza gelen erkek kuşu eve alınca ona eş olsun diye almıştım. Normalde hayvanları satın almaya karşıyım. Köpeğimi de sahiplendim o beni buldu, kuş da balkonumuza gelip eve girmişti ama yalnız kalsın istemedim doğası sebebiyle. Eş olarak aldığım dişi kafeste melül melül duruyordu acıdım haline çekip kurtarayım dedim 😄 ama aşırı asosyal çıktı. Uçmaya çalışınca sürekli bir yerlere vuruyor. Petshopa sordum alışmazsa zorlamayın dedi ben de öyle yaptım. Ortalık yerde olsa köpeğim de rahat bırakmaz. Birkac kez balkonda kafese erismeye çalıştı. Saldıracak gibi değildi ama güvenemem yine de. Ay nasıl özeniyorum videolarda kuşlar kedilerin köpeklerin üstünde oturuyor, aynı evde kardeş kardeş takılıyorlar. Ya bizim hayvanlar yabani ya da ben beceremedim birbirlerine alıştirmaya :işsiz:

Benim kedim de öyle. Yolda bulup ölmesin diye eve aldığım bebek kedilerden bile dayak yiyor, ne zaman ikinci kedi getirsem bir yerleri çırmalanıyor.
Ama işte, gücü kuşlara yetiyor şerefsizin 😅😅
Bir kere benimki kadar sakin bir kedi gelmişti eve, geçici olarak. Yaş mama verdim, benimkinin içinden canavar çıktı, ötekinin burnunu çizmiş :D Yaş mama kırmızı çizgimiz, kuru mama olunca vur ensesine al ekmeğini :D. Bugün de evin içindeydi, balkona kuş gelmiş. Her yer kapalıydı ama açık olsa kuşun arkasından uçup gidecekti :D

Kuşlar stres olur. Hem evleri değişecek size alışmaları bile zor hem de kediniz rahat vermeyecek. Hiç girmeyin bence bu topa üzülürsünüz çünkü.

Bizim de kuşumuz vardı.Benim kedi dünyanın en sakin kedisi olabilir ama kuşun kafesini iki defa devirdi.Sürekli kuşu göz hapsine aldı.Kafesini yükseğe koysak atlayacağım diye orasını burasını vurdu her yere.Sonunda kuşu anneme verdim.Öteki türlü tek bir odada yalnız oluyordu artık.Kıyamadım.Mülayimim benim o mutlu biz mutlu😅

Kuşları 7 24 kafeste tutamazsınız. E kediler kapalı kapıları asla sevmezler.
Ailemin yavru kedisi olduğu halde evdeki kuşu denk geldiği zaman yakalamaya çalışıyordu. O yuzden sürekli farklı odalarda tutmaya çalışmak cok yordu.
Bazı kediler kuşları umursamıyor ama bazilarida yakalamaya çalışıyor değişiyor yani

Back
X