Evden kaçan, arayıp bulamadığımız kedimizden sonra bir daha eve kedi girmesin demiştik, üzülmüştük baya. Sonrasında bir kuş ve balık aldık.
Kuzenim sokağa terk edilmiş bir ev kedisi bulmuş; 2 gün filan sormuş soruşturmuşlar çevrede, sahiplenen çıkmamış ancak kedi sokağa alışkın bir kedi değil. Kuzenimin kedisi kabullenmemiş, bizi aradı, biz de sahiplenelim dedik artık, sokakta yapamazdı.
Kedi eve girince, kuş ve balığımızın yerleri, düzenleri bir miktar değişti tabi.
Kafesi odanın içinde tavana yakın yüksekliğe çıkardık ve yanında tırmanılacak eşya bırakmadık, balığı da yüksekçe bir rafa koyduk.
Bir süre çok dikkatli izledi, kuşun her hareketini, ötüşünü takip etti ancak bir süre sonra alıştı. Büyük bir kedi olsaydı nasıl olurdu bilmiyorum ancak yavru hala, alışmış vaziyetteler. Evden çıkacağımda kuşla balığın olduğu odanın kapısını çekiyorum, bi de kafesten çıkaracağımızda kuş ile kediyi aynı ortamda tutmuyoruz biraz uçurup gönlünü edip kafesine geçince kedimizi alıyoruz odaya ne olur ne olmaz, onun haricinde kuşlu odada oturuyoruz, geliyor geziyor, bana yapışık yaşıyor zaten kedimiz; kuşu pek sallamıyor, 2 ay oluyordur bu düzende, bir sorun yaşamadık.