Ikisi ayni evde yaşayabilir mi

Sakın sakın başkası sahiplensin ben stres oldum burda bi kere gözümün önünde öyle ani bi şekilde kedi kuşu kaptı ki ben kosana o kuş ağzında kaçtı cocuktum çok üzülmüştüm hala unutamam

Ben kedileri de kuşları da çok severim 🤗ama zor yani. Bizde de kedi var. Annemler geldiğinde su kaplumbağasını da birlikte getirdiler. Evde savaş çıktı. Kedi onu görünce kabarıyor; diğeri onu görünce tıslıyor ( evet kaplumbağalarda ses çıkarıyormuş.) en sonunda annemler gidene kadar ikisine de ayrı odalarda tuttuk. Allahtan ev büyükte kedi istediği gibi gezebildi; kaplumbağa da zaten çoğunlukla teraryum içinde takıldı.

Kediyle kuş birlikte yaşayabilir mi? 2.5 yaşında bir kedimiz var. Kendisi bir sineğin bile peşinden saatlerce koşuyor. Uzak bir yere taşınacak bir arkadasim var. Iki tane muhabbet kuşları var. Bize kuslarini sahiplenmek isteyip istemediğimizi sordu. Biz istiyoruz sahiplenmek ama kediyle kuş birlikte nasil olur. Kafesi yukari bir yere de assak kuşlar kedinin varlığından strese girer mi. Kuşları kafesten çıkardığımız zaman kediyi baska odaya koysak bu sefer kedi strese girer mi.
Bu iki hayvani birlikte besleyenler var mi. Alışma süreci vs. Nasil oluyor
Benim kedim ve kuşum aynı evde fakat bebeklikten alıştırdık kedimi. Kedim sonradan gelmesine rağmen birbirlerini seviyorlar fakat kuş kafesten çıkana kadar :))
Kedim iç güdüsel olarak saldırıyor maalesef. Sizinki büyük kedi olduğu için bence kuşları sahiplenmeyin derim.

Evden kaçan, arayıp bulamadığımız kedimizden sonra bir daha eve kedi girmesin demiştik, üzülmüştük baya. Sonrasında bir kuş ve balık aldık.

Kuzenim sokağa terk edilmiş bir ev kedisi bulmuş; 2 gün filan sormuş soruşturmuşlar çevrede, sahiplenen çıkmamış ancak kedi sokağa alışkın bir kedi değil. Kuzenimin kedisi kabullenmemiş, bizi aradı, biz de sahiplenelim dedik artık, sokakta yapamazdı.

Kedi eve girince, kuş ve balığımızın yerleri, düzenleri bir miktar değişti tabi.
Kafesi odanın içinde tavana yakın yüksekliğe çıkardık ve yanında tırmanılacak eşya bırakmadık, balığı da yüksekçe bir rafa koyduk.

Bir süre çok dikkatli izledi, kuşun her hareketini, ötüşünü takip etti ancak bir süre sonra alıştı. Büyük bir kedi olsaydı nasıl olurdu bilmiyorum ancak yavru hala, alışmış vaziyetteler. Evden çıkacağımda kuşla balığın olduğu odanın kapısını çekiyorum, bi de kafesten çıkaracağımızda kuş ile kediyi aynı ortamda tutmuyoruz biraz uçurup gönlünü edip kafesine geçince kedimizi alıyoruz odaya ne olur ne olmaz, onun haricinde kuşlu odada oturuyoruz, geliyor geziyor, bana yapışık yaşıyor zaten kedimiz; kuşu pek sallamıyor, 2 ay oluyordur bu düzende, bir sorun yaşamadık.

Benim muhabbet kuşum var yükseğe koymama rağmen kedi yanına gelip kafesi yere düşürmüştü kıyamam kuşum aşırı korktu hırçınlaştı. Ben kediyle kuşun aynı evde olabileceğini düşünmüyorum. Doğası gereği yavruyken beraber dursa bile zamanla kuşu korkutabilir zarar verebilir.

Back
X