Ikisi de beni mutlu etmiyor.

Elaemi

Sağlık olsun
Kayıtlı Üye
24 Mart 2009
3.258
4.547
658
Merhaba hanımlar sikintima hemen geçmek istiyorum.insanları kırmaktan çok üzülen bir insanım.ince düşündükçe de ben üzülen taraf oluyorum.insan ilişkilerinde ne yapmam gerektiği konusunda arada kalıyorum.örnekler çok ama bir kac tane paylaşalım.isyerine temizlik görevlisi girdi.yanlız bu kadından önce başka kadın çalışıyordu müdür onu istemeyip kendi tanıdığı bu kadını aldı.haliyle önceki kadına haksızlık oldu.yeni kadın iş bilmeyen ve isyerine uygun g iyinmeyen ( dekolte )maddi durumu kötü cocugu olan bir kadın.temizliği insan ilişkileri kötü ilk iş crubesi olmayan biri.eski kadın çalışkan iş disiplini tam yani iş için çok doğru bir kadındı.çalışanlar yeni kadını beğenmedi ve patronla konuştular.eski bayan için bende aynı şekilde arkadaşlarla düşüncemi dile getirdim.neyse patron bizi iplemeyince arkadaşlar yeni kadına kötü davrandılar aslında pes ettirmeye çalıştılar.ben de bu olayın onunla alakası olmadığı için ve ilk is tecrübesi olduğu için olması gerektiği gibi resmiyette ama nazik davrandım.sonra bu kadın la ilgili müşteriler şikayette bulununca kadın ve diğer çalışan ve müşteriler arasında tartışma çıktı.kadın yeter artık herkes benim üstüme geliyor gibisinden sinir krizine benzer bişey geçirdi ve etrafa vuranlar ayrılıp bayilmalar sakinleştirmeye çalıştıkça dellendi.tabi benim yanumda yapti bu hareketleri digerlerinin yaninda tartisti ben odama goturdum konusmaya calistim sakinlestirmeye cunku en yetkili bendim diger yetkili calisanlar gelmemusti henuz.musterilerle tartisinca kontrol altina almak istefim.tabi diger yetkililer gelince sakinlesti zaten hep benim yanimda horozlanirlar yuzim yumusak ya.neyse patron geldi ben o kadar uğraşmaya rağmen sakinlesmedigim için kriz anını yönetmiyor gibi oldum.daha sonra özür diledi tüm çalışanlardan ama ben çok kırgın olduğumu ve ona kizdigimi söyledim patronun yanında .daha sonrada artık ona guvenmedigimi ve çalışmasını istemediğimi söyledim.şimdi kızlar soruna gelirsek ben diğerleri gibi geçmiş kadının kinini tutamadım .saygı çerçevesinde olması gerektiği gibi davrandım.ama üzülen taraf ben oldum benim yüzü yumuşak görüp dellendi.ama kötü davrananlara gayet çekinerek hareket etti.bu bir örnekti.ne zaman birine iyi davransam kullanılıyor ve ya h aketmedigim şeyler yaşıyorum üzülüyorum.ne zaman birine kötü davransam saygı görüyor ama vicdan yapıyorum.Kotu favranmak zor değil yaparimda ama vicdan beni kemiriyor.ne yapmalıyım bu iş örneğiydi.ben hayat için soruyorum

Hepimiz kendimizden sorumluyuz Elaemi . Siz kendi değerlerinize göre bir tutum sergilemeyi tercih etmişsiniz ki bence doğru olan da budur. Biz üstümüze düşeni yaparız ancak sınırlarımızın ihlal edildiğini düşündüğümüzde de tutum değişikliğine gideriz. Hepimiz aynı olmak zorunda değiliz kendi doğrularınıza güvenin.

Açıkçası iş ortamında diğer insanlar şikayetçi olduğunda o insanı hemen çıkarmak yerine kazanmaya çalışıyorum ve kendim gözlemliyorum. Benim için yeterliyse, herkes o ortamda birbiriyle normal geçinmeli ve birbirine saygı duymalı diye uyarıyorum. Yanımda çalışanlar istemedi diye kimseyi işten çıkarmadım, çıkarmam da. Patronunu anlıyorum bu yüzden. İnsanlarla kavga nedenine bakarım mesela, haklıysa ezdirmem sırf para kazanıyorum diye. Yönetici pozisyonundaymışsın kişisel duygularını bir kenara bırakman ve işine yoğunlaşman gerekli. Ne iyi ne kötü davranacaksın hep bir mesafen olacak. Açık saçık giyiniyor demişsin mesela, işvereni bir şey demiyorsa bu konu sizi hiç ilgilendirmez.

ben olayın direkt sizinle bağlantısını göremedim açıkçası. gereğinden fazla takmışsınız.
Şöyle bağlantı diğer yetkililer gelince onlardan çekindi sut dökmüş kedi oldu 2 saattir ben onu sakinleştirmeye çalışıyorum.bu bir örnekti ben genel anlamda söyledim aslında.

Işte kendi dogrum iyi insan olmak .ama o zaman ben üzüldüğümü göre benim dogrum yanlış oluyor

Şöyle bağlantı diğer yetkililer gelince onlardan çekindi sut dökmüş kedi oldu 2 saattir ben onu sakinleştirmeye çalışıyorum.bu bir örnekti ben genel anlamda söyledim aslında.

siz bence doğru olanı yapmışsınız.

Teşekkür ederim cevabınız için.haklısınız sanırım terazi de tutmam gerekiyor.ama konuda sıkıntı yaşıyorum.kilik kiyafet konusunda denetleme bize ait.diğerleri uyarıda bulundu ama ben bulunmadım.zaten aynen devam etti.

Deveye diken... diyorum gerisini siz anlayın.

Siz kırmamak için çabaladıkça, kırılan ve kendinden ödün veren taraf olursunuz. Bırakın insanlar, kendilerine güzel davranılmasını ve incelik gösterilmesini hak etsinler. Hele ki iş ortamında.

Hani bu demek değil suratınız sirke satsın, hayır, aksine gülümseyin. Ama öyle bir ağırlık koymalisiniz ki, yeri gelmeli bir bakışınız, baktığınız kişiye kendini mok gibi hissettirmeli.

her insanın yapısı farklı tutum ve davranışları farklı. önce kendi vicdanınıza bakın eğer rahat ise bırakın insanlar iyi niyetiniz kullansınlar. kaybeden siz değilsiniz bunu unutmayın. tabi kırıldıkça siz üzüldükçe değişmez iseniz

Işte kendi dogrum iyi insan olmak .ama o zaman ben üzüldüğümü göre benim dogrum yanlış oluyor

Üzüldüğünüz şey haketmediğinizi düşündüğünüz tepkilerle karşılaşmak. Fakat doğru tepkiyi veremediği için bu o kadının sorunudur, sizin değil. Bundan sonra sizden gelen desteği kaybetmiş oldu böylece. Kendinize sinirlenmeyin, siz doğru olanı yapmışsınız.

Kadına bildiğin mobbing yapmışlar. Ayılıp bayılması iyi olmuş.

Konunun seninle alakası nedir?

konunuzu okurken kendimi gördüm resmen. malesef insanların iyi niyeti kullanmakta üstlerine yoktur. aynı durum benim başımdada var ki bizim kendi iş yerimiz. eşimde hep söyler ben neysem nergiste odur diye. eşim serttir biraz bende yapı itibarı ile zaten insanlara patronluk yapamam. hatta daha bile ezilir büzülürüm. sekreterimize çalışanlar bile acayip kötü davranır hakettiği zamanlar olsa da ben buna hep karşı olduğum için gayet yumuşak davranmaya çalışırım. ve sonuç her zaman onların çok afedersiniz bir taraflarında dolanıp bana afra tafra yapar. bende kendime kızarım demek böyle davranmak gerek diye ama yine de yapamam. üzülüp eşime anlatınca oda bana kızar sen buranın sahibisin ağırlığını koy diye. yani üzgün olarak söylüyorum ki bu yapıyla alakalı olduğu için bunu çok güzel kullanan insanlar sıklıkla karşınıza çıkıyor.

B
Kadına bildiğin mobbing yapmışlar. Ayılıp bayılması iyi olmuş.

Konunun seninle alakası nedir?
Benim sorumluluğunda ayilip bayıldı ve bir turlu sakinlestiremedim.diğerleri gelince müdahale edince sakinlesti .

Işte aynı durumdayız.demekki benziyoruz kişilik olarak.ne kadar degisirim bilmiyorum ama önceden daha fazlaydı bu durum hep iyi niyetten üzülürdüm.şimdi tavrımı koyuyorum ama içimde iki insan biri taviz yok sen uzulecegine o uzulsun oteki ne kötü insansin gunah yaptığın.susmuyorlar bildi bildi bidi

Patrondan sonra en yetkili sizsiniz anladığım kadarıyla orda...
Ama öyle gibi davranmıyorsunuz. ..sıkıntı orda

ben değişemiyorum değişebileceğimi de sanmıyorum. sanırım yaradılışım böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…