İkiz Anneleri Geyik Paneli

yavrukirpi geçmiş olsun canım yaa bilmiyodum Allah korumuş dikkat et kendine canım:nazar:
canancım valla ben de görmezden geliyom ama umarım melina da vazgeçer o kendini yerlere attıkça benim sinirler de zıplıyo valla:37:
gece yine nöbetteydik artık sabır sınırlarımı zorluyorum valla elfin hanım kalkıyo ağlamıyo resmen bağırıyo sıpa hepimizi ayağa kaldırıyo sallamazsan daha çok bağırıyo kabus gibi yani hadi melina da kalkıyo onun sesine senfoni orkestrası gece mesaisinde kafayı sıyırıyorum artık yaaa onların psikolojisi bozulmasın diye aman fazla bağırmayalım yok bilmem ne yapmayalım derken bizim psikoloji aldı başını gitti valla yicem psikolojilerini biz küçükken psikolojimiz yokmuydu yahu :35::37::53::33:
sinirlenme canım elinden geldiğince soğuk kanlı ol yapacak başkabişeyimiz yok maalesef tuhaf tuhaf huyları var işteee
uyumayan v eyemeyen çocuk ne kadar zordur çok ama çok iyi biliyorum ben bu ara atarax kullanıyorum genede rahat değiliz ya hiç kalkmazsam 5 kere kalkıyorumm
valla canan ondada haklısın...amaaan zor bu işler ama sanırım karar verdik bakın sizede göstereyim nerde bulabileceğimi de fikriniz varsa sölerseniz tam süper olur..
Recaro Young Sport 9 Ay / 12 Yaş Kesintisiz Kullanım - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!

güzel koltuğa benziyor canım epey ayrıntılı gibi :65:

çocukları uyuttum kalkamyım da şu işlere koyularak kadınlar günümü kutlayyaımmm

AĞZINA SAĞLIK GÜRSE BİRSEL
Hep söylüyorum, biz çocukken midemiz bulanınca ekmek y...edirirlerdi, grip "Yatınca geçer"di, başın ağrıyorsa "Çocukların başı ağrımaz" denirdi, uykun kaçıyorsa "Oyuncaklarını düşün, güzel rüyalar görürsün" şeklinde konuhalledilirdi!
Okuma yazmayı öğrenemiyorsan ya, "Tembel"din ya "Yavaştan, sağlam sağlam öğreniyor"dun! Hüzünlü bir çocuksan "Yazar olacak herhalde" derlerdi, yerinde duramıyorsan, etrafa saldırıyorsan bir tane çakarlardı, susup otururdun.
Kanaatimce pedagojinin zirve yaptığı yıllardı o yıllar.

Çünkü sonra sonra, koşup oynadıktan sonra öksüren çocuk 'astım başlangıcı', okuma yazmayı zor söküyorsa 'disleksik', hüzünlüyse 'depresif', aşırı hareketliyse 'hiperaktif' diye nitelendirilmeye başlandı ve o sinameki yetiştirilen tipsizler şimdi büyüdüler!

O kadar ilgi alaka sonrası ola ola ne oldular?
Emo!
Emo ne?
Hani beş-altı yıldır etrafta saçlarını gözlerinin tekini kapatacak şekilde öne öne tarayan, miskin görünüşlü, asık suratlı, beti benzi atmış, sıska, dar pantolonlu, converse'li, siyah ojeli ergenler var ya...

Taksim'de kaldırımlarda filan oturuyorlar.
Aha onlar Emo!
Emo kelimesinin emotional'dan (hissi) geldiği, bu yavruların pek bunalımlı pek güvensiz ve duygusal olduğu, topluma uyum sağlayamadıkları için böyle takıldıkları söyleniyor. Bizim zamanımızda punk vardı ya, onun gibi bir akım, ama bir halta yaramayanı!

HERKESİN KEYFİNİ KAÇIRDIM
Ay kıyamaam!
Zamanında, kendi ergen yıllarımda bu akım daha dünyada yokken 10 gün emo takılmışlığım vardır! Kafam neye bozuktu hatırlamıyorum ama o 10 gün, üstelik de yaz tatilinde, evin o köşesinden bu köşesine oflaya poflaya nemli gözlerle dolaştım.
Saçımı taramadım, denize gitmedim, sohbetlere katılmadım, tebessüm bile etmedim. Akşamları karabasan gibi yemek masasına çöküp herkesin keyfini kaçırdım. Bir akşamüstü, balkonda otururken annem "Ne bu surat her gün, senin derdin ne kızım aaa..." şeklinde pedagojik bir açılım yaptı.

"Sıkılıyorum... Hayat çok anlamsız" cevabımın üzerinden sanırım birkaç saniye geçmişti ki, acı ve can havliyle bir metre havaya sıçradım. Annem, her Türk annesinin uzmanı olduğu 'mıncırma' hamlesini oldukça sert ve uyarısız gerçekleştirmiş ti.

Mıncırma, malumunuz evlat artık poposuna terlikle vurulmayacak kadar büyüdüyse, ancak tekdir ile de uslanmıyor ve hakkı kötekse kullanılan, konu komşu, bitişik ev duyar ihtimaline karşı avaz avaz bağırmak yerine geçen bir terbiye şeklidir. Tercihen bel veya bacak bölgesinden bir alan seçilir, elle kavranır ve et, 180 derece çevrilir!Hemen ardından, daha acım ve şaşkınlığım hüküm sürerken, annem kısık sesle,yüzünü yüzüme yaklaştırarak
"Alırım ayağımın altına" diye başladı ve
"Karnın tok sırtın pek! Aklını başına topla! Sıkılıyorsanda git bakkala evin alışverişini yap, sonra da gel yemek kitabından bir kurabiye pişir, akşam misafir var, hadi yallah..." şeklinde bitirdi!

NE DERDİM KALDI NE DE TASAM

Malumunuz eti mıncırılan ergen olay yerinde fazla kalamaz, mıncırandan tırstığı için kendisine yalakalık yapar, arzu ettiği aktiviteleri gerçekleştirir.
Mıncıran mutlu, mıncırılansa artık efendi bir insandır! Aynen öyle oldu. Mıncırma sonrası ne derdim kaldı ne tasam! Emo'luğum o gün bitti, bu yaşa kadar da hep mutlu mesut, uyumlu, üretken biri olarak yaşadım. Şimdinin sokakta bira içen, gelen geçenden ihtiyacı var diye değil, hayat tarzı sandığı için para dilenen, dünyanın bütün derdi sırtındaymış gibi davranıp, bunalım takılıp bir işin ucundan tutmayan emo'larının başında, bizim zamanımızın anne babaları olacaktı ki. Ohoo...
Muma dönerdi hepsi! Bir kere her şeyden önce bütün o yüzü gözü saçla kaplı eşek herifler ibir eşek tıraşına götürürlerdi, kesin!
Ülkenin gençlerine bak.
Tarikat yurtlarında yetiştirilen çocuklar, polise atsın diye eline taş verilenler, bir de emo'lar!
Gelecekten çok umutluyum çok.

Gülse BİRSEL

günaydın kızlar,

artvinlim inşallah yeniden tadarsın kız evlat sevgisini de, Allah yazğız paşaya uzun sağlıklı ömürler versin.

kadınlar günümüz kutlu olsun, tarihçi ben de çook severim nazımın bu şiirini.

nerocum geçen hafta evin içinde düşüp alnımı yardım ama öyle böyle değil 10 cm kemiğe kadar açıldı. bugün de dikişler alındı ama bayaa iz kalacak gibi.

birsencim geçmiş olsun, inşallah şimdi daha iyilerdir.

nefescim ne demek vurmak yaa, servis şöförü de kim oluyor yuhh artık,haddini bildirin şuna.

winston, canan, femalex, karanarsal, dilemma veee diğperleri sizlere de günaydınnn :6:

aaaa çok geçmiş olsun kuzum ya allah korumuş.....

Güzel dilekleriniz için saolun kirpi ve canan:9:
Ama artık kızım olma konusunda ümidimi kestim galiba kısmetimde yokmuş demekki,rabbim oğluma sağlıklı ömürler versin yeter benim için:16:

NEFES valla şok oldum salakmı bu adam ya,onamı kalmış çocuklara dayak atmış,anne babaları üstlerine titresinler elin salak adamı dayak atsın yuh valla

CANAN süperler ya.Bayıldım kavgalarına çok tatlılar ya.
Valla zaman nasıl geçiyor dimi ama.Şimdide dana oldu bağırıp dolaşıyor.
Bak şimdi senin doğum yaptığın gün geldi aklımada,dışarısı karlıydı,seni aradığımda camdan bakarak konuşuyordum seninle mükemmel bir görüntü vardı her yer bembeyaz.Şimdide kavgalarına bak :4:

Bende bugün oğluşa çorba yaptım.Adıda ne bulduysam koydum çorbası:1:(brokoli,bürüksel lahanası,patates,kabak,yerelması,prinç,havuç,kırmızı mercimek)say say bitmez yedik beraber oğluşla :56:Birde ilk kez bebek köftesi yaptım ondanda yedi :nazar:

Hani ya,çok kar yağacaktı her yer bembeyaz olacaktı nerdee:84:

selammmmmm.....güzel karular........

günümüz kutlu olsun.....:16::16::16:

Sanada :16:canım..
Sorularını tek tek cevaplıyayım canım...

Yağız azcuk hasta teyzesi,ama ilaçlarını veriyorum bugün daha iyi gbii..
Kardeşimin nişanı var....Bursada canım...
Annem bakarım sen bohça götürmeye git diyor.Ama bursaya benim gidip gelmem tam dolu dolu bir gün okadar ayrı kalamaz benden:50:Bırakamam aklım kalır rahat edemem:50:
Aslı artık k.k ya girmeme kararı aldı canım.Sebebini pek anlamadım bende,o yüzden sanada anlatamıycam

başın sağ olsun allah yağızına uzun ömür versin yeni okudum faceden.
artvinli eşinle akraba mısın sen??
benim dayımla yengem uzaktan amca çocuğu onlarında 4 tane kız çocuğu olmuş hep ya doğmuş ölmüş yada doğamamış ama 1 oğlanları var şimdi doktorlarda kanında bişi varmış yengemin kızın olmaz senin demişler sendede öle bişi olabilir mi??

çocukları uyuttum kalkamyım da şu işlere koyularak kadınlar günümü kutlayyaımmm[/QUOTE]

işte bugüne dair ennn gerçek mesaj :)

WİNSTON yok be güzelim hiiiiiiç akrabalığımız yok:50:
Kızlarımı hastane mikrobundan kaybettim canım.
Ama afra rahatsızdı anne karnındayken ölüm sebebi belli yani:59:

Kızlar çay demledim :7:gelsenize:34:
Dün dr.yağızı kilo almış görünce pek bir sevindim.
Ama bende tartıldım kilom karşısında şoktayım:14:tamda nişan öncesi.
Dr.diyorum bu yanlış heralde,yada çocuklar için olunca fazla çıkardı dedim.
200 kiloya kadar tartıyor o dedi:27:
Ve ben halen çikolata yemeğe devam ediyorum:84:

WİNSTON yok be güzelim hiiiiiiç akrabalığımız yok:50:
Kızlarımı hastane mikrobundan kaybettim canım.
Ama afra rahatsızdı anne karnındayken ölüm sebebi belli yani:59:

Kızlar çay demledim :7:gelsenize:34:
Dün dr.yağızı kilo almış görünce pek bir sevindim.
Ama bende tartıldım kilom karşısında şoktayım:14:tamda nişan öncesi.
Dr.diyorum bu yanlış heralde,yada çocuklar için olunca fazla çıkardı dedim.
200 kiloya kadar tartıyor o dedi:27:
Ve ben halen çikolata yemeğe devam ediyorum:84:

doktorunda baya iç ferahlatıyomuş doğrusu:))
bu arada dün demeyi unuttum yağızın dişler ne kadar nazlı çıktı öle..inş çürüme konusundada nazlı olurlar:)

doktorunda baya iç ferahlatıyomuş doğrusu:))
bu arada dün demeyi unuttum yağızın dişler ne kadar nazlı çıktı öle..inş çürüme konusundada nazlı olurlar:)

Sorma winston ya,bu ne kadar nazdı anlamadık.
Her gittiğimizde dr.bir dişin daha kabardığını söylüyor ama çıkan yok.
Senin egenin dişi çıktımı?Acaba erkeklerin diş çıkarması dahamı zor oluyor....:44:

egenin daha önce çıktı dişi onda şimdi 2 tane üstlerde patlamak üzere sanmıyorum erkek kız farklı olacağını.

ben geldim yorgun argın savaşcı gibiyim.....biliyorsunuz ömer hastalandı birden oldu dün gündüz hiçbişey yoktu...aslında sanki başında biraz ateş hissettim...ama konduramadım..tabi çocuklara bakadım tam anlamıyla evde antrenin halıları yok onlar oralarda oynuyolar.vs.vs..

gece baktık çocuk inliyor....ateş 39.7 hemen dolven verdim....üstünü soyduk geceyi rahat geçirdi ama sabah yine ateşli ...eşimde yarın sabah gidiyor...bugün doktora götürelim dedi..
götürmemiz bi olay gitmemiz bir olay vs.vs.

o kısımları anlatamayacağım ama bugün çok üzüldüm...çok yıprandım...bugün evime gittim bakayım dedim içindekiler ne durumda ...kadın toplanmaya başlamış...pazar günü çıkacaklarmış..çok şükür bende işlerimi halledip taşınacağım çok şükür allahıma.....

ömer şuan hala hasta doktor 3 tane iğne verdi birde hastanede yaptı....bugün ateşi var ama yarına bişey kalmaz...inş..evdede hala ıncık cıncık topluyorum

iyi geceler herkeze .....+kadınlar gününüz kutlu olsun..
bugün yorucu bir gündü yardımcım erken çıktı gecedende hiç uyumadım sabah 3 saat uyudum oda yetmedi tabi... ege baya yormaya başladı bizi beş dakka durmuyor sürekli onunla oynayalım istiyor ama çok mutlu oluyor kıkır kıkır gülüyor bütün gün bide salonun kapısını açıp arkamdan emekleyerek geliyor sesiisz sessiz sanki kedi :)))) yanıma gelince çıglıgı basıyor ..yorucu ama çok güzel .
bugün servis şöförünü aradım konuştum gayet sakin girdim olaya ... bana açıklaması şuilk başta nasıl böyle birşey düşünebilirsiniz dedi onlar bize emanet falan filan sonrada ben böyle birşeyi o kadar çocugun içinde nasıl yaparım ki serviste büyük çocuklar var hatta müdürün kendi oğlu var ..dedi
çocuklar sürekli kavga halindeler serviste çogu birbirini tanıyor birbirlerine vuruyorlar dayagı yigen önce aglıyor sonra vurandan bir şekilde hıncını alıyor ... bende olay büyümesin diye bak ben kızdım ona vurdum deyip susturuyorum esasında vurmuyorum vurur gibi gösteriyorum bide o ona vurmasın diye yoksa olay büyüyor dedi bende benim çocugum ne yaparsa yapsın ben bunu yapmanıza musadeetmiyorum şaka dahi olsa çocumun piskolojisini bozuyorsunuz .bunu böyle yapacagınıza ya bizlere söyleyin yada başa çıkamam söylemekle diyorsanız berk çok ileri gittiginde berk bu mevzuyu annenle konuşacagım deyin ama kesinlikle bunu yapmayın adamın mantıgına bakın yaaa ..adama inandım ne denen bana berk daha evel biz yaramazlık yaptıgımızda şakadan yapıyor demişti ..sonradan düşündümde gerçekten büyük çocuklarda var arabada mutlaka kulaga gelir ... ama beni çok kastı bu olay hayatımda ilk defa bu kadar sinirlenip bu kadar sakin konuştum ..yinede berki iknaetmeye çalışacagım kendim götürüp getirmek istiyorum biraz zor görünüyor ama ...
berk bey dahale uyumadı inatlaşıyor saat 12 olmuş gidip onu uyutayım ...yanında sızmassam gelecegim yine.....

Doğum günümüzü kutlayan herkese çok teşekkür ederiz...
şu an istanbulda fırtına ve kar yağışı var..kızları ancak uyuttum ve camdan bakınca kar yağışını gördüm...elektirik kesilme ihtimali yüksek...
dirimcim kuzuna geçmiş olsun tez zamanda iyileşir inşallah...
geçmişe çok az bakabildim...CANAN cım bizim evde asansör yok o yüzden bizim kızların pusetleri sürekli araba bagajında duruyor ve benim ikiz pusetim yok ikisininki ayrı ayrı.. eee iki puseti bagaja koyunca haliyle hiçbirşeye yer kalmıyor...kızların pusetleri olmadan ben onlarla biryere çıkamam...Allahtan oturuyorlar pusetlerinde...
bu arada geçmiş kadınlar gününüzüde kutlarım...
adını tek tek yazamadığım tüm annelere selamlar....

merhaba kizlar.
artik hic giremez oldum benim durumlar vahim.. kalcamdam bacagima bir agri vardi. cocuklardan oldugunu dusunuyodum. artik dayanilmaz olunca doktora gittim bel kaymasi var dedi korse falan verdi igne ilaclar cocuklarla cok zoe geciyo kucagina almassan olmuyo..
hepiniz iyisinizdir ins.

merhaba kizlar.
artik hic giremez oldum benim durumlar vahim.. kalcamdam bacagima bir agri vardi. cocuklardan oldugunu dusunuyodum. artik dayanilmaz olunca doktora gittim bel kaymasi var dedi korse falan verdi igne ilaclar cocuklarla cok zoe geciyo kucagina almassan olmuyo..
hepiniz iyisinizdir ins.

allah beterinden korusun üzerinizdeki kara bulutlar gitmiyo hiç...bi fakir fukaraya bişiler ver bari bişiler okut ve ya

Günaydın herkese.....

WOMEN çok geçmiş olsun ömere.Nasıl bir kıştı bu sene ya çocuklar büyükler herkes hasta......

MEDİNE sanada çok geçmiş olsun....İki bebişle çok zor ama allahım versin kolaylığını.
Benimde belimde sıkıntı var gibi,bende gitsem iyi olacak....

Bizde oğluşla ebru şallaının pletes eşliğinde kahvaltımızı yaptık.
Aman ya sinir oldum kadın iki doğum yaptı fıstık gibi..

kızlar size bişi sorucam demir ilacı veremiyorum doktora söledim ete başla dedi bugün çorbalarının içine koydum kıyma yarında aynı çorbayı içerler yarından sonra tavuk eti vereyim diyorum da nasıl???şehriye çorbasına kattım yemediler

kızlar size bişi sorucam demir ilacı veremiyorum doktora söledim ete başla dedi bugün çorbalarının içine koydum kıyma yarında aynı çorbayı içerler yarından sonra tavuk eti vereyim diyorum da nasıl???şehriye çorbasına kattım yemediler

niye demir vermiyosun canım? atıyolar mı ağızlarından?

medine amannn dikkat et, geri dönüşsüz hasarlar bırakabilir çocukları mümkün mertebe kucağına alma.tek bebekle bile bel haşat, sizlerin çokk zor haklısınız..

kızlar ankara kara teslim, inanılmazz masnzara birazdan çıkıcaz biz de, yuvarlanayım karda eski günler gibi :)

Back
X