Ikiz anneleri yardim lufen

kontow19

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Merhabalar güzel anneler , sizinle öncelikle bir anne sonra bir ogrtmen olarak bir kayginmadan bahsedip , benimle aynı durumu yaşayan bir nebze rahatlamak yada harekete gecme adına bir soru sormak istiyorum, ikiz anneleri sorum size. Ikizleriniz en geç hangi ayda birbirlerine dokunmaktan rahatsız olmayip, etkilesime geçti? .Benim ikiz kızlarımdan biri çok hareketli fiziksel gelisimi ayında ilerlerken diğer kızım daha geriden gelmekte, ikisinde dil ve zihinsel gelisimi beklenen ölçüde, tek sorumunuz kızlarından birtanesi ikizi dokunurkenden rahatsız olup ağlamaya başlıyor, 6 aylik yegenimiz var ondan da rahatsız oluyor , diğer ikiz ve 6 aylik bebek gülüp dokunma varken diger ikizimiz hep geri duyuyor, acaba duyusal hassasiyet mi var yoksa daha zamanami ihiyaci var bilemiyorum ikizler 11 aylik, yorumlarınız bekliyorum.

Ben de anaokulu öğretmeniyim. İkiz çocuğum olmasa da sınıfımda ikizlerim vardı ve aynı söylediğiniz durum vardı. Kız olan temas hiç istemiyordu bir tek ikizinden değil sınıftaki hiçbir öğrencim dokunsun istemiyordu sinir krizi geçiriyordu. Benim öngörüm temas istemeyince diğer kardeş oyun zannediyor inat ediyor daha çok dokunuyor, istemeyen çocuk da ihlal edilmiş hissediyor ve en ufak temasa bile tiksinti geliştiriyor. Bu da kendini ifade etmekte zorlandığı için öfkelenmesine sebep oluyor. Çözüm alışması için temasa zorlamak değil keza bu öfkesini daha da pekiştirir. İhlal hissini ortadan kaldırmanız lazım. Diğer çocuk veya başka bir çocuk temas edince ondan önce siz net bir şekilde engel olun. Tabii ki diğer çocuğu da incitmeden. Gerektiği durumlarda ayırın. Ağlayan taraf sizin onun beden sınırlarını koruduğunuzu gördükçe size güven duygusu daha çok gelişecek ve zamanla kararları size bırakacak. Krizleri azalarak bitecektir. Ben aileden bunu rica etmiştim, sınıfımda da aynı şekilde temas edilmesine müsaade etmemiştim. Önce sınıfımda sonra evinde çocuğun zihnine göre güvenli ortam oluştuğu için bu krizleri bırakmıştı.

Cok tsekkur ederim paylaşımınız ve önerileriniz icin

`