ikiz bebek büyütürken

burmer09

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2007
60
84
623
42
tecrübeli ikiz anneleri benim 6 aylık erkek bebeklerim var tam oyun dönemleri geldi hiç yatmak istemiyorlar özellikle bir tanesiçok hareketli her şeyden çbuk sıkılıyor hep kucak istiyor sizler bebeklerinizi nasıl oyaladınız oyuncak,oyun,etkinlik gibi tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

Canım öncelikle Hayırlı oolsun bebeklerin. Benimde ogluslarimbvar hiç kucağa alıştırmadım onun icinde sıkıntım olmadı( yalniz baktigim icin ) ve benimde bitanesi coook hareketli :)

Beşiklerinde önlerinede yastığı dayayip dokerdim oyuncaklarını da önlerine.. Bazen mama sandalyesine koyardim o kadar. Ama Yurutec hoppala ana kucağı puset vs vs. Gibi şeylerle hiç isim olmadı.
Kendi hallerinde bırak alışsınlar oynamaya zaten suan tam akılları ermez oyun oynamaya ki.. Ben daha yeni yeni basladum cunku artik anliyorlar..
Ama su kucak olayında zor, alıştırmayacaktınız iste. Baslarında oturup onlarla oynayacaksin :)) kolaylıklar diliyorum

cevap için teşekkürler evet ev kalabalıktı ilgi yoğundu yani o ara alıştılar ya.bir de yatmaktan çok sıkılıyorlar oturmaya başlayınca daha iyiolur gibi geliyor.senin bebeklerini de Allah bağışlasın nazarlardan saklasın.

bebeklerin hayırlı olsun canımm
bende tek baktığım için asla kucağıma alıştırmadım diğer arkadaşa benzer baktım bende bizim yerde bi büyük minderimiz vardı onun üstüne koyardım yüz üstü oyuncakları verirdim bazende destekle oturturdum gene oyuncak diş dönemi olduğu için özellikle kemrecek bişi sesli oyuncaklar yumuşak oyuncaklar bu dnem için çok uygun ayrıca dönence tarzı ışıklı oyuncaklarıda kullanabiliridn birde bizim oyun halımız vardı şu üstünde oyuncak olanalrdan onlarla oyaladımm

teşekkürler cana2508.tavsiyelerini deneyeceğim muhtemelen yalnız bakacağım artık aldı beni bir telaş.bir sorunum daha var aslında bebeklerimden biri gündüz uykuya çok zor geçiyor yorgunluktan bitiyor epey bi mızmızlandıktan,ağladıktan sonra uyuyor ve uyuyana kadar asla yatma pozisyonuna bile geçmiyor basıyor çığlığı.uykusu var aşırı derecede gözlrini ovuşturuyor ama direniyor sanki ne yapabilirim?

bu arada bebeklerini Allah bağışlasın bir kız bir erkek herhalde ne hoş epey büyütmüşsün

bende iki erkeğime tek bakıyorum 6 aylıkken oyun havuzu aldım çit gibi tamamen çevrili içinden çıkamıyorlardı aylarına uygun oyuncaklar toplarla havuzlarını doldurup içine bırakıyordum orada kendilerini oyalanıyorlardı kucak alışkanlıkları hiç olmadı almadım aldırmadımda şimdi 2 yaş civarındalar hala kendileri oynar oyalanırlar
uyku düzenine hergün aynı saatlerde odalarına koyarak ellerine biberon vererek ve yumuşak hafif müzik dinleterek alıştırdım sallamadım hiç en başta direndiler ağladılar uyumak istemediler ama ısrarlı oldum ağladıklarında yanlarına gitmeyerek tek başına uykuya dalmayıda öğrettim
işimiz zor Allah sizede yardım etsin kuralcı ve ısrarlı olursanız onlarda size uyum sağlayacaktır

ya benimkiler çok gazlıydı kucaktan başka şans kalmıyodu uyuturken ana kucağı kullanıyorum sen nasıl beceriyorsun uyutmaya üfff çok işim var daha benim ya dönenceden sıkılıyorlar oyun halısındandan nasıl alıştırabilirim anlamadım gitti oyuncağımız 2 -3 tane var zaten işten ayrılınca alamadım maaaleseff
Canım öncelikle Hayırlı oolsun bebeklerin. Benimde ogluslarimbvar hiç kucağa alıştırmadım onun icinde sıkıntım olmadı( yalniz baktigim icin ) ve benimde bitanesi coook hareketli :)

Beşiklerinde önlerinede yastığı dayayip dokerdim oyuncaklarını da önlerine.. Bazen mama sandalyesine koyardim o kadar. Ama Yurutec hoppala ana kucağı puset vs vs. Gibi şeylerle hiç isim olmadı.
Kendi hallerinde bırak alışsınlar oynamaya zaten suan tam akılları ermez oyun oynamaya ki.. Ben daha yeni yeni basladum cunku artik anliyorlar..
Ama su kucak olayında zor, alıştırmayacaktınız iste. Baslarında oturup onlarla oynayacaksin :)) kolaylıklar diliyorum

tecrübeli ikiz anneleri benim 6 aylık erkek bebeklerim var tam oyun dönemleri geldi hiç yatmak istemiyorlar özellikle bir tanesiçok hareketli her şeyden çbuk sıkılıyor hep kucak istiyor sizler bebeklerinizi nasıl oyaladınız oyuncak,oyun,etkinlik gibi tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

benimde 11 aylıklar benim ikizlerimde öyleydi simdi bir sürü oyuncagı önlerin döküyorum eğer karınları tok altları temiz uykuları yok ve de hasta degilseler babaytv izleyerek oyun oynuolar

tüm arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler başladık bakalım alıştırmalara fena da gitmiyor. benim bebeklerimden biri de çok gazlı ve kolik.kriz anlarında tek yapabildiğim kucakta gezdirme hatta zıplatmaydı.hatta doktorumz bile gazlı bebek yapılabilecek pek bir şey yok gezdircen dedi.sanki saat yutmuş gibi akşam 5 gibi ağlama krizi başlıyordu.şimdi biraz azalmakla beraber devam ediyor.netten kolik bebekler için bir cd indirdik.gerçekten sakinleştiriyor şimdi o sesle uyumaya alıştırmaya çalışıyorum bakalım.

arkadaşlar yeni cevaplar yok mu?bu arada ben araştırmalar yapıyorum bebek bakımı konularında ve şunu gördüm ki hep kucakta gezdirmek kadar hiç kucağa almamak da sakıncalı ten teması bebek için ilaç gibi bir şey bize okulda da öğretmişlerdi 0-1 yaş da güven gelişimi tamamlanıyor yani dengeyi tutturmak lazım işimiz zor.

canım bende iki erkek evladı annesiyim ......bende yanlız baktım ben ilk 5 ay anakucağında tuttum oradaki oyuncaklarla oyalandılar ama sonrasında yerlerin heryerini kapattım çarşaflar serdim oyuncaklar döktüm 6 aylıkken emeklediklerinden yerde tuttum hep

arkadaşların kucağa almadık demeleri sürekli tutmadıklarından bahsediyor bende kucakta büyütmedim ama
bu asla almadım anlamına gelmedi ağladıca sevmek için her şekilde sevgimizi temasla hissettiriyorduk
ama tek olunca işler sana bakınca evin koşullarını .çocuklara uygun hale getirip ....yerlerde küpler ,dış kaşıyıcılar çıngaraklar vs. daha çok sesli oyuncaklar ilgi çekiyordu...birde yuvarlanan şeylerr

cevap için teşekkürler haklısın ben aslında arkadaşlar için demedim yanlış anlamasınlar beni ben sadece bazı dengeleri kafamda oturtmaya çalışıyorm.sizi önceden de takip etmiştim çook tatlı oğullarınz var resim falan da yüklemiştinz sanırım isimleri de çok güzel. tedavi sürecndeykn sizlere bakıp benşm de olacak mı derken şimdi neler konuşuyom Allah'a şükür.bebeklerle oyunlar oynuyorz oyuncaklayla ama çok uzun süre oturamıyorlr daha ama her şeye ilgileri arttı uzanıp almak istiyorlr özellikle yemek yerken ne yapıp edip bizim kucağa hooop.mama sandalyesi sipariş verdik umarım severlr.

cevap için teşekkürler haklısın ben aslında arkadaşlar için demedim yanlış anlamasınlar beni ben sadece bazı dengeleri kafamda oturtmaya çalışıyorm.sizi önceden de takip etmiştim çook tatlı oğullarınz var resim falan da yüklemiştinz sanırım isimleri de çok güzel. tedavi sürecndeykn sizlere bakıp benşm de olacak mı derken şimdi neler konuşuyom Allah'a şükür.bebeklerle oyunlar oynuyorz oyuncaklayla ama çok uzun süre oturamıyorlr daha ama her şeye ilgileri arttı uzanıp almak istiyorlr özellikle yemek yerken ne yapıp edip bizim kucağa hooop.mama sandalyesi sipariş verdik umarım severlr.

sağol cnm severler ama mama sandalyesni 2 yaş bitene kadar oyun aracı görüyolar inş. oturur.......

Back
X