- 29 Aralık 2014
- 2.035
- 1.147
- 168
- 37
Kaç kilo doğdu kuzular? Tek yumurta mı çift yumurta mı? Bir de kuvözde kaldılar mı?36+3 te doğum yaptım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kaç kilo doğdu kuzular? Tek yumurta mı çift yumurta mı? Bir de kuvözde kaldılar mı?36+3 te doğum yaptım
Ay ne güzel normal doğum yapanlar bile olmuş. Daha 11.haftamdayım ama herkes korkutuyo ikizler erken doğar zayıf doğar diye valla okuduklarım moral oldu. İnşallah biz de o günleri görebiliriz. Şimdi kocaman olmuştur burda doğan çocuklar:)
Ekledim ama birtürlü kabul etmediler daha..Facebookta ikiz hamilelik ve annelik diye bir kapalı grup var oraya üye olursanız bütün sorularınız cevaplarını bulabilirsiniz :) Orda binlerce üye var hepsi ikiz annesi yada ikizlerine hamile kişilerle dolu :)
merhaba ben 37. haftada dogum yaptım bi haftam vardı doguma ama bende grip olmuştum bi gece suyum geldi ve bebeklerim dogdu doktor 26 ocak demişti 18 ocakta aldım bebeklerimi kucagıma![]()
Ben 4. Ayimi bitirdim canim, ankaradayim..tanidigin, bildiğin doktor varsa paylasirsan cok memnun olurum.. genelde sezeryan diyorlar sanırım. . Ins. Hayirlisiyla o gunlere geliriz...Merhabalar. Ben yeni üye oldum ama pasif olarak takip edip forumları okuyordum. Hem şimdiye kadar yaşadıklarımı yazmak, hemde bazı sorular sormak istiyorum ikiz annelere. şuan ikizlerle 29+1 haftadayım. İlk haftalarda sıkıntılı geçti çünkü düşük tehlikesi vardı 3.-4. aya kadar yattım. Sonrasında 3-4 haftalığına da olsa rahat bir hamilelik geçirdim. 4. aylarda ise karnıma sürekli sertlikler giriyordu bununda sancı olduğunu duyunca normalden daha da az ve daha yavaş iş yapmaya başladım. Git gide vücudum ağırlaşınca zaten sürekli koltukda buldum kendimi.
Benim İstanbul'da gittiğim Dr.u tavsiyede bulunmak istiyorum belki okuyanlar olur. Dr tavsiyesi olarak İstanbul'da yaşayanlar için kesinlikle Sultançiftliğinde Bahat Hospital'da Dr. Mustafa Balık tavsiye ediyorum. Kendisi ikiz doğumlarda tecrübeli. Daha önce başka Dr.'daydım ama ne olur ne olmaz diyerek eski dr.um bir problem olmadığını söylediği halde bu uzman dr.a başvurduk. İyi ki gitmişiz. Diğer Dr.un bende mevcut olan riskleri söylemedi ve tahlil yaptırmadı. Mustafa Balık detaylı bir şekilde izah etti ve gereken tahlilleri hemen yaptırdı. Allah'a şükür sonuçlar olumluydu bebekler iyi ve şekerim yok lakin her iki bebekte aşırı su fazlalığı var ve nereden geldiği bulunamadı. Bu su fazlalığı erken doğuma daha çok tetik ediyor. Başka bir problem ise rahim ağzımın çok kısalması ve her an bebeklerin gelmesi durumu. 2-3 hafta inşallah daha kalırlar umuduyla sürekli yatıyorum. Ciğer geliştirici iğneler vuruldu ön tedbir amaçlı.
"imlaaaa" hanım siz kaçıncı haftadasınız? Size iki ayrı dr.a gitmenizi öneririm ona göre karar verin.
Ve kesinlikle ikizlere şuan hamile olan anne adaylarına son haftalarında ev pis bile olsa bol bol istirat etmelerini ve birilerinin yardımcı olmalarını tavsiye ediyorum. Tek gebeliklerle kıyaslanamaz. Erken doğum olmaması için bebeklerin sağlığı için sabretmek gerekir.
Benim bir sorum ise doğum normal mi ve sezeryan ile mi doğum yapanlar. Şuan bende bir bebek kafasıyla doğum kanalında, diğer bebek ise kafası yukarıda vaziyette. İlk gebeliğim olduğu için, ilk bebek normal yoluyla gelse bile, ikinci bebeğin dönmesi çok zor olması ve bundan dolayı sezeryan ile doğum yapmamdır Dr.un tavsiyesi. ve belki kordon sarkması denilen bir risk ile karşı karşıya olabiliriz veya ayağı önce kanal yoluna girebilir. Bu durumda sezeryan ile acilen müdahale etmek gerekir. Sizin tecrübeleriniz neler? Paylaşırsanız çok sevinirim.
Biraz uzun oldu. İkiz annelerinin yorumlarını bekliyoruz...
Kendinde ağrı sancı vs birşey hissettiğin an onun dışında doktor çağırdıkça git bence. Ben 36+0 da doğum yaptım34 haftalık ikiz gebeyim dr her an hazırlıklı ol dedi .nst de sancı yok şimdi ben hangi durumlarda hastaneye gitmeliyim
Bende 27. Haftada rahim ağzı kısalığı (13mm) ve sancılarla erken doğum tehdidi teşhisiyle hastaneye yattım. 1 haftadır yatıyorum daha ne kadar yatarsam benim durumumda olanlar için bilgi vericem. Herkesin duasını bekliyorum.
Selam inşallah daha kısalmaz ve zamanında kucağınıza alırsınız ,benimde 19 haftalık rahim ağzı 26 mm çıktı (geçen hafta 31 mm di) doktor yat dedi ve progestan fitil başladım evin içinde hiç mi dolaşmıyorsunuz ?31 hafta oldum rahim ağzım 8mm oldu ve 1 parmak açılmam var hala doğurmadımbenim gibi olanlar hiç korkmayın sadece yatın yatmak en büyük kurtarıcı...