Ikiz bebeklere amniyosentez

meybie

ikiz anne adayı
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
442
1
96
Bursa
arkadaşlar ikiz bebeklerimden birinde trizonomi 18 riski çıktı ve doktor her ikisinede amniyosentez önerdi..fakat korkuyorum..aranızda iki bebeğinede amniyosentez yaptıran varmı?

canım ben üçünede yaptırdım hacettepede sorunsuz atlatmıştım ama doktorunu iyi seç .

geçmiş olsun. inşallah hiç bir problem çıkmaz. yalnız trizonomi 18 riskini nasıl anladı. ultrasonda bakarak mı. çünkü ikizlere ikili ve üçlü tarama yapılmıyo

geçmiş olsun. inşallah hiç bir problem çıkmaz. yalnız trizonomi 18 riskini nasıl anladı. ultrasonda bakarak mı. çünkü ikizlere ikili ve üçlü tarama yapılmıyo

bize ikili test yapıldı..ultrsonda ölçümler normal çıktı ama bebeklerden birinin beyninde iki tane kist çıktı..bu kistin trizonomi 18 de göründüğü yönünde olduğunu söyledi doktor..buna istinaden 2 gün önce yaptırdık amniosentezi..umarım sonuç güzel çıkar..peki bu işlemden sonra ne kadar düşük yapma riski var..

şahsen bana böyle bir risk ifade edilseydi,ikinci bir doktora gidip hiçbirşey olmamış gibi o da aynı şeyi söyleyecek mi bakar,sonra tekrar değerlendirirdim.
Bu konu maalesef doktorların çok suistimal ettikleri ve riski bizim kadar önemsemedikleri bir konu..

evet tek doktorlar kalmadık..ayrıca sorunlu gebeliklerde oldukça iyi bir profa gittik..oda amniyosentezi önerdi..yaptıralı bir hafta oldu.çok şükür şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım.inş bundan sonrada yaşamam..hayırlısı ile sonuçlarımda güzel çıksa çok rahatlıcam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…