ikiz bebeklerim ve enerjimi düşüren esim

Eşinizin haklı olduğunu düşünüyorum.
Anneniz de olsa kayınvalideniz de olsa bu kadar uzun zaman sizinle kalması/siz çocuğu bana bırakın demesi olmaz.
Bir çocuk dünyaya getirdiğimizde onun sorumluluğunu tamamen üstlenmeye hazır olmamız gerektiğini düşünüyorum.
Kayınvalide veya anne bir süre yardımcı olur ancak.
Ama bir yıl çok uzun bir süre.
Eşiniz de en az sizin kadar bebek bakmında sorumluluk alacak ve ikiniz büyüteceksiniz bebeğinizi...

Merhaba hanımlar
4.5 aylik ikiz bebeklerim var .Sürecin başından beri annem bizim yanımızda.Hasta olduğu halde bebeklerin bakimi evin işi gücü yemeği her şeyiyle ilgilendi .Bebekler yaşına gelene kadar sizin yaninizdayim diyor.Babam ve kardeşim yalnız kaldı düzenleri bizim için bozuldu ama onlar bunu dert etmiyor yeter ki bebişler güzelce büyüsün diyorlar.

Eşimin annesi ise yardımcı olmamayı tercih etti ve bu nedenle eşimle araları bozuldu.
Lakin bu aralar esim surat aşıyor.Oda isisi iyi olduğu halde esim ustlerini örtüyor ben de dahil örtme sıcak diyoruz.Sıkıntı oluyor.Annem Tayin kötü yere çıkarsa bunları bana birakirsiniz diyor.Bu iki durumdan dolayı esim sınırlı patlayacagim annene diyor.Arkasından ağız burun kiviriyor.
Ben de her şeyi mis gibi yapıyor bu kadarı da idare edilebilir diyorum ve su anda küs durumdayız ne yapmalıyım sasirdim
Benim de ikiz cocuklarim var dogdugunda ayni seyleri bende yaşadim.kv ayda bir ugrardi evime cocuklar hastami diye arayip sormazdi bile annem kaldi 5 ay esimin annesine olan öfkesinu benim anneme yansıtıyordu belkide..
Cok zor bu işler allah kimseye umursamaz kaynana vermesin dunya yansa umrunda olmaz.

annenizin teklifi yersiz olsa da
eşiniz çok nankörr bu yaşta kadın iki bebeğe yetişecek
kendi annesi orada keyif çatacak
eşinizde ağız yüz eğecek
gerçekten çok nankör
annenizin yerinde başkası olsa gider yalvarana kadar da geri gelmez
anlattığınıza göre annenizin yapabildiğini o çok nankör eşiniz becerememiş

Anneniz fazla sahiplenici biri gibi geldi bana bu da eşinizi rahatsız etmiş.Ben eşinize hak verdim.Annenizin size desteği büyük ama bu çocuklar bende kalsın demesini haklı çıkarmaz.

Artık hayırlısı hala benimle konuşmuyor ben de biraz daha gecsin kres ya da bakici düşünüyorum iki cocuk ortalama iki bin liraya yakın yapacak bir sey yok artik

Hem kel hem fodul.Bunun adı nankörlük.Kendi annesi bakmıyor.Bu kadar fedakarlığa anneni baş üstünde tutması gerekir.Ne yazıkki herkes kıymet bilmiyor işte.

Herkes kendi açısından haklı aslında..başınızda bi büyük olmasını isteyen eşin ama senle yalnız kalamamaktan evde rahat davranamamaktan sıkılmış olabilir haklı da insan evinde rahat etmek ister..düşünsene evde iki kişiydiniz birden beş oldunuz..

Sen de haklısın bebek bakmak çok zor hele bi de ikiz bebek daha zordur ama bana göre eşin annene güvenerek yorgunum uykusuz kalmamam lazım filan diyor nasılsa sana yardımcı annen var diye eğer annen giderse sen yalnız kalırsan illa ki elini taşın altına koyup sana yardımcı olacaktır..

Bana göre ücretsiz izin alıp anneni göndermelisin..biliyorum zor ama onun da düzenine geri dönmesi lazım babana kardeşine de yazık..Allah yardımcınız olsun

Ben eşine hak verdim. Annenizin artık eve dönmesi gerekiyor. Siz artık bir ailesiniz. 4.5 ay yeterince yardımcı olmuş artık aradan çekilmesi gerekiyor. Eşin de babalığı böyle öğrenecek bağ kuracak. İkiniz eşine böyle müdahele edersrniz tabi ki rahatsız olur. İkiz çocuk bakmak zordur ama kendinize bir düzen kurmalısınız. O da sen de hemen başın sıkışınca anneni araya koymaktan vazgeçmelisiniz. Farzet ki yurtdışındasın, ben yurtdışınayım üçüz bebeklerini tek başıma büyütüyor arkadaşım. Çocukları ben alırım zaten saçma, onlar sizin çocuklarınız, sizin aileniz, anca beraber kanca beraber, zorluklar varsa da beraber aşacaksınız. Ben şu an evde bi baba yokmuş gibi anne ve anneanne karar alıyor gibi gördüm. Bu durumda eşiniz haklı.

Eşin kendi istemiş olabilir istemek ayrı yaşamak ayrı. İstemesinin sebebi de kendi yardım edemeyeceğini düşünmüş senin tek kalmanı istememiş. O yüzden de gelsinler gelsinler demiş. Şimdi de çaresiz hissediyor. O yüzden kendinize annensi bir düzen kurmanız gerekiyor. Bir süre işten ayrılıp kendiniz bakmalısınız. Bu sadece bakmak değil, yarın bir gün çocuk terbiyesinde de annen söz sahibi olcak. Çocuklarını istediğim gibi yetiştiremryeceksin.

Calisiyorum ben de anneme öyle bir şeyin olmayacağını söyledim çocukların bizden ayrı kalmasının yanlış olduğunu belirttim
Annem bizi yalnız bıraktı ama esim uykusuzluktan yardımcı olamadı ve ertesi gün hadi annenin yanına gidelim dedi başka yalnız kaldığımız bir gece de sorun yasadik

Alışmaya çalışın artık bir şekilde. Ya da bir yardımcı tutun.

Annenizin teklifi haric esiniz haksiz. Bakici istemiyorsa eşit bir sekilde bakimlarini yapmak zorunda. Ya da annenin kalmasindan rahatsiz olmayacak. Cocuklar sadece annelerin sorumluluğunda degil malesef.

Ama annenizin ben de kalirlar siz gidersiniz demesine sinirlenmesi normal tabi.

Calisiyorum ben de anneme öyle bir şeyin olmayacağını söyledim çocukların bizden ayrı kalmasının yanlış olduğunu belirttim
Annem bizi yalnız bıraktı ama esim uykusuzluktan yardımcı olamadı ve ertesi gün hadi annenin yanına gidelim dedi başka yalnız kaldığımız bir gece de sorun yasadik
eşiniz de haklı sizde haklısınız
eşinize aslında annenizin bu kadar uzun süre kalmasını sizide çok istemediğinizi ama başka çare olmadığını söyleyin
ya da bikaç sene dayan birlikte bakalım veya yardımcı tut annemi gönderelim diyin
ama hepsini güzellikle söyleyin

paşama bak sen
siz çalımıyormuşsunuz
mecbur bakacak o zaman ağız burun yamultmayacak!!
Zaten hazirana kadar böyle devam edip hazirandan sonra yanıma yardımcı alicam işi bırakıp sonrasi kısmet .fazla fedakarlık nankörlük getirirmis onu gördüm .konuşmamızda söylediklerinden hareketle annesi kaynaklı misilleme yapmaya çalıştığını da anladım annem yine gelir beni dinlendiriri ama bu evin işi gücü utusu bilmem ne ona ait olmayacak yardımcı yapacak hem ful hizmet hem de memnuniyetsizlik hiç gerek yok

Zaten hazirana kadar böyle devam edip hazirandan sonra yanıma yardımcı alicam işi bırakıp sonrasi kısmet .fazla fedakarlık nankörlük getirirmis onu gördüm .konuşmamızda söylediklerinden hareketle annesi kaynaklı misilleme yapmaya çalıştığını da anladım annem yine gelir beni dinlendiriri ama bu evin işi gücü utusu bilmem ne ona ait olmayacak yardımcı yapacak hem ful hizmet hem de memnuniyetsizlik hiç gerek yok
siz işi de bırakmayın bence
yatılı yardımcılar var onlarla anlaşabilirsiniz
annenizi yormayın bundan sonra..net!

Back
X