ikiz bebeklerim ve enerjimi düşüren esim

Eşiniz tamamen bencillik yapıyor eminim ki bebeklerle olan ilgisi akşam işten döndükten sonra ağlayana kadar oyun oynaması. Aynısını bende yaşoyorum çünkü alahtan tek bebek :) annem hastalığından dolayı kalamadı kaynanamda istemediği için şimdide sürekli görmek istitor bin dereden su getirtiyorum :D

Neyse eşibizle birkaç gün birlikte bakmaya çalışın bebeklerinize hatta işin ağıt kısmını eşinize yükleyin ki annenizin arkasından bir daha ağız vurun kıvıramasın

Mesela yemekleri yapsın sofrayı kursun bulaşıkları yokasın bebekleri uyutsun keza siz süt veriyorsunuz dinlenmeniz lazım uyumasanız bile uzanmanız lazım

Tabi eşiniz birkaç saat içinde arıza verecektir kavga çıkartıcaktır duymamazlıktan gelin dönün arkanızı hem gülün hem de dinlenmeye devam edin bırakın debelensin hakediyor çünkü

Annenizinde ardniyetli olduğunu düşünmüyorum anneanneler babaanneler ayrılmak istemiyor torunlarından zamanında kendi çocuklarını gönüllerince sevip ilgilenememişler bebişleri ayırmaz anne babasından :)

Sağlıkla büyütün ikizlerinizi

Erkek annesi olsaydi belki de su an bir yasina kadar kalmasina ne gerek var diye konu acmistiniz...
Anneniz de gercekten fedakarlik yapiyor...yani iki tarafta hakli uzatmaya küsmeye gerek yok

Esin hakli. Kayinvalide olsa cevaplar farkli olurken kadin annelerinden cevaplar pek ilimli masallah.

Ev adamin evinden, cocuklaar adamin cocuklugundan cikmis artik gel de bunalma o evde.

Baska bi'cozum bulun.

O zaman bunları söyleyin. Bak ben bakıcı dedim sen istedin ailelerden birinin olmasını. Annem gitti 1 akşam bile dayanamadık. Anlıyorum şu andaki durum çok ideal değil ama tam olarak istediğin nedir? Ne alternatifleri kabul ediyorsun ne de mevcut durumumuzu içimize sindiriyorsun. Sorunun sıkıntın tam olarak neyse bunu konuşalım ama çocukça hareketlerde bulunma. Bana çözüm odaklı gel.
Yorumlarınıza denk geliyorum.
Ardarda yönelttiğiniz soruları beğeniyorum tam yerinde :)

Calisiyorum ben de anneme öyle bir şeyin olmayacağını söyledim çocukların bizden ayrı kalmasının yanlış olduğunu belirttim
Annem bizi yalnız bıraktı ama esim uykusuzluktan yardımcı olamadı ve ertesi gün hadi annenin yanına gidelim dedi başka yalnız kaldığımız bir gece de sorun yasadik

Yardim edemiyorsa ya annenizin her lafina katlanacak ya da yatili bir bakici alacak. Yok oyle hem pastam dursun hem karnim doysun. Esinizin yaptigi resmen nankorluk!

Esin hakli. Kayinvalide olsa cevaplar farkli olurken kadin annelerinden cevaplar pek ilimli masallah.

Ev adamin evinden, cocuklaar adamin cocuklugundan cikmis artik gel de bunalma o evde.

Baska bi'cozum bulun.
Sabırla tekrar edeyim büyüklerin bizimle kalmasinda sakınca gormeyen eşimdir kendisi kalabalıklardan hoşlanır hoşlanmayan taraf ev benim olmaktan çıktı diye söylenen benimdir

Merhaba hanımlar
4.5 aylik ikiz bebeklerim var .Sürecin başından beri annem bizim yanımızda.Hasta olduğu halde bebeklerin bakimi evin işi gücü yemeği her şeyiyle ilgilendi .Bebekler yaşına gelene kadar sizin yaninizdayim diyor.Babam ve kardeşim yalnız kaldı düzenleri bizim için bozuldu ama onlar bunu dert etmiyor yeter ki bebişler güzelce büyüsün diyorlar.

Eşimin annesi ise yardımcı olmamayı tercih etti ve bu nedenle eşimle araları bozuldu.
Lakin bu aralar esim surat aşıyor.Oda isisi iyi olduğu halde esim ustlerini örtüyor ben de dahil örtme sıcak diyoruz.Sıkıntı oluyor.Annem Tayin kötü yere çıkarsa bunları bana birakirsiniz diyor.Bu iki durumdan dolayı esim sınırlı patlayacagim annene diyor.Arkasından ağız burun kiviriyor.
Ben de her şeyi mis gibi yapıyor bu kadarı da idare edilebilir diyorum ve su anda küs durumdayız ne yapmalıyım sasirdim
Yolla anneni yazık kadın hasta hasta çocuk bakıyor birde yaramıyor.kendi annesi rahatını bozmuyo bide laf ediyor.Yolla anneni tut bakıcı ver 1500 maaşı e 2 çocuk kolaymi aklı başına gelsin bu erkeklere iyilik yaramaz nankorler ay sinir oldum

Doğanın kanunu. Annesi yaptığında size batacaktı, anneniz yaptığında ona batacak :)
Benim KV oğlum için biraz büyüsün bana gönderin, kendinize başka çocuk yapın tarzı bir laf etmişti zamanında. Espri değildi, ciddiydi. Normalse severim Kv mi. O laftan sonra çok soğumuştum kendisinden, böyle bir şeyi düşünmesi bile çok acımasızca gelmişti.
Empati yapmaya çalışın. Anneniz fedakar evet ama o çocuklar üzerinde annenşiden çok eşinizin hakkı var. Üzerlerini örtmek istiyorsa bırakın örtsün, bebekler sıcağa bayılırlar.

Birincisi ikiz olması elbette bizim tercihimiz değildi söz konusu sadece bebek bakmak olduğunda ben de yapabiliyorum lakin diğer işler yemek vesaaire eklenince tikaniyorum eve yardımcı konusunda beni engelleyen in esim olduğunu tekrar belirteyim yani bunu diyen kayinvalide de dese tamam derdim bu konuda esim zaten annesine fazlasıyla ısrar etti ama o bakmak istemedi
Benimde cocugum var suan ücretsiz izindeyim . Herşeyi kendim yapıyorum . O zaman kendine güvenmeyi deneyeblrsn

N
Yorumlarınıza denk geliyorum.
Ardarda yönelttiğiniz soruları beğeniyorum tam yerinde :)
Ne yazık ki bu ilişkide çözüm odaklı çalışan benimdir esim kusmeyi konuşmamayı tercih eder
Benimde cocugum var suan ücretsiz izindeyim . Herşeyi kendim yapıyorum . O zaman kendine güvenmeyi deneyeblrsn
Bebeginiz ikiz mi demek ki ben yetişmeyi beceremiyorum ikisi aynı anda mama istiyor ağlıyor sallanmak istiyor onların ihtiyaçlarına kısa sürede cevap veremeyince kötü oluyorum

Merhaba hanımlar
4.5 aylik ikiz bebeklerim var .Sürecin başından beri annem bizim yanımızda.Hasta olduğu halde bebeklerin bakimi evin işi gücü yemeği her şeyiyle ilgilendi .Bebekler yaşına gelene kadar sizin yaninizdayim diyor.Babam ve kardeşim yalnız kaldı düzenleri bizim için bozuldu ama onlar bunu dert etmiyor yeter ki bebişler güzelce büyüsün diyorlar.

Eşimin annesi ise yardımcı olmamayı tercih etti ve bu nedenle eşimle araları bozuldu.
Lakin bu aralar esim surat aşıyor.Oda isisi iyi olduğu halde esim ustlerini örtüyor ben de dahil örtme sıcak diyoruz.Sıkıntı oluyor.Annem Tayin kötü yere çıkarsa bunları bana birakirsiniz diyor.Bu iki durumdan dolayı esim sınırlı patlayacagim annene diyor.Arkasından ağız burun kiviriyor.
Ben de her şeyi mis gibi yapıyor bu kadarı da idare edilebilir diyorum ve su anda küs durumdayız ne yapmalıyım sasirdim
Yatip kalkip annene dua edin.
Buyuk fedakarlik yapiyor sizin icin.
21 aylik ikizlerim var.olmayan anlamaz ne kadar zordur bakmak.
Esin nankorluk yapmasin.
Annen ne derse ne yaparsa tamam deyip susun bence.
Tek basiniza bakma cesaretiniz var ise o zaman baska.
Gonderin kadincagizi.
Hem boyle bir fedakarlik yapip bi de surat cekmesin.
Ayiptir gunahtir.
Siz su an ne kadar rahat durumdasiniz farkinda bile degilsiniz.

N

Ne yazık ki bu ilişkide çözüm odaklı çalışan benimdir esim kusmeyi konuşmamayı tercih eder

Bebeginiz ikiz mi demek ki ben yetişmeyi beceremiyorum ikisi aynı anda mama istiyor ağlıyor sallanmak istiyor onların ihtiyaçlarına kısa sürede cevap veremeyince kötü oluyorum

Peki siz evde yokken anneniz Nasıl yapıyor

Başından beri bu soruya cevap vermiyorsunuz

O Nasıl aynı anda ikisine mama verip sallıyor eğlendiriyor

Gece karı koca birlikte bakamadığınız çocukları anneanneye ikisi birlikte Nasıl bırakıyorsunuz

Cidde'n ben mi garibim bilmiyorum ana anneniz 40 yaşında değilse Nasıl bakıyor iki bebeğe

İnsanlar ikiz olunca hem kendileri oluyor hem anneanne oluyor hem de genç bakıcı arıyorlar yetişemiyoruz diye

Peki siz evde yokken anneniz Nasıl yapıyor

Başından beri bu soruya cevap vermiyorsunuz

O Nasıl aynı anda ikisine mama verip sallıyor eğlendiriyor

Gece karı koca birlikte bakamadığınız çocukları anneanneye ikisi birlikte Nasıl bırakıyorsunuz

Cidde'n ben mi garibim bilmiyorum ana anneniz 40 yaşında değilse Nasıl bakıyor iki bebeğe

İnsanlar ikiz olunca hem kendileri oluyor hem anneanne oluyor hem de genç bakıcı arıyorlar yetişemiyoruz diye
Böyle bir soru sorulduğunu fark etmemiştim ise başlayalı uzun süre olmadi 40 güne kadar tek kişi idare edilebildiler yani sikistigimda isimi halletmeye dışarı cikabildim ise başlamadan kısa bir süre önce arıza bir dönemleri oldu odadan çıkmak bile zor oldu deli gibi bağırdıkları uyumadiklari dobemdi ise başlayalı kısa süre oldu zaten çok yorulduğu için yardımcı bulacağımı belirtmiştim yarim gün calisiyorum

Böyle bir soru sorulduğunu fark etmemiştim ise başlayalı uzun süre olmadi 40 güne kadar tek kişi idare edilebildiler yani sikistigimda isimi halletmeye dışarı cikabildim ise başlamadan kısa bir süre önce arıza bir dönemleri oldu odadan çıkmak bile zor oldu deli gibi bağırdıkları uyumadiklari dobemdi ise başlayalı kısa süre oldu zaten çok yorulduğu için yardımcı bulacağımı belirtmiştim yarim gün calisiyorum
Ayrıca karı koca bakamiyoruz demeyelim esim bu konuda yardımcı olmuyor ya da olamıyor bana kalıyor ikisi de ve bu durum beni zorluyor

Ayrıca karı koca bakamiyoruz demeyelim esim bu konuda yardımcı olmuyor ya da olamıyor bana kalıyor ikisi de ve bu durum beni zorluyor
Mesela bugün biri deli gibi hep ağladı kucakta gezdirdi sakinledi ya da saatlerce ayakta salladim bu durum da sık sık tekrarlanıyor yalnız olduğumda diğeri o esnada ne olacakti

Sadece kayınvalideniz 1 yıl sizinle kalsa ne hissederdiniz bu şekilde düşünüp anlamaya çalışın kocanızı....şimdi anneniz olduğu için olumsuz düşünmeniz pek mümkün değil...

Yalnız benim kayınvalidem bunları bana bırakırsınız dese pek hoşlanmazdım....

Hayatınızı bilmediğimiz ve olayları dadece sizden dinlediğimiz ve söz konusu olan sizin anneniz olduğu için sağlıklı yorum yapmak pek mümkün değil diye düşünüyorum....yalnızca karşılıklı empati yapın...

Evet iki cocukla zor olur tek başına bakamazsın. Annenin sizle kalması iyi oluyordur. Geceleride sana yardımcı olması lazım birinin. Esin ilgilenmiyorsa ee gece kalıcak bakıcı işide biraz sıkıntılı iş.
Annenizin de kalma imkanı varken bence 1 yıl kalması iyi bir fikir.
Ama siz giderseniz cocukları bana bırakırsınız demesi çok yanlış. Mesela bizim tayinimiz Karsa çıktı. Şuanda -40 dereceleri görmüş durumda. Ama asla kızımı bırakmam. Ne anneme ne kayınvalideme.

Eğer eşiniz annenizi istemiyorsa 9 aydan sonra gidebilecekleri bir kreş ayarlamaya calısın ve 9 ay kalsın anneniz. En azından 1 yıldan az bir süre. Ama sizin için zor bir sürec olur cunku tam dis çıkarma dönemleri ve geceleri huysuz olabilirler.

Mesela bugün biri deli gibi hep ağladı kucakta gezdirdi sakinledi ya da saatlerce ayakta salladim bu durum da sık sık tekrarlanıyor yalnız olduğumda diğeri o esnada ne olacakti

Biri kucağında diğeri ayağında olacak

Eşin evde ise o bakacak

Bakmam mı diyecek yani Bebek yırtınarak ağlarken

Eşinize sorumluluk verin

Yani bakan biri varsa kimse ver ben bakayım demez ama iş başa düşünce bakar

Anneniz de siz de yıpranırsınız bu şekilde eşiniz de sahiplenemez

Ya da Bebek bakmıyorsa da o ne yapıyor yemek temizlik çamaşır vs vs

Yani o curcunada ona da görev verin ve büyük olsun görevler

Mesela bebekler iki taneler ve muhtemelen mama da yiyorlar akşam öğün babalarından olsun

Siz ne istiyorsunuz,eşiniz ne istiyor vallahi anlamadım.

1-yalniz bakamiyorsunuz,eşiniz yorgun vs.
2-bakici istemiyorsunuz,çok masraflı çünkü
3-ananeden bunaldiniz,çünkü çocuklar üzerinde çok söz sahibi olmaya başladı,yalnız kalamiyorsunuz falan filan

Ee ne istiyorsunuz kuzum ? Hem anaanne bedavadan misler gibi baksın,ama bizim kurallarimiza uysun çok konusmasin mı ? Yok öyle bir dünya !

1-Ya isten cikip bir şekilde yalniz buyuteceksiniz.
2- Ya parayı basip ikisinede bakabilecek bakıcı tutacaksınız.
3- Ya da anneannenin elini ayağını öpüp ,her şeyine katlanıp çocukları baktiracaksiniz.

Başka seçenek var mı sizce ?

Merhaba hanımlar

Kendi annesi kalsaydı hiç Sorun olmazdı eşiniz için muhtemelen eşiniz abartmış annane bu illa öyle dedi diye gerilim yaratması gerekmezdi bence bu saatten sonra bebekler kendini toparladiysa hem annenizinde düzeni bozulmaz başınızın çaresine bakın

Back
X