• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz Gebelik-Doğum Öncesi İzin

hankypanky

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2010
65
0
0
Ankara
Değerli Arkadaşlar,

İkiz bebeklere hamileyim.Doğum öncesinde 2 hafta ek iznimiz oluyor.Son 3 haftaya kadar çalışıp bu 2 haftalık ek süreyi de doğum sonrasına aktarabiliyor muyuz?

2. sorum da doğum öncesi iznimi ne zaman kullanmaya başlayacağımla ilgili.Bu konuda kafam çok karışık.Doktorum 37. haftada bebekleri sezaryenle alacaklarını söyledi.Bu durumda çalışabilir raporunu ne zaman almam gerekiyor?Sonuçta doğum 2 hafta önce olacak.2 hafta önceyi mi 32. hafta olarak göstermek gerekiyor?

Bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

normalde doğum izni 32.haftada başlar ama bizim 30.haftada başlıyor..aktrama yapamıyoruz..siz kaç haftalık hamilesiniz?son iki haftaya kadar çalışmayı düşünüyorsunuz sanırım..zor olmayacak mı?erken doğum riskimiz var ikiz gebeliklerde ve çalışmak yerine dinlenmeyi tavsiye eder doktorlar..

Son düzenleme:
normalde doğum izni 32.haftada başlar ama bizim 30.haftada başlıyor..aktrama yapamıyoruz..siz kaç haftalık hamilesiniz?son iki haftaya kadar çalışmayı düşünüyorsunuz sanırım..zor olmayacak mı?erken doğum riskimiz var ikiz gebeliklerde ve çalışmak yerine dinlenmeyi tavsiye eder doktorlar..

Merhaba,
Aslında dinlenmeye çok ihtiyacım , çok yoğun çalışıyorum,çok yoruluyorum.Ancak doğum sonrası tek başıma olacağım.Mümkün olduğunca uzatmaya çalışıyorum doğum sonrası iznimi.Son 4 ya da 3 haftaya kadar çalışayım diyorum.Aktaracağım 1 haftaya bile muhtacım.
25. haftaya girdim.Çalışabilir raporumu almakta gecikmekten korkuyorum.Bu durumda çalıştığım günler-haftalar boşa gidiyor sanırım.

aktarma olmuyor ama çalışabilir raporu konusunda bilgim yok.ama bence doğum öncesini dinlenerek geçirmeniz lazım.ikiz bebek taşıyan çoğu arkadaşım ve ben hep yatarak,dinlenerek geçirdik haftalarımızı..çünkü erken doğuma karşı en etkili yöntem bu..

Son düzenleme:
aktarma olmuyor ama çalışabilir raporu konusunda bilgim yok.ama bence doğum öncesini dinlenerek geçirmeniz lazım.ikiz bebek taşıyan çoğu arkadaşım ve ben hep yatarak,dinlenerek geçirdik haftalarımızı..çünkü erken doğuma karşı en etkili yöntem bu..

Haklısınız,doktorum da söylüyor dinlenmenin önemini.Sizin gibi deneyimli annelerin tavsiyeleri çok değerli oluyor bu aşamada.
Doğum sonrası izin almış mıydınız?

doğumum mayısta oldu benim..ancak 1 ay kullanabildim,sonra okullar tatile girdi.benim iznim boşa gitti yani:)..biliyorum tek başına bakmak çok zor ve mantıklı olanı yapmak istiyorsun ama onları sağlıklı kucağına almak daha önemli..

ben 32. haftaya kadar çalışıpayrıldım 2 haftamı aktardım.30 da ayrılmak yerine 32 de ayrıldım.daha fazlası riskli olduğundan doktorum izin vermedi.çalışabilir raporunu 30 da almalısın .sonrada ne zaman dayanamazsan ikinci bir rapor alıp çalışamaz alıcaksın.evraklarını sakla sigortadan ona göre para alıcaksın...ok

bende ikiz hamilelik geçirdim ama bebeğimin biri karnımda öldü 33+4 günlük sezaryenle doğuma girdim allahıma bin şükürki kızımın birisi beni bırakması 19 mayıs 2010 benim en kötü hatırlamak bile istemediğim bir tarih
bende çalışan bir anneyim ama doğum iznimi 32 haftalıkken almıştım hiç sorunsuz vee 1 hafta sonra doğuma gittim yani zamanlama tam bebeğim şu anda 6 aylık
allahım sizin bebeklerinize uızun ömürler versin bizide içinden ayırmasın
çok tatlı duruyorlar
inanırmısın bu yazıyı yazarken bile göz yaşlarımı tutamıyorum
bebeğime hergün ağlıyorum allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın...

bende ikiz hamilelik geçirdim ama bebeğimin biri karnımda öldü 33+4 günlük sezaryenle doğuma girdim allahıma bin şükürki kızımın birisi beni bırakması 19 mayıs 2010 benim en kötü hatırlamak bile istemediğim bir tarih
bende çalışan bir anneyim ama doğum iznimi 32 haftalıkken almıştım hiç sorunsuz vee 1 hafta sonra doğuma gittim yani zamanlama tam bebeğim şu anda 6 aylık
çok tatlı duruyorlar

canım benim....bende 19 mayıs gecesi aniden rahatsızlandım ve 20 mayısda doğumum oldu..aramızda birgün var..senin niye erken oldu..bebeğini kaybetmişsin başın sağolsun.Allah diğer bebeğine uzun ömürler versin..

ben 32. haftaya kadar çalışıpayrıldım 2 haftamı aktardım.30 da ayrılmak yerine 32 de ayrıldım.daha fazlası riskli olduğundan doktorum izin vermedi.çalışabilir raporunu 30 da almalısın .sonrada ne zaman dayanamazsan ikinci bir rapor alıp çalışamaz alıcaksın.evraklarını sakla sigortadan ona göre para alıcaksın...ok

Yani siz doğum öncesi verilen fazladan 2 haftayı doğum sonrasına aktarabildiniz mi? Bir de hangi evraklar ve alacağımız para mı var sigortadan?Teşekkürler.

çok tatlı duruyorlar

Allah sabır versin.Ben 3. ayımda uzun süreli kanama geçirdim.Bebekleri kaybedeceğim diye ne kadar sıkıntı çektim,üzüldüm.Sizin acınızı tahmin bile edemiyorum.

canım benim çok saolasın
benim doğumumun erken olma sebebi sancılarımın erken başlaması
şöyle diyim sancı varmış ama ben hissetmiyorum nst de çıkıyo o yüzden hastanede doğumdan önce 15 gün yattım 19 mayısta aniden bebeğim karnımda ölüncede doğuma alındım eğer bebeğim ölmeseydi 2 hafta daha tutucaklardı beni ama olmadı
kaderimizde bu varmış
allahım kızıma uzun ömürler versin

yaa ne olursa olsun bebek rahme düştüğü andan itibaren olay bitmiştir
yani annelik iç güdüsü anında başlıyo kendini ona o kadar bağlıyosun ki kaybedincede yıkılıyosun
mesela... bebek eşyalarımı hep çifter çifter aldım herşeyimi ona göre ayarladım ama olmadı
allahım hepimizin yavrularına sağlık versin

canım benim çok saolasın
benim doğumumun erken olma sebebi sancılarımın erken başlaması
şöyle diyim sancı varmış ama ben hissetmiyorum nst de çıkıyo o yüzden hastanede doğumdan önce 15 gün yattım 19 mayısta aniden bebeğim karnımda ölüncede doğuma alındım eğer bebeğim ölmeseydi 2 hafta daha tutucaklardı beni ama olmadı
kaderimizde bu varmış
allahım kızıma uzun ömürler versin

Ben ikiz kızlarımı kaybettim tam 2 hafta önce.Şimdi o kadar pişmanım ki pek çok şeye.27 haftalıklardı.
Son 3 haftaya kadar çalışmayı planlıyordum.Kendime,yediklerime hiç dikkat etmiyordum.
Şimdiki aklım olsa hemen izne ayrılırdım.Gözümün içi gibi bakardım bebeklerime.İnsan ancak kaybedince anlıyor aslında elindekinin servet değerinde olduğunu.1 kuru ekmeğim olsaydı,kızlarım yanımda olsaydı.
Bence ücretli-ücrtsiz tüm izinler kullanılmalı,en değerlilerimizin yanında olmalı.

ikiz gebelikte doğum izni doğum öncesi 10 dogum sonrası 8 hafta.. son 3 hafta mecburen izne ayrılmak zorundasın. eğer doğum öncesi iznini doğum sonrasına aktarmak istiyorsan tek gebeliklerde 40-8 hafta yani 32. haftada doktorundan çelışabilir kagıdı alıp son 3 haftaya kadar çalışıp 5 hafta doğum sonrasına aktarılabilir.

Ben şu an 26 hftalık hamileyim ve çalışmakta çok zorlanıyorum istesemde o vakta kadar çalışamam. ancak benim yanacak izinleri var. bu izinleri kullanarak ben 34. haftada falan doğum iznimi başlatabilirim. ancak çalışabilir kağıdı almam lazım bu arada kullanmadığı doğum iznimi aktarabilmek için.Acaba tekil gebeliklerde doğum öncesi izin 8 hafta olduğu için 32. haftada alınan çalışabilir belgesini ben ikiz gebelikte doğum öncesi izin 10 hafta olduğu için 30. haftadamı almam lazım?????

bide 30 haftada doğum izni başlasa bile sen 32. haftada erken doğum yaptın doğum öncesi iznin doğum sonrasına aktarılamaıyor herelde ama çalışyor gözükürken erken doğum olursa aktarabiliryorsun herelde????

ikiz gebelikte doğum izni doğum öncesi 10 dogum sonrası 8 hafta.. son 3 hafta mecburen izne ayrılmak zorundasın. eğer doğum öncesi iznini doğum sonrasına aktarmak istiyorsan tek gebeliklerde 40-8 hafta yani 32. haftada doktorundan çelışabilir kagıdı alıp son 3 haftaya kadar çalışıp 5 hafta doğum sonrasına aktarılabilir.

Ben şu an 26 hftalık hamileyim ve çalışmakta çok zorlanıyorum istesemde o vakta kadar çalışamam. ancak benim yanacak izinleri var. bu izinleri kullanarak ben 34. haftada falan doğum iznimi başlatabilirim. ancak çalışabilir kağıdı almam lazım bu arada kullanmadığı doğum iznimi aktarabilmek için.Acaba tekil gebeliklerde doğum öncesi izin 8 hafta olduğu için 32. haftada alınan çalışabilir belgesini ben ikiz gebelikte doğum öncesi izin 10 hafta olduğu için 30. haftadamı almam lazım?????

bide 30 haftada doğum izni başlasa bile sen 32. haftada erken doğum yaptın doğum öncesi iznin doğum sonrasına aktarılamaıyor herelde ama çalışyor gözükürken erken doğum olursa aktarabiliryorsun herelde????

benim bildiğim çoğul gebeliklerde 30.haftanın bitiminde yani 29+6 değil 30+0 haftada doğum iznine ayrılabiliyoruz.
çok iyi bilmemekle beraber okuduğum sgk makalelerinden ben böyle anladım.
30.haftada izne ayrıldık diyelim ki (Allah korusun) 30-31 haftada (izni aldıktan sonra)erken doğum yaptık o zaman doğum iznimiz doğumdan sonraya aktarılıyor.
Yani ben böyle anladım ama daha iyi bilen açıklarsa bende sevinirim...

Zaten bizde son 3 haftaya kadar çalışan anne sayısı az çünkü iki bebek taşımak zaten çok zor ben bu gün 29 haftama yeni dgirdim inanın ki masa başı çalıştığım halde oturmaktan kasıklarım ağrıyor...

Benimde merak ettiğim bir şey var: izinle ilgili.
Meclis tatile girmeden doğum öncesi 12, doğum sonrası 12 toplam izin süresi 16 haftadan 24 haftaya çıkarılacak diye haberlerde duyurmuşlardı.Şimdi meclis yeni çalışma döneminde ve bu tasarıyı yasallaştırmaları ne kadar sürer acaba?
İkiz gebelikle ilgili yeni düzenlemeleri nasıl olur? Duyum alan olursa burada paylaşalım kızlar.

Benimde merak ettiğim bir şey var: izinle ilgili.
Meclis tatile girmeden doğum öncesi 12, doğum sonrası 12 toplam izin süresi 16 haftadan 24 haftaya çıkarılacak diye haberlerde duyurmuşlardı.Şimdi meclis yeni çalışma döneminde ve bu tasarıyı yasallaştırmaları ne kadar sürer acaba?
İkiz gebelikle ilgili yeni düzenlemeleri nasıl olur? Duyum alan olursa burada paylaşalım kızlar.

yasa çıkarsa duyarız ama daha görüşülmeye başlanmadı sanırım. 2013 olarak çıkar büyük ihtimalle biz doğum iznini bitirmeden eklenir iznimiz. 2 sene önce süt izni yükselmişti izni biten arkadaşlarım bile o süt izin haklarını tekrar dilekçe verip kullanmışlardı. yani yasa hangi tarihten derse o tarihten itibaren kullanabiliyoruz. hayırlısı inşallah yasa çıkar ve bizde bebişlerimizle daha fazla vakit geçiririz. 2013 yasası genelde mart gibi çıkıyor ama nasip artık.

bu gün doktorumla da konuştum doğum iznini şu an durumun iyi dedi iki hafta sonra yine durumuna bakar konuşuruz dedi...
ben sürekli oturarak çalıştığımı ve ayasklarımı uzattiğimi söyledim o da bir sakıncası yok dedi...

dün doğum öncesi izinlerimi aktarmak için çalışabilir raporu almaya gittim. rapor şu şekilde verildi. 30 haftalık çoğul gebelik , doğum öncesi 10 haftalık izninin 5 haftasını aktarması uygundur diye.

sizde mi bu şekilde rapor aldınız. yani sadece 5 haftayımı aktarabiliyoruz..+2 hafta olmasının hiç bir avantajı yok o zaman. neden 40 haftaya göre hesaplanmıyoda 7 hafta aktaramıyoruz??

Back
X