ikiz gebelik irsi mi ? aiLeniz de ikiz cocuk sahibi varmiydi ?

MyNaYiNo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
2.682
19
66
- Yurtdışı
annecikler cok merak ediyorum koca kari sözümü yoksa gercekten tibben dogrumu o yüzden size sorayim dedim

ailede ikiz cocuk olunca bir jenerasyon atlayip tekrar ikiz cocuk sahibi olunuyormus..

en dogrusunu Allah bilir tabi ki ama merak ediyorum annecikler ikiz yada cogul cocuk sahibi olanlar ailenizde ikiz cocuk sahibi olanlar varmiydi ?

benim amcam ikiz dogmustu ama dogumdan bir kac ay sonra ikizi vefat etti (Allah rahmet eylesin)..

müstakbel esimin amcalarida ikiz (ikisi de yasiyorlar)..

bizde düsünp duruyoruz acaba bizim ikiz cocuklarimiz olurmu diye ailede var oldugu icin

ne dersiniz hanimlar.. dedigim gibi en dogrusunu Allah bilir.. nasip kismet..

ama tibben böyle bir sey varmi?

bu arada bebislerinizi Allah bagislasin insaAllah darisi basima

Son düzenleyen: Moderatör:
ben aşılamayla gebe kaldım ama ailemizde de var annemin dayı çocukları ikiz baba tarafımda da var eşiminde halası ikiz bebek düşürmüş hepsi bi araya geldi bide aşılama olunca ikiz oldu..:) inşallah seninde olur canım Allah gönlüne göre versin

Allah bagislasin canim

Amiin insaAllah banada ikiz gebelik nasip olur.

Tabi ki herseyden önemlisi hamile kalabilmek ondan sonra saglikli sihatli hayirlti evlat dünyaya getirebilmek. InsaAllah.

Ama icimden hep ikiz cocugum olsun diye dua etmisimdir.

Nasip olur insaAllah.

Birde asilama olunca ikiz olmasi yine Allahin taktirimi oluyor yoksa asilamadan önce ikiz cocuk istediginizi mi söylüyorsunuz onu merak ettim?

beni annemin teyzesinin torunları,ayrıca dayımın çocukları ikiz
babamın teyzesinin torunları ikizmiş.ama anne tarafından geçiyormuş genelde hayırlısı olsun inşallah.bana da geçmiş

minikkuzum ben baba tarafindan geciyor biliyordum :)

ama anne tarafinda da ikizlerimiz var bir sürü

Allah cocuklarinizi bagislasin insaAllah hepsinizi nazarlardan korusun

bende bi kuşak atlayıp ikiz doğurma geçer diye biliyorum baba tarafımda bi kuşak öncesi hep ikiz amcamın kızı geçen gün aradığında müjdeyi verdi bizde ikiz doğurursak şaşma bak diye :44:

barro Allah bagislasin canim..

iste bizde de bir kusak atlamis olunca sira pa$amla bana geliyor yani o yüzden icimden bir ses neden olmasin diyor

Allah hayirli saglikli evlatlar nasip etsin tabi ki insaAllah..

minikkuzum ben baba tarafindan geciyor biliyordum :)

ama anne tarafinda da ikizlerimiz var bir sürü

Allah cocuklarinizi bagislasin insaAllah hepsinizi nazarlardan korusun
canım ben bir doktorun sitesinden öğrenmiştim eşimin ailesinde hiç ikiz yokmuş.Allah hayırlısını versin hepimize

Benim eşimin tarafında ikizler var benimkilerle birlikte sülalede 3 tane ikiz var. Zannederim eşim tarafından dolayı ikizler oldu ama onlarınki tek yumurta benimki çift yumurta ikizleri.

babaannem 5-6 kez ikiz hamile kalmış ama gebelikleri erken doğum nedeniyle son bulmuş hep.en son ikiz halalarım yaşamış.anneannemde ikiz eşiymiş ama 6 aylık doğmuşlar ve erkek kardeşi maalesef yaşamamış..benim ikizlerim tüp bebekle oldu,ailem bu kadar doğurganken hem de çifter çifter:) benim 2 yıl bebeğim olmadı..ama tüp bebekle ikizlerime kavuştum.herşey kısmet.

Benim eşimin tarafında ikizler var benimkilerle birlikte sülalede 3 tane ikiz var. Zannederim eşim tarafından dolayı ikizler oldu ama onlarınki tek yumurta benimki çift yumurta ikizleri.
canım ikiz olup olmamasını kadın belirler,erkek değil.eğer kadın tarafında çoğul gebelikler varsa ihtimal yüksektir.erkekle hiçbir ilgisi yok yani.

canım ikiz olup olmamasını kadın belirler,erkek değil.eğer kadın tarafında çoğul gebelikler varsa ihtimal yüksektir.erkekle hiçbir ilgisi yok yani.

gercekten mi?

yani erkek sadece cinsiyetini belirliyor x ve y kromosomlar la

kadin da iki tane y kromosomu ile ikiz olup olmadigini belirliyor dogrumu anladim canim?

masumum ve firdos hanimlar Allah cocuklarinizi anali babali büyütmeyi nasip etsin insaAllah

İkiz bebek için yumurta önemli sperm değil,sperm döllemeye görevli sadece budurumda,yani yumurta ona müsait olacak ki iki kere döllenebilsin

Anne tarafında ikiz gebelik varsa o zaman kadının ikiz doğurma ihtimali vardır.Anneanne,teyze,anne ..gibi kişilerde olması lazım ki sizde de o ihtimal olsun

Çoğu kadın çift yumurtlayabilior kendiliğinden o zaman doğal yolla ikiz gelebilir yine

Dayıda,amcada olan ikizler onların eşleriyle ilgili bir durumdur,sizlerle ilgili değil,babaannenin ikiz doğurması da sizi etkilemez,halanın da ,sadece anneanne,onun kızkardeşleri,teyzeler ve annede olması lazım

Hmm tamam simdi anladim durumu :)

Tesekkür ederim aciklama icin.

Haklısın canım aslında bende senin gibi biliyordum ama benim tarafta hiç ikiz olmadığı gibi annemde dahil olmak üzere teyzelerim vs. hep 6-7 yıl sonra hamile kalmışlar ben hem evliliğimin ilk ayında hamile kalıp hemde ikiz olunca öyle düşünmüştüm ama belki çok öncelerden vardır onu bilemiycem. Tabi öncelikle herşey Allahın takdiri.

Son düzenleme:
annem ,anneannem ,teyzelerim ,annemin teyzeleri ,teyze çocukları ,annemin kuzenleri ve ben.
genetik aile de sürüyle hepsi de normal.

ırsi oluyor.anneden kaynaklanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…