Gebeliğe Hazırlık İkiz gebelik keselerden biri küçük:(

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

bsra_35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2015
217
321
103
35
Herkese merhaba. Bana 2 embriyo transfer edildi. 4+5te kontrole gittiğimde tek kese göründü. 5+5te gittiğimde diğer kese de göründü ama doktorum bu diğerine göre çok küçük kaybolur haftaya muhtemelen görmeyiz dedi. 6+5 te yine gördük keseyi. Evet diğerine göre oldukça küçük ama içinde bebekte var. Çok fark var kaybolacaktır dedi doktor ama ben acaba devam eder mi diye düşünmeden edemiyorum. Bir dahaki kontrolüm 2 hafta sonra. Başına böyle birşey gelen var mı?

Keseler kaçar mm? Küçük olan kesede gelişim var mi?
Bana da aynısını dediler ikiz devam ediyorum şu an. Küçük olan kasedeki bebeğim hala küçük ilerliyor diğerine göre

Keseler kaçar mm? Küçük olan kesede gelişim var mi?
Bana da aynısını dediler ikiz devam ediyorum şu an. Küçük olan kasedeki bebeğim hala küçük ilerliyor diğerine göre
Keseler kaç mm bilmiyorum sormadım maalesef. Ama aralarındaki fark çok. Yetişmesi imkansız gibi dedi doktorum. Küçük olan kesede gelişim var. Geçen haftaya göre büyümüş mü diye sordum evet dedi.

Ultrason fotoğrafımız bu şekilde

Eklentiler

• IMG_20210421_215954.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 4.785
Keseler kaç mm bilmiyorum sormadım maalesef. Ama aralarındaki fark çok. Yetişmesi imkansız gibi dedi doktorum. Küçük olan kesede gelişim var. Geçen haftaya göre büyümüş mü diye sordum evet dedi.
Gördüm şimdi usg fotoğrafını canım benimki de buna benziyordu. Belli olmuyor yani doktorlar kaybolacak diyor devam ediyor genellikle.

Gördüm şimdi usg fotoğrafını canım benimki de buna benziyordu. Belli olmuyor yani doktorlar kaybolacak diyor devam ediyor genellikle.
Ayy Allah senden razı olsun şuan içime su serptin. Doktorum o kadar umutsuz konuştu ki çok üzülmüştüm. Tabi hayırlısı neyse o olsun sağlıklı olacaksa devam etsin ama insan kaybetmek istemiyor sağlıkla al inşallah sende kucağına bebeklerini birde fotoğrafları varsa bu halinin gönderebilirmisin bana?

Doktorlar genelde olumsuz konuşuyorlar ki olumsuz bir durumla karşılaşırsak perişan olmayalım diye herhalde. Yani bir doktor bir şeye kötü diyorsa iyi olma ihtimali vardır ama iyi diyorsa kesin iyidir.
Fotoğrafı bulamadim canım ama şöyle anlatiyim, ilk gittiğimde iki kese de 3 mm ölçüldü. Ikinci gittiğimde biri 8 mm olmuş diğeri 3 mm kalmıştı. Gelişim yoktu yani. Doktor bu kese büyümüyor kaybolacak dedi. Tekrar gittiğimde ikisinde de kalp atışı vardı.

Evet haklısın 2 haftadır kaybolacak diyor kaybolmuyor ve geçen haftaya göre büyümüş mü diye sorduğumda evet büyümüş dedi. Arada cm fark var yetişmesi imkansız dedi. 2 hafta sonraya verdi kontrolü merakla bekliyorum şimdi. Hakkımızda hayırlısı ne diyeyim..

Canım ikiz keseler başlarda olabiliyor böyle işte biri kaybolur tarzı yaklaşım. Benim kese günü de biri küçük dedi hic kaybolur hissi yaşamadım. Randevu verdi inşallah iki kalp atış sesi duyarız dedi doktor benim gözümde bayağı kendi kendine yaşadı yani ciddiye almadım nedense söylediklerini. Sonra iki kalp duyduk ikiside gümbür gümbürdu evet kızım ile oğlumun arasında üç beş gün oynadı doğuma kadar hatta sonrasında da ama öyle hemen biri kaybolur falan takılma kötü düşünme. 10 aylık olacaklar yarın çok şükür darısı sana inşallah

Biz salı günü birinin kalp atışını duyduk ama diğerini duyamadık. İnşallah 2 hafta sonra ikisini bir duyarız bizde Allah bağışlasın evlatlarınızı

Merhabalar hayırlı olsun ben ilk özelde muayene için gittiğimde doktor diğer kesemi gölgesi olarak söyledi ama ben iki kese görmüştüm. beş buçuk haftalık olduğunu söyledi on gün sonra bebek ve kalp atışı için gelmemi istedi ama benim kontrolden sekiz gün sonra pazar günü lekelenmem oldu devlet acile gittiğimde iki kese olduğu birinin 6+3 old içinde bebek ve kalp atışı olduğu diğeri geç dollenme de olabilir boşta kalabilir on cm olduğu bebek olabilmesi için 20 cm ulaşması gerektiğini takip edilecegini dedi bir gün sonra ozeldeki doktoruma çift kese olduğunu söyledim o dolu keaeyle ilgilendi bir gün önceki 6+3 olan keseye 7 haftalık 4+3 keseye beş buçuk haftalık dedi çift başlamış tek devam etmiş zamanla yok olur dedi kafam karıştı salı günü devlette bir doktora daha danışacağım ama özeldeki doktorun ikinci bir ihtimal vermemis olması beni şaşırttı madem çift başladı o zaman neden ben iki kese mi derken yok diğerinin yansıması dedi bilemedim

Eklentiler

• IMG-20210530-WA0009.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 946
Şuan ne durumdasınız devam etti mi küçük olan inşallah sizinledir ben de aynı durumdayım

Şuan ne durumdasınız devam etti mi küçük olan inşallah sizinledir ben de aynı durumdayım
Ben de yazmışım konuya aynısını bana da söylediler. Bugün ikizlerin doğumu için sezaryen tarihi verdi doktor kaybolacak derken ikisi de doğacak inşallah.
Inşallah sizinki de ikiz devam eder. Inşallah ikisini birden kucağınıza alırsınız

Maşallah çok şükür bugün gittim doktor bu yaşamaz dedim ben sana dimi ama büyümüş dedi çok şükür üç hafta sonra tekrar kontrole gideceğim siz ikili teste girdiniz mi peki

Maşallah çok şükür bugün gittim doktor bu yaşamaz dedim ben sana dimi ama büyümüş dedi çok şükür üç hafta sonra tekrar kontrole gideceğim siz ikili teste girdiniz mi peki
Çok şükür çok sevindim doktorlar genelde en kötüsünü anlatıyorlar ki olası bi aksilikte neden böyle oldu demeyelim diye herhalde.
Ben ikili test yaptırdım iki bebek için de ayrı risk hesaplaması yapıldı çok şükür düşük risk cıktı. Ense kalınlığı ölçümleri de gayet iyiydi zaten sonrasında detaylı ultrasonda da bir sey çıkmayınca ekstra test yaptırmaya gerek görmedik.

Maşallah ne güzel inşallah bizim de hayırlısı ile geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…