İKİZ GEBELİK OLAN VE RAHİM AĞZI DIKIS YAPTIRANLAR YARDIM

Selam ben 2011 yılında doktorun birinin rahim ağzında açıklık var bebeklerini kaybedersin demesine rağmen tüp bebeği yapan doktor inanmadi ve 18+6 haftalık ikiz bebeklerimi erken doğum ile kaybettim.iki yıl aradan sonra yeniden tüp bebek yaptırdım ve yine ikiz bebekler bekliyorum. Teşhisi koyan doktora gittim ve 13 haftalık olunca serklaj(rahim ağzı dikişi) yapacağını ve doğuma kadar yatmam gerektigini ilaç takviyelerinde bulunacağını söyledi. Ama benim korkularım var yine bebeklerimi kaybetmek istemiyorum bu durumu yaşayanlar bu süreci nasıl atlattiniz lütfen yardım edin. .

Ben de 25 haftalıkken açılma oldu diye serklaj oldum. Bir haftadır da yatıyorum. Sadece yemek yemek ve wc için kalkiyorum. Umarım vaktini doldurup öyle gelirler kızlarımız.
Doğuma kadar yatacağım. Sadece doktor için dışarı çıkacağım.

merhaba,

benim de geçen sene ikiz bebeklerime hamileyken ayrıntılı ultrasonda rahim boyum 22-23 mm arası ölçüldü. hatta başka bir doktorda 19 mmyi bile görmüştüm. Bu ölçümden sonra heyet raporu alıp evde yatarak 35+3 te doğum yaptım.Benim doktorum ikizlerde serklaja karşıydı. Erken doğumu tetikleyebileceğini söylemişti. dinlendikten sonra rahim boyum 35 mm kadar uzamıştı.Çok zor zamanlar geçirdim. Doktor dışında evden çıkmadım, ama sürekli de yatmadım. Evin içinde oturarak 35 haftayı tamamladım. Çok şükür bebeklerim küveze girmedi. Şimdi 4 aylık oldular. Sağlıklılar çok şükür.

25 kasımda binbir zorlukla yaptırdığımız tüp bebek ikizlerimi rahim açıklığı sebebiyle kaybettim cuma günü doktor muayenesindeydik pazartesi doğum yaptım ve bize rahim açıklığını söylemedi hafta sonu gece sancılarım başladı ve gece 1 de sigorta hastanesin de doğum yapmak zorunda kaldım. (özel doktorumuz hastaneye gelmedi) neden dikiş atılmadı dediler psikolojimin nasıl olduğunu tahmin edemezssiniz Allah herşeyin hayırlısını nasip eder İnşallah...

Ben de 25 haftalıkken açılma oldu diye serklaj oldum. Bir haftadır da yatıyorum. Sadece yemek yemek ve wc için kalkiyorum. Umarım vaktini doldurup öyle gelirler kızlarımız.
Canım bu açılma nasıl anlaşılıyor? Alttan muayene ile mi anladılar yoksa servikal uzunluk ile mi anlaşıldı

Ben de aynı durumu yaşadım.Şu anki durumunuz nedir?

25 kasımda binbir zorlukla yaptırdığımız tüp bebek ikizlerimi rahim açıklığı sebebiyle kaybettim cuma günü doktor muayenesindeydik pazartesi doğum yaptım ve bize rahim açıklığını söylemedi hafta sonu gece sancılarım başladı ve gece 1 de sigorta hastanesin de doğum yapmak zorunda kaldım. (özel doktorumuz hastaneye gelmedi) neden dikiş atılmadı dediler psikolojimin nasıl olduğunu tahmin edemezssiniz Allah herşeyin hayırlısını nasip eder İnşallah...

Siz kaç haftalık kaybettiniz ikizlerinizi?Bana da demediler rahimin açılmaya başladığını.Bir dahaki kontrole de yetişmedi zaten.Üstelik lekelenmem var dediğim halde bana dinlen geçmezse gel dedi.İlk gebelik,tecrübesizlik bizimkisi biraz da. Şimdi olsa kendim giderim.

Serklaj bana da uygulanmisti..doktor dinlenmem gerektigini,agir is yApmamam gerektigini soyledi..dikkat ettim dediklerine,hic yormadim kendimi..hatta oncesinde 2 dusuk oykusu olan biriyim..ikiz kizlarimi 32.hafta da dunyaya getirdim

Herkese merhaba kızlar. İkiz hamileyim 20.haftaya gireceğim yarın. Pazt günü rahim ağzında kısaltma ve az bi açılma görüldü, sali günü de serklaj uygulandı, ertesi gun dr.baktı ve tekrar rahmin yolunun uzadigini soyledi.Şimdi yatıyorum sürekli. Çok korkuyorum. Bu durumda olup çocuklarını kucağına alanlar lütfen yardımcı olun.

Bende 16 haftalik gebeyim.sancilarim baslamisti. Sancilarim varken hersey normaldi.doktor magnezyum verdi.3gun cektikten sonra sabah kanamayla doktora gittik.rahim agzi uzunlugu 1.6 cm dusmustu.bizi acilen univ.yonlendirdi.kanama oldugu icin 1 gece bekledikten sonra serklaja alindim.rahim uzunlugum 1cm dusmustu.6 gundur hastanedeyim.halen kasilmalarim ve hafif kanamam devam ediyor.bizim durumda olupta saglikli dogum yapan arkadaslar varsa lutfen paylassin.guzel hikayeler duymak moral oluyor

Bende 16 haftalik gebeyim.sancilarim baslamisti. Sancilarim varken hersey normaldi.doktor magnezyum verdi.3gun cektikten sonra sabah kanamayla doktora gittik.rahim agzi uzunlugu 1.6 cm dusmustu.bizi acilen univ.yonlendirdi.kanama oldugu icin 1 gece bekledikten sonra serklaja alindim.rahim uzunlugum 1cm dusmustu.6 gundur hastanedeyim.halen kasilmalarim ve hafif kanamam devam ediyor.bizim durumda olupta saglikli dogum yapan arkadaslar varsa lutfen paylassin.guzel hikayeler duymak moral oluyor
Geçmiş olsun sana da. İnşallah 30 lu haftaları görürüz. Serklaj olalı kaç gün oldu, durumun nasıl?

fenzede senin de akintin falan oluyor mu? Benim akintidan ziyade su gibi bi şeyler akıyor arada.

Back
X