• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz Gebelik ve Protein Kaçağı

MerveBlny

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Merhaba Hanımlar, 35 yaşında ve 7 yaşımda bir kız çocuğu annesiyim. Kızım protein kaçağındam dolayı 35+1 de doğdu çok şükür gayet sağlıklıydı. Şuan 11 haftalık tek yumurta ikizlerine hamileyim ve 2 hafta önce yapılan testlerde protein kaçağı tespit edildi. Son 1 haftadır ise tansiyonum 14-9 seyrediyor sabit. Nefroloji uzmanı şu anda tansiyon ilacına gerek olmadığını söyleyerek ayda 1 takibe çağırdı. Kadın doğum doktorum ise bu kadar erken tansiyon ve protein kaçağının çok erken ve riskli olduğunu söylüyor. Hamilelik öncesinde tansiyon sorunum yoktu. 27 temmuz kadın doğum randevum var doktorumla görüşerek gerekiyorsa ilaç tedavisi isteyeceğim tabiki doktoruma güveniyorum onun yönlendirmesi ile devam edeceğim. Çoğul gebelikten kaynaklı bu kadar erken proten kaçağı ve tansiyon sorunu başlamış olabilir mi? Aynı durumu yaşayan ve süreç ile ilgili bilgi sahibi olan var lütfen cevap verebilirmi? Çok endişeliyim? Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim. 🙏

Merhaba Hanımlar, 35 yaşında ve 7 yaşımda bir kız çocuğu annesiyim. Kızım protein kaçağındam dolayı 35+1 de doğdu çok şükür gayet sağlıklıydı. Şuan 11 haftalık tek yumurta ikizlerine hamileyim ve 2 hafta önce yapılan testlerde protein kaçağı tespit edildi. Son 1 haftadır ise tansiyonum 14-9 seyrediyor sabit. Nefroloji uzmanı şu anda tansiyon ilacına gerek olmadığını söyleyerek ayda 1 takibe çağırdı. Kadın doğum doktorum ise bu kadar erken tansiyon ve protein kaçağının çok erken ve riskli olduğunu söylüyor. Hamilelik öncesinde tansiyon sorunum yoktu. 27 temmuz kadın doğum randevum var doktorumla görüşerek gerekiyorsa ilaç tedavisi isteyeceğim tabiki doktoruma güveniyorum onun yönlendirmesi ile devam edeceğim. Çoğul gebelikten kaynaklı bu kadar erken proten kaçağı ve tansiyon sorunu başlamış olabilir mi? Aynı durumu yaşayan ve süreç ile ilgili bilgi sahibi olan var lütfen cevap verebilirmi? Çok endişeliyim? Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim. 🙏

Geçmiş olsun canım inşallah her şey sağlıklı geçer sağlıcakla kavuşursun yavrularına Amin 🙏

Benim de ikiz gebelikti benim de gebeliğin başından doğum yapana kadar protein kaçağı var dı ama tansiyonum iyi olduğu için doktorum riskli görmüyordu. Onun için evde sürekli tansiyon ölçüyordum. En son 32. Haftaya kadar geldim durumum riskli olunca Acil hastaneye gönderdi doktorum . Ve ben o protein kaçağı yüzünden 1 ay hastanede kaldım üç defa 24 saatlik idrar biriktirmemi söylediler tahlil yapıldı ama bir sonuç çıkmadı. Bunlar hep hastanede kaldığım da oldu en son enfeksiyon var dediler idrarını iyi yapamıyorsun Buda iltihaplanmaya sebep olur ve bebekler de etkilenir dediler sonradan sondaj taktılar 2 hafta onunla dolaşıyordum sonra böbreğin biri sanki iyi çalışmıyor dediler bazen gebelikten de kaynaklanıyormuş yada normalde de vardı tam teşhis koyamadılar. Sonradan 35+2 de doğumu gerçekleştirdiler sancılarım da artmıştı. Ayaklarım balon gibiydi yürüyemez olmuştum. Bebeklerime sağlıcakla kavuştum çok şükür 🙏

Tansiyon kontrol altına alınmalı gebelikte riskli olabiliyor.

Back
X