ikiz gebelikte erken düşük ve 1 bebekle yola devam edenler

serenanes

Herşeyimiz Doruk'ta
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2008
2.372
4
116
İstanbul
kızlar merhaba,

6 + 4 iken ikiz bebklerimden birini ağır bir kanama ile düşürdüm. yaptığım ya da yapmadığım hiçbirşeyden dolayı değilmiş, doktorum tabiat anomalli olduğunu düşündüğü çürük elmayı ayıklıyor dedi . çok üzüldüm, o tecrübeyi yaşamış olmak beni çok korkuttu ama Allahıma bin şükür diğer bebğim şu an 7 + 3 ve sağlıklı kalp atışı ile yoluna devam ediyor. Bana 4 gün hastane bakımı sonrasında şimdi de 2 hafta yatak istirahati verildi. Tuvalet ihtiyacı dışında hiç kalkmıyorum. O kadar kan kaybetmiştim ki ödüm koptu . Şimdi yola devam etmem lazım ama üstümde ürkeklik var, araqnızda böyle bir tecrübe yaşayan oldu mu, anlatır mısınız ?
şimdiden teşekkürler:teselli:

arkadaşlar kimse yok mu , herkesin ikizleri konduğu gibi doğdu mu, kendimi iyice yanlız hissetttim şimdi :1no2:

canım cok gecmiş olsun.allah şifa versin.bende ikiz bebek bekliyorum ve dün dra gittik biri 6+6 haftalık biride 5 + 3 haftalık dedi.cok sasırdım nasıl ikisi farklı olabilir diye.gec döllenme olabiliyomus sanırım birinde o olmus.birinin kalp atıslarınıduyduk fakat digeri küçük oldugu için kalp atısı duyulmadı ve dr mun dediğine göre aralarında cok fark var. bu düşebilirde dedi.peki düşerse bana veya diğerine zrar verirmi dedim hayır dedi.anlamazsın bile dedi cok garip geldi.ne yapacıgımı bilmiyorum.hersey yasak ama ben yinede işe gidip geliyorum allahım korusun herkesi benim yavrularımıda.

sana da umut vermek isterim ama ben birini kaybettiğim için ne desem yanlış olabilir, birini kaybetsen bile ki allahım esirgesin , kanama yolu ile atılıyor vücuttan, diğer bebeğin kesesine bir engel olmadı mesela bende. umarım canavar gbi yetişir diğer bebeğine küçük olan, allah yardımcın olsun.

saol canım. dr dediğinden beri çok üzüldüm düşmesin diye ama saglıksız bebek düşermiş ikizlerde yine hayırlısı allaha güç gelmesin dediklerim rabbim ne eylerse güzel eyler.

zaten bana da dr. sağlıksız oldugu icin atılmıştır, biz onu bu kadar küçükken ekrandan saptayamayız ama doğa çürük elmayı ayıklıyor , bu da sağlam olanın şansını artırır dedi. dediklerini kabul ediyorum katılıyorum da gel gör ki anam haklıymış insan ana olmaya bu haftalarda başlarmış...hemen kavrıyor kabulleniyor korumak istiyomuş ...sağlıklısı olsun hayırlısı olsun hepimiz adına ..allaha emanet ol

kızlar merhaba,

6 + 4 iken ikiz bebklerimden birini ağır bir kanama ile düşürdüm. yaptığım ya da yapmadığım hiçbirşeyden dolayı değilmiş, doktorum tabiat anomalli olduğunu düşündüğü çürük elmayı ayıklıyor dedi . çok üzüldüm, o tecrübeyi yaşamış olmak beni çok korkuttu ama Allahıma bin şükür diğer bebğim şu an 7 + 3 ve sağlıklı kalp atışı ile yoluna devam ediyor. Bana 4 gün hastane bakımı sonrasında şimdi de 2 hafta yatak istirahati verildi. Tuvalet ihtiyacı dışında hiç kalkmıyorum. O kadar kan kaybetmiştim ki ödüm koptu . Şimdi yola devam etmem lazım ama üstümde ürkeklik var, araqnızda böyle bir tecrübe yaşayan oldu mu, anlatır mısınız ?

Bende ikizlerimi beklerken bugünkü kontrolümde yıkıldım bebişlerimden biri vazgeçmiş dünyaya gelmekten çok kötüyüm ya kalbi durmuş meleğimin okadarda hazırlamıştık kendimi onlara 4,5 aya zorla gelmiştik allahım ne olursun öbür yavrumu sağ salim kucağıma almayı nasip et senden başka bişey istemiyorum

kızlar merhaba,

öncelikle geçmiş olsun.üzücü durum biliyorum çünkü anlattığının aynısını ben yaşadım.aynı haftada ikiz bebebğimin birini kaybettim:çok üzgünüm: sonra 2 hafta yerimden kalkmadım.3 ay boyunca progestan adlı ilaç kullandım ve 4 ay alttan muayene oldum.sonuca gelince....diğer bebeğim sağ sağlim kollarımda şimdi 37 günlük olduk:ecrin_bebek: inşallah bebeğini sağ sağlim kucaklarsın sen de.doktorun dediklerini uygula başka birşeye gerek yok.gerisi Allahtan.

gözlerim doldu
benden başka ki,mseden böyle bir durum görmemiştim, senin örneğin moral oldu bana , allah evladını bağışlasın ömür boyu sana. çok teşekkür ederim .ben de hiç kalkmadım tuvalet haricinde...merak ettim kahverengi lekelebnmelerin ne kadar devam etti ? benim düşük yaptığım bebeğin kesesi halen düşmedi, veya emilerek yok olması bekleniyor ama henüz gerçekleşmedi. sende durum nasıl gelişmişti ?

arkadaşlar merhaba. ben bugün doktora gittim 7+6 günlük bebeğimiz. ilk gittiğimde 5 haftalıktı ve tek kese görmüştü doktorum. bu sefer bir kese daha var ama sadece kese, diğer kesenin içinde bebek oluşmuş ve çok sağlıklı kalp atışlarını da duyduk. 2 hafta sonra tekrar gideceğim. büyük ihtimalle kendi kendine yok olur diğer kese dedi doktorum. sizce ne olur.

canim benimde ayni sekilde oldu ikiz hamileliydim 2.5 aylik ve kanama oldu et parcasi sekilde parca parca geldi elime doktora gittik kese bosalmis sekildeydi ayri yumurta ikiziydi ve digerine birsey olmadi.3 aylik olunca tekrar gittim düsen ikizden hic birsey kalmamisti vücüt onu kendiliginden kalintilari yok ediyormus.ara arar kanamlarin oldu hafif bir sekilde bende bir kac ay yattim ve iliskiden de uzak durduk tabiki.sonuc mu?simdi oglum 6 yasinda yerinde duramayan bir yaramaz oldu cikti:) sende hic korkma cok ta cabuk gelisti digeri düstükten sonra canim

hayırlısı olur inşallah ne diyim ama beklemek çok zor rabbim en iyisini bilir tabiki. bakalım bekliyoruz tek mi çift mi gerçi benim içime tek olacağı doğuyo ama bakalım göreceğiz.

bende 1 hafta once aynı seyı yaşadım.mikroenjeksiyon yontemıyle hamıle kaldım.5.haftada gıttıgımde tek kese vardı.7.haftda ise iki kese var.ama bırının boyu daha küçük.buyuk kesede bebek gorunurken kalp atısı duyulurken kucuk kesede bır nokta var sadece.ama yolk kesesıde varmış.şimdi ne olacak cok merak edıyorum.bebek gelısıp dıgerını yakalayacak mı?yoksa dusecekmı?çok korkuyorum.şuan kanama fılan yok.progestrona 10.haftaya kadar devam edecegım.küçük bebegı kürtajlam ı alırlar acaba gelişmezse

bende 1 hafta once aynı seyı yaşadım.mikroenjeksiyon yontemıyle hamıle kaldım.5.haftada gıttıgımde tek kese vardı.7.haftda ise iki kese var.ama bırının boyu daha küçük.buyuk kesede bebek gorunurken kalp atısı duyulurken kucuk kesede bır nokta var sadece.ama yolk kesesıde varmış.şimdi ne olacak cok merak edıyorum.bebek gelısıp dıgerını yakalayacak mı?yoksa dusecekmı?çok korkuyorum.şuan kanama fılan yok.progestrona 10.haftaya kadar devam edecegım.küçük bebegı kürtajlam ı alırlar acaba gelişmezse

canım hazırlıklı olmak lazım.
mimik kese kendi açığını kapatabilir de , tamamlayamayıp yaşamı durdurabilirde. benim bildiğim bu durumlarda kürtaj falan yapamıyolar zira içerdeki için riskli. zamanla bebişin kesesi bozuluyor vucüt tarafından emiliyor ve yok oluyor. ben 14 haftalığım şu anda. diğer kesem hala kaybolmadı düşünebiliyor musunuz ??? doktor bile şaştı kaldı ama korkma diğer bebişe bir zararı yok bunun en kötü doğumda alırız dedi. off dertler hiç bitmiyo hamdolsun allahıma..

kaybolan ikiz sendromları çok fazla aslında üzülmemek gerekiyor çünki doktorların dediği gibi sağlıklı olmayan embriyolar atılıyor kalan sağlar bizimdir diyelim geçmiş olsun sizlere

birde bebeklerin ilkhaftalarda birbirlerinden farklı gelişimleri oluyor benimkiler 2 hafta geriden gidiyorlardı 10. haftaya kadar sonra atak yapıyorlar hatta bzen gününü geçiyorlar merak etmeyin

benimde doktorum 8, haftalıkken görünen 3, kalp atışıın çok küçük demişti bu düşer demişti ama düşmüyor canım o yoluna genelde devam ediyor hatta diğerlerinide geçiyor hayırlısı olsun birde 4,5 aylık kayıp yaşayan arkadaşım sizede Allah sağlık versin sorunsuz yolunuza devam edersiniz inş

2 hafta sonra yani 9.haftanın başında tekrar doktora gittik.2.keseye baktı fakat 2.kese gelişmemiş.kendi kendine sönecekmiş bu kese ve vücut emecekmiş onu .zaten müdahele edilmezmiş diğer kesenin arkasında kalıyormuş .allahtan diyoruz yolun başında yaşandı bu olay.sonradan olsa cok daha zor olacaktı .herşeyin hayırlısı..

2 hafta sonra yani 9.haftanın başında tekrar doktora gittik.2.keseye baktı fakat 2.kese gelişmemiş.kendi kendine sönecekmiş bu kese ve vücut emecekmiş onu .zaten müdahele edilmezmiş diğer kesenin arkasında kalıyormuş .allahtan diyoruz yolun başında yaşandı bu olay.sonradan olsa cok daha zor olacaktı .herşeyin hayırlısı..

evet herşeyin hayırlısı demek lazım...,
ben çok yoğun bir kanama ile düşük yaptım, yani sizinki gibi kendiliğinden gelişmedi durdu gibi bir durum değildi, ödüm koptu haftalarca endişeyle bekledim ya bu da giderse diye.. o yüzden sizin durumunuzda bile şükredilecek bir şey var arkadaşım en azından kanamalarınız olmamış. allah hayırlısı ile kucağına almayı da nasip etsin , hepimize...

Back
X