İkiz Gebelikte Mide Bulantısı

denocanim

Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2019
65
41
8
37
Merhaba
6 haftalık ikizlere hamileyim. 1 haftadır az bulantım vardı 2 gündür kusuyorum. Hiçbir şey yemek istemiyorum ama açım. Su içerken bile korkarak içiyorum.
Sizde durumlar nasıl? Var mı benzer şeyler yaşayanlar?

Meraba ben de 9 haftalık hamileyim ikizlerime. Bnm de 6 haftadan sonra başladı bulantı kusma ne yazık ki. Her sabah midem bulanıyor arada kusuyordm ama bu 2 gündr öğlenleri kusmaya başladım bi anda midem bulanıyor. Maske bile takamıyorum çok zot dayanıotm o maskeye bi yere gidince. 12. Haftaya kadar olabilirmş bu durumlar glb inşallah uzun sürmez diorm ben de ama hayırlısı.

Yemek yiyebiliyor musunuz? Su bile içesim gelmiyor... Kusmasam bile sürekli bulantı hali, keyifsizim...
İkiz olduğunu öğrenince folik asit miktarını arttırdı mı doktorunuz?

Yemek yiyebiliyor musunuz? Su bile içesim gelmiyor... Kusmasam bile sürekli bulantı hali, keyifsizim...

İkiz olduğunu öğrenince folik asit miktarını arttırdı mı doktorunuz?
Yok canım arttırmadı imom die içinde folik olan omega hapı yazdı sadece.. Ama ben yemek yiyebiliyorum yine de bulantım ara ara oluo gün içinde çok her gğn olmasa da kusuyorm ne yazık ki. Bulantım daha çok kusmaya göre. Suyu benm de içesm gelmio zor içiom normalde günde 2 lt su içen biriydim.
Sizin tüp bebekle mi ikiz.

Normalde 3 lt su içen biriyim, düştü epey, doktorum da yemek yemesen de olur ama su içmen çok önemli diyor. İnşallah sağlıkla güzel güzel geçiririz gebeliğimizi
Evet tüp bebekle. Dün gece bulantı ilacı içtim ilk kez, bugün nispeten daha iyiydim

Dr bana da ilk 3 ay yeme konusunda zorlamana gerek yok dedi eşim sordu onu da 1 kilo vermişim kontrolde bulantı dan verio insan. Benm de tüp bebek 2 tane 5.Gün embriyosu konuldu. Ben aslında korkuodm ikiz gebelikte risklermden sonrasında yetememekten işte 1 istedm dr la embriyolog 2 diince eşimle ona karar kıldık. Sağlıklı sorunsuz olur inşallah sürecimiz. Benm son 2 gündr de sol tarafımfa batma ağrı oluo ara ara şiddetli oluo bazen sanırım büyüolar diorum artık. Sağlıklı olsunlar da diorum artık dayanıcqz Allah o gücü verir inşallah

Benim de 3. Transferim. İlki tutmuştu, çok sevinmiştik, arada kanamam oldu 4 doktora göründüm sorun yok, kese yerinde dediler, güle oynaya kalp atışını duymaya gittik biz de birkaç gün sonra meğer kese bozulmuş, düşük yaptım. 2.transferim 2 tane koydular (onda çok düşünmüştük tek mi iki mi diye, ihtimal artsın diye 2 koydurduk, tutunmadılar. 3.sünde düşünmedik bile süreç çok yormuştu, hep hüsran, 2 koydurduk ikisi de tutundular, çok istiyordum ikiz olmasını, inşallah sonuna kadar gider sağlıkla kucağımıza alırız da sağlıklı bir hayat sürerler. Ara sıra ben de korkuyorum 2si birden karnımda nasıl büyüyecek, bedenim gerçekten buna yetecek mi diye, sonra aklıma hep olumlu örnekler getiriyorum. Allah dağına göre kış verir
Ben kilolu başladım, inşallah ilk 3 ay 4-5 kilo veririm de öyle devam ederim diyorum. Gerçekten bedenimin sağlığı için, onlar için istiyorum. Bulantı olması kilo vermede olumlu olacak ama bulantı hissi de moral bozucu.
2 gündür bulantı ilacı iyi geldi çok şükür. Sadece et tüketemiyorum.

Dr bana da ilk 3 ay yeme konusunda zorlamana gerek yok dedi eşim sordu onu da 1 kilo vermişim kontrolde bulantı dan verio insan. Benm de tüp bebek 2 tane 5.Gün embriyosu konuldu. Ben aslında korkuodm ikiz gebelikte risklermden sonrasında yetememekten işte 1 istedm dr la embriyolog 2 diince eşimle ona karar kıldık. Sağlıklı sorunsuz olur inşallah sürecimiz. Benm son 2 gündr de sol tarafımfa batma ağrı oluo ara ara şiddetli oluo bazen sanırım büyüolar diorum artık. Sağlıklı olsunlar da diorum artık dayanıcqz Allah o gücü verir inşallah
Benm de 3. Yumurta toplamamda oldu ilkinde embriyo olştı dondurlmadı dediler
İkncisinde 1 tane 3. Gün embriyosu oldu o konuldu o da negatıf oldu sonra dr değiştirdik son 2 tüp sperm kaldı elimzde çünkü eşimden amlyt ile bulundu çünkü orda da 2 tane 5.Gün embriyosu olştu 2 sini de koyalım dediler. Biz de şans artsın die koydurdk işte dr lar en iyisini bilir die.
İnşallah bedenimz yeter sağlıklı dünyaya gelirler
Ekmek şeker hamur işi çok yeme zaten çok kilo almazsın ben çok ekmek yememeye çalışıorm tatlı dan da zaten nr zman hamile kaldm tiksindim normalde severim.

Benden daha öndesin konrolünü 2 haftada bir mi yapıyorlar?

Benden daha öndesin konrolünü 2 haftada bir mi yapıyorlar?
20 günde 1 oldu şimdi ilk gittiğimde 2 hafta sonra çağirrı birinin kalp atışı yok demiştim ya sonra 20 gün sonraya rabdevu verdi. Ama bn şehir hastenesinden de randevu alıdm yarjn oraya da giidicem özele kliniğe gidiodum hastanede de dr um olsn dedm. Üniversite hastenesine de randevu aldım ikiz olduğu için. Doçent dr a. Zaten belli aydan sonra perinatolog bakablrmiş.

Kızlar ilk 3 ay depolarınızdan kullanıyor bebekler o yüzden bebekler için endişelenmeyin. Aslında kendiniz için endişelenin. Bazı doktorlar vermeselerde Prilam isteyin kendinize boşuna eziyet etmeyin.Gebeler için özel üretim ilaç merak etmeyin diğerileri gibi kanser hastaları için değil. Çok bulantı olmasına rağmen o ilaç sayesinde hiç serum yemedim. Hastanelik olmadım. Bebeklerimin gelişimleri hep iyi gitti.

Birinin kalp atışı olmadığını bilmiyordum, Allah sağlık versin inşallah, bende de özel sağlık sigortası var, doktorum 3 hafta sonra gel deyince uzun geldi süre, arada bir doktora daha görünmek istiyorum, onu da özel hastanede perinatologtan yana kullanacağım sanırım. Hayırlısı...

İlk gittiğimzde yoktu kalp atışı ikizlerde olabilen durummuş. Ama sonraki kontrolde yakalamş dedi dr diğer bebeği dedi. 3 hafta normal glb sanırım sonra sık sık gideriz emin ol ikiz ya bi de çokça olur die düşünüyorum. Hayırlısı olsun sağlıklı gelsinler de.

3 farklı doktora göründüm, (tüp bebek doktorum, kadın doğum doktorum ve acilde göründüğüm doktor) hepsi aynı şeyi söylediler. Yemek konusunda kendini zorlama, gerekirse birşey yeme önemli değil ama su iç dediler. O yüzden onu kafama takmıyorum. Sabah bulantısı olurmuş genelde, bende tam tersi gece uyutmuyor bulantı, geceleri yataktan kalkıp kusuyorum. Her gece 2 tane prilam içip yatıyor halim bu... Bebekleriniz şimdi nasıl? Kaç haftada doğum yaptınız? Başlarda kontrollerinizi ne sıklıkla yaptılar?

Benimde bir kese sonradan göründü ama yakalamış diğerini o da çok şükür. Aynen sağlıkla hayırlısıyla gelsinler de

Doğum yapmadım daha 17.haftamdayım.
Prilamı ben sabah alıyordum. Benimde sizin gibi bulantılarım akşamları ve geceleri daha çok oluyordu. Öyle günlerde akşamda bir tane içiyordum. Salınımlı tablet olduğundan 12 saatte bir iyi gitti. 14. haftada bulantılar durdu.
Bebeklerim normal tekil gebelikte ki gramajın biraz üstündeler çok şükür. 20 günde bir kontrolüm. Devamını bakıp göreceğiz.

Benden önde olduğunuz için büyük tecrübe farkı var. Teşekkür ederim cevap için. Allah sağlıkla kucaklarımıza almak nasip etsin inşallah
Doktorum gece 2 al, uyandığında sabah da 1 tane alabilirsin, geçmezse farklı ilaç deneriz dedi, bakalım...

Benimde bir kese sonradan göründü ama yakalamış diğerini o da çok şükür. Aynen sağlıkla hayırlısıyla gelsinler de
Ben bgn öğrendm birisinin gelişimi durmş sanırım sonradan olan kalp atışının. Nasip böyleymş inşallah diğer bebeğime bi şey olmaz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…