İkiz hamileler,20. haftadan sonra bebeklerinizin kilo alımı nasıldı ?

Spesifikinsan

Almina ve Çınar ilkokula başladı! :)
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
14.774
678
213
Sevgili ikiz hamileleri ve anneleri,hamileliğinizde 20. haftadan sonra bebeklerinizin kilo alımları nasıldı ? Kaçıncı haftalarda kaç kilodalar ?

Ultrason da , son haftalarda büyüdükleri için tam detaylı ölçüm alamadıklarından dolayı kiloda hatalar oluşabiliyor.
ama bizim şöyleydi ;
HAMıLELıK GÜNCEMDEN..

21 hafta 4 günlükken ayrıntılı ultrasonumuz vardı.Herşey normal çıktı.Bebeklerimden birisi 528 gr ,diğeri 450 gr. çıktı.

Kızlarımdan biri 713 gr. olmuş.Diğeri de 608 gr.
1 kg. ilk hedef sonra da 1,5 kg. çıkmamız lazım .
Bugün 23 hafta 4 günlüğüz.

Biraz önce doktorumuzdan geldik. 25 hafta 4 günlüğüz artık
Rahim boyum kademeli olarak azalmaya devam ediyor. Şimdide 2,75 olmuş.Yatsamda bunun önüne geçemiyorum.
Ama bu kontrolümüz yine de çok güzel geçti.
Büyük kızım 1.000 gr olmuş ve 1 hafta öne geçmiş.
Minik ve nazlı yavrum ise 801 gr. olmuş .Bir gün geriden gidiyordu ama şimdi 1 gün öne geçmiş.

27 hafta 6 günlüğüz.
10 kg. 900 gr. almışım.
Biri 1.238 gr. - diğeri 1.286 gr. olmuş. Maşallah kızlarıma .
Bu arada doktorum NST ye girmemizi istedi. Kasılmalar doğum kasılmaları değilmiş. Bebişlermiş .Tabi bide rahimin doğumdan sonra kendini toplamak için yaptığı minik kasılmalar.

ıkiz gebelikte 28. haftadan sonra bebeklerin büyümesi yavaşlar demişti doktorumuz.Ama çok şükür geri kalmamışlar.Biri gününde ,diğeri 5 gün büyük çıktı.
Bugün doktor kontrolümüz vardı . 30+6 günlüğüz. 31. haftanın son günündeyiz artık.
Ufak kızım yine kardeşine göre ufak kaldı. Kızlarımdan biri 1,630 gr. diğeri 1880 gr. olmuş.

32.hafta doktor kontrolümüz
Merhaba
32. haftalık olduk çok şükür.Bugün kontrolümüz vardı.Kızlarımdan biri 1.700 ,diğeri 1.900 olmuş .ıkisinin de ayakları aşağıdaymış.
Şuan bir problem gözükmüyor.Zaten artık ultrasonda pek birşey göremiyoruz. Bu dönemde en önemlisi sularıymış.Çok şükür suları iyiymiş.Bir daha ki kontrolümüz 1,5 hafta sonra.Doğuma kadar 1 haftalık kontrollerle gidecekmişiz.

Merhabalar
Bugün doktor kontrolümüz vardı. .Kızlarım maşallah büyümüş.
33+3 günlüğüz.
Biri 2.270 gr. ,diğeri 2.100 gr. olmuş.Nst'ye girdik. Bebeklerimizin kalp atoşları normal çıktı.Kasılma yok.Suları normal çok şükür.
15 kg. aldım şimdiye kadar.ıkizler heran süpriz yapabilirlermiş.Ama duradabilirlermiş.Eğer herşey böyle güzel giderse ,37. hafta bitmeden doğurmak yok dedi doktorum.

Bebekler çok şükür iyi .
Biri 2.630 diğeri 2.450 olmuş.Pazartesi tekrar kontrolümüz var.Sorun olmadığı için beklenen doğum haftamız 37. haftayı bitirip 38. haftanın içerisinde bir gün. Bugün 34+4 düz.

35+3 DOĞUM
2 VE 2.850 doğdular.

Maşallah canım.Darısı başıma

kaçıncı haftadan sonra kilolarını söylemeye başlıyorlar? ben 18 haftalık gebeyim sadece bacak boyunu ve kafasını ölçüyor dr.

Aminn canım.belki erken diye düşünmüştür doktor daha..Söyleyecek nasılsa yakında opuyorumnanaktan

bizimde doktorun hesabına göre 25+5 mişiz . minnoşlardan biri 996 gr digeri ise 779gr.çıktı kızlar..

29. haftada oğluşlarımın biri 1200gr biri 1300 gr haftaya pazartesi gidecegiz bakalım besleyebilmişmiyiz oğluşları.

bizimde doktorun hesabına göre 25+5 mişiz . minnoşlardan biri 996 gr digeri ise 779gr.çıktı kızlar..

29. haftada oğluşlarımın biri 1200gr biri 1300 gr haftaya pazartesi gidecegiz bakalım besleyebilmişmiyiz oğluşları.

Maşallah iki annenin bebişlerine de :)

ben de cumaya randevu almayı düşünüyorum..

17+5 de biri 251gr, diğeri 186 gr.dı. şuan 19+1 iz acaba ne kadar olduk.

kızlar bir de aklıma bişey takıldı. ayrıntılı ultarson ne için gerekli ve kaçıncı haftada baktırmak lazım.. bana dr.um bu konuda hiçbir sey söylemedi ama ?????
cevaplarınız için teeşkkürler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…