Ikiz hamilelikte normal doğum olur mu?

likelife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2012
70
7
Merhaba arkadaşlar ben tek yumurta ikiz kızlarıma hamileyim. Merak ettiğim bir şey var: ilk doğumum olacak inşallah ve her şey yolunda gider de Allah izin verirse normal doğum istiyorum. İkizleri ilk doğumu olan normal doğuran kimse yok mu acaba ? Sezaryen ikizlerde %95 tercih edilen yöntem biliyorum ama dr normal için uygunsa normal doğum yapan ikizler de var diyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlariniz varsa lutfen bekliyorum. Hepimizin sağlıklı bebisleri olsun inşallah :)

Merhaba arkadaşlar ben tek yumurta ikiz kızlarıma hamileyim. Merak ettiğim bir şey var: ilk doğumum olacak inşallah ve her şey yolunda gider de Allah izin verirse normal doğum istiyorum. İkizleri ilk doğumu olan normal doğuran kimse yok mu acaba ? Sezaryen ikizlerde %95 tercih edilen yöntem biliyorum ama dr normal için uygunsa normal doğum yapan ikizler de var diyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlariniz varsa lutfen bekliyorum. Hepimizin sağlıklı bebisleri olsun inşallah :)

Eğer ikisi de baş gelişse normal doğum olur diye biliyorum. Bir tanesi baş bir tanesi makat geliş olan bebeklerde,baş geliş normal,makat geliş sezeryanla doğurtulabiliyor. İkisi de makat gelişse yapacak birşey yok. Makat geliş bebek doğurtan pek doktor kalmadı.

makattan gelen bebeği normal doğurtacak doktor olamamalı zaten anne ve bebek hayatı için çok riskli genelde ikisinden birinin kaybıyla sonuçlanıyor. eğer sizde ve bebeklerinizde bi sorun yoksa normal olur. arkadaşın dediği gibi biri normal biri sezeryan da olabilir. inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza

Nerden olmasın. Eskiden oluyordu. korkak, kolayci bir doktora denk gelmezseniz pekala olabilir.
Ne yolla olursa olsun, Sağlıkla kucağıniza alırsınız Umarım.

makattan gelişle baş gelişi bi araştırın derim. eskiden oluyordu bilinmiyordu. anne ve bebek ölümleri çok fazlaydı. sizin tabirinizle o cesur doktorlar yüzünden. bebeğin başıyla çıkması lazım. ciğerlerinin açılması lazım. rahim yırtılması olmaması lazım daha da sayarım. insanları yanlış yönlendirmeyelim.

Yok zaten Allah korusun oyle bir risk almak istemem kaldi ki drler de sezeryandan yana oluyor ikizlerde. Benim dediğim hani hiç tanıdığıniz bildiginiz birinin ilk ikiz doğumu normal oldu mi diye. Yorumlarınız icin tesekkur ederim

Yok zaten Allah korusun oyle bir risk almak istemem kaldi ki drler de sezeryandan yana oluyor ikizlerde. Benim dediğim hani hiç tanıdığıniz bildiginiz birinin ilk ikiz doğumu normal oldu mi diye. Yorumlarınız icin tesekkur ederim
çok var normal doğum yapan. ama bence siz bunları düşünmeyin normal diye başlarsınız sezeryanla biter hiç belli olmaz. allah sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip etsin en önemlisi bu

Var.eltim ilk dogumu, ikiz ve normal doğum.15 yaşındalar şimdi.sende sağlıkla alırsın kucağına inşallah.

Eskiden nasil doguruyorlarmis kadinlar.. herseye sezeryan yapiyolar simdileri.. peh

Eskiden nasıl da ölüyomuş kadınlar bebekler
Sezeryanla ölümleri bir oku forumda, bebeğini sezeryanla kaybedenler başlığı altında insanlar yaşadığı talihsizlikleri yazmış. Eskiden ebe yada mahallede kadınları doğurtan kadınlar varmış, hiç aynı şey değil.. Mukayese edemicem.

Sezeryanla ölümleri bir oku forumda, bebeğini sezeryanla kaybedenler başlığı altında insanlar yaşadığı talihsizlikleri yazmış. Eskiden ebe yada mahallede kadınları doğurtan kadınlar varmış, hiç aynı şey değil.. Mukayese edemicem.
neyse tamam siz bilirsiniz. herkesin görüşü farklıdır. ama insanları yönlendirmeye hakkınız yok. herkes kendi tercihini yapabilir. bu arada araştırmama gerek yok bütün aile olarak sağlıkçıyız neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz.

neyse tamam siz bilirsiniz. herkesin görüşü farklıdır. ama insanları yönlendirmeye hakkınız yok. herkes kendi tercihini yapabilir. bu arada araştırmama gerek yok bütün aile olarak sağlıkçıyız neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz.
Sezeryan doktorlarin isine geliyor, cunku hastalarina saat verebiliyor, gecenin bir yarisi hastaneye cagirilmak gibi bir zorunluluk yok. Ben avrupada yasamis biri olarak, boyle bir sacmalik gormedim. Bu isin bu kadar ticarete dokuldugu bir ortamda gormedim bayan saglikci hanim. Benimde ailemde var ve hic tavsiye etmiyor bilesiniz. Dogal yontemler varken gerekmedikce sezeryan yaptirilmaz. Bununda ulkemizde biran once yasaklanmasi taraftariyim.

Sezeryan doktorlarin isine geliyor, cunku hastalarina saat verebiliyor, gecenin bir yarisi hastaneye cagirilmak gibi bir zorunluluk yok. Ben avrupada yasamis biri olarak, boyle bir sacmalik gormedim. Bu isin bu kadar ticarete dokuldugu bir ortamda gormedim bayan saglikci hanim. Benimde ailemde var ve hic tavsiye etmiyor bilesiniz. Dogal yontemler varken gerekmedikce sezeryan yaptirilmaz. Bununda ulkemizde biran once yasaklanmasi taraftariyim.
yanlış anlaşılma olmasın ben sezeryan taraftarı değilim bebek ya da anne için bir risk olmadıkça yapılmasına karşıyım. evet haklısınız ülkemizde doktorlar kesmeye meraklı hem uğraşmak istemediklerinden hem de devletten daha yüklü para aldıklarından. kolayına kaçıyolar. ben sadece makat gelen bebeklerin doğumu için söylemiştim. yoksa adı üstünde normal doğum. bizde hasta değil müşteri olarak görüyolar ne yazıkki.

Olay doğal sürecine bırakılabilir yine de. Acil bir durum olduğunda doktor müdahale etmek için oradadır. Ancak doktorlarımız acil durum olmaksızın müdahale içindeler. Sonuçta gebe olarak sorumluluk almadıkça doktorlar tarafından kesilmeye mahkumuz demektir.
Sağlık sisteminin de acilen değişmesi gerekir tabii.

X