Allah bebeklerini sana bagislasin canim amisa ve Almila? olabilirmi acabamerhaba ikiz kızlarımız için isim arıyoruz isimlerden birini bulduk Arnisa istiyoruz ikinci ismi bulamadık fikirlerinizi söyler misiniz
canımm isim derdine düştün dimi ay maşşallah size yamerhaba ikiz kızlarımız için isim arıyoruz isimlerden birini bulduk Arnisa istiyoruz ikinci ismi bulamadık fikirlerinizi söyler misiniz
Allah bebeklerini sana bagislasin canim amisa ve Almila? olabilirmi acaba
duygucum çok güzel isimler eydinanın anlamıı biliyo musun kuranda olduğunu biliyorum ama anlamı güzel mi acabaYada eydina???
yok canım kuranda nisa suresi var çok bilindik bi sure başındaki ar kelimesi de türçe namus demek zatenpardon ama ilk defa duyuyorum bu isimleri,eşiniz yabancı mı?anlamı ne söyler misiniz?
sağol canım teşekkür ederimcanımm isim derdine düştün dimi ay maşşallah size ya
hımm ARNıSA senden duydum şu an bu ismi ama çok hoşmuş ikinci isimde buna yakın bişi olsun canımm şu an fikir veremiycem :) duyarsam değişik bişi paylaşırım Şeniz
denizcim fikirlerin için sağol ama ne yazık ki senin isimler düşüncemizden daha farklı olducanım yardımcı olmak isterdim ama anladığım kadarıyla zevklerimiz çok farklı...ben sade bilinen isimlerden hoşlanıyorum...yinede söyliyim fikrimi....
NıRAN..NıDA
DERıN..DENıZ
ZENAN...BENAN......gibi
Mira - Rüya - Arya - Asya... Bunlar nasıl? Hem birbiriyle de uyumlu isimler, herhangi ikisi güzel durur bence...
Ben bu isimlerden birini istiyorum, eşimle bir türlü anlaşamadık o içlerinden sadece Asya'yı beğendi ama ben diğerlerini daha çok beğeniyorum açıkçası, bakalım nolcak...
canım mira çok güzel almira da olabilir hem öz türkçe bunu da yazıyım
Evet canım Almira da güzel, hani Mira biraz daha kısa ve öz... Ben baya bir araştırmıştım Mira ismini, anlamı da güzel hem, biraz da global bir isim:
* bir kuyrukluyıldız adı --- geceleri denizde yunuslara yol gösteren yıldızın adı.
* mitolojide kızıl saçlı yeşil gözlü kahkahalar atarak yaramazlık yapan tapılası varlık.
* bir Likya şehrinin adı.
ayrıca diğer dillerdeki anlamları;
latince: harika
gürcüce: prenses
rusça: barış, dünya
lazca: yüz, çehre
osmanlıca: başkasının sözüne itiraz edip mücâdele etme.
arnavutça: iyi
galiçyaca: bakmak
ispanyolca: görünmek
italyanca: amaça
malta dili: hedef
sırpça: huzur
kırgız türkçesi: dünya
ingilizce miracle (serap) kelimesinin kökü
mira; inşaat alanlarında, kaldırım ve yol çalışmalarında kullanılan bir metredir.
Geçen gün tv de izledim, Sn. Nihat Hatipoğlu; Kuran da geçiyor diye çocuklarınıza dağ bayır isimleri koymayın,
koayacağınız isimler, güzel olsun anlamlı olsun, çocuğun hoşuna gidebilecek bir isim olsun, Kuran da dut yazıyor diye çocuğunuza -dut- diye isim konulurmu? dedi.
Ayrıca koyacağınız ismin arapça falan da olması gerekmiyor Türkseniz Türkçe isim koyun deiye ekledi. İzleyenler duymuşlardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?