canım ben daha anne olmadım bebeklerim gelmedi dünyaya..inşallah vaktinde ve sağlıkla gelirler..
fakat çevremde tam zamanlı bayan çalıştıran arkadaşım çok..kimisi ev işleri için kimisi dadı olarak alıyor..
ben yabancı bakıcı ya da dadı hiç tavsiye etmem, öncelikle çouklarının dil gelişimi açısından çok ama çok sakıncalı ve hayatı boyunca düzeltemeyeceğiniz sıkıntılara neden olacaktır..
ben 5 ya da 6 gün sadece ev işleriyle ilgilenecek bir abla almayı planlıyorum sana da bunu tavsiye ederim..sonuçta evinin düzeni bozulmazsa enerjinin tamamını bebeklerine ayırabileceğinden problem yaşamazsın..sana da bunu öneririm..eğer sen de evdeysen ve ekonomik nedenlerle çalışmak zorunda değilsen dadı ya da bakıcı tutmak hiç de anlamlı değil bence..
yok mutlaka tutacağım diyorsan eğer sakın parasına falan bakma..sen evini değil çocuklarını emanet etmekten bahsediyorsun..mutlaka bu anlamda deneyimli ve hatta eğitimli, oturmayı kalkmayı, terbiyeyi, saygıyı bilen; bilinçli, sorumluluk sahibi, Türkçe'yi eksiksiz ve hatasız kullanan birini bulmaya çalış..artık 1000 lira mı ister 2000 lira mı bilemiyorum o işin piyasasını ama ev işleri için gelenler ayda 400-500 liraya 6 gün geliyorlar..sanırım sen bu bayanlarla ilgili de şanssızlıklar yaşamışsın..
tabi karar senin ve eşinin ama ben evdeyken çocuklarımla başkası ilgilensin istemem..
sevgiler..Allah çocuklarına sağlık sana güç kuvvet versin..
sevgileeerrrr...
Cnm çok teşekkürler tavsiyelerin için sende inşallah zamanında sağlıkla bebeklerine kavuşursun....cnm ben zaten ev işlerine hamile kaldığım günden bu güne kadar elimi sürmüyorum....şu an sadece bebeklerle ilgileniyorum..genelde ev işlerinde hep bir yardımcım oldu olmadığı zaman Allah annemden razı olsun o bana elimi sürdürtmüyor ama 24 saat bebeklerle ilgilenmekte hem bedenen hemde ruhen gerçekten insanı zorlayan birşey ......insan gün içinde kendine biraz vakit ayırmak,nefes almak istiyor ama maalesef öyle bir lüksüm yok şu an...benim bebekler çok huysuz tek kişi 15 dakika zor bakar yani çünkü aynı anda ağlama krizlerine giriyolar ve tek kişinin sakinleştirmesi mümkün olmuyor...o durumlardada ben hayattan beziyorum resmen....inşallah iyi bir dadı bulursam bende evde olucam hep çalışmıyorum bu sene, tamamiyle bebekleri bakıcıya bırakmam zaten ama bende kendime gelir onlarla daha kaliteli zamanlar geçirebilirim diye düşünüyorum......
Evet maalesef İstanbulda fiyatlar uçuk,birde ikizi duydularmı iyice uçuyorlar....
salaklar yaaa,dönüp mıçlarına bakmıyorlar,ne okul,ne mezuniyet,ne tecrübe,o kadar paraları istiyorlarklava:,
yaptıkları iş iş olsa:mymeka:
semtten semte fiyat biçiyorlar yaaa,
biz eşşekler gibi okuyup çalışıp o paraları kazanamıyoruz valla:dilcikar:
İkiz ve üçüzlerinize kaç kişi bakıyor kızlar merak ettim?Bebeklerim şu an 2 ay 6 günlük,ilk ay eşimle bir aydırda annemle bakmaya çalışıyoruz...büyüdükçe daha yaramaz oldular benimkiler şöyle deliksiz 2 saat uykuları yok, gaz sancıları ,sebepsiz ağlamalar kafayı yemek üzereyim..bebeklerimi o kadar özlemle senelerce bekledim ki ama bakmak gerçekten zormuş...Şimdi yatılı bakıcı bulmayı düşünüyoruz,2 ay içinde 2 gündüzlü bakıcı çalıştı evde ev işlerinede bakıyolardı ama bir sebepten çıktılar işten...yatılı bakıcı olarak yabancıları tavsiye ediyolar..var mı yabancı bakıcısı olan sizler ne düşünüyosunuz...
ilk günden beri yanliz bakiyorum arada esim yardimci oluyordu
onada üc cocuk yükü cok geldi,,,
biz kaldik civcivlerimle bas basa
ama ginede bakici tutmadim ve sagligim müsade etigi mütetce ben yavrularima kendim bakacam
benim de 11 aylık üçüzlarim var. ilk 5 ay annem ve kayınvalidemle baktık ama şimdi sabah 9 da gelip akşam eşim gelene kadar gelen 23 yaşında bi yardımcımız var. 500 tl veriyoruz. ben bebeklerle ilgileniyorsam o ev işi yapıyor, benim yapmam gerekenbişeyse ben yapıyorum o bebeklerle ilgileniyor. daha hiç bebekleri ona bırakıp dışarı çıkmadım. sadece birkaç kez hastane için ikisini bırakıp birini aldım götürdüm sorun olmadı şükür. akşamları eşimle bakıyoruz. o biriyle bir odada yatıyor brn ikisiyle ilgileniyorum. bizim bebekler hep ayrı yatıyorlar. diş prob. olduğu ve kış dolayısıyla hep hasta oldukları için çok huysuzlar. birinin ağlamasına diğeri de uyanmasın diye ayrı yatırıyorum mecburan.çok zor oluyor ama napalım. arada oğluşu babannesine gönderiyorum o bile bana dinlenme gibi oluyor. gece yatılı biz de düşündük ama sonra vazgeçtik. bulamayacağımı düşündüm, güvenemeyeceğimi düşündüm. ne biliyim işte bilmiyorum öylesi daha mı iyi olurdu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?