İKİZİM VE ben ..

Olsun yinede o guzel ben cirkinim demek cok buyuk sacmalik..

Bir şeyler ona ters geldiğinde bunun sebebinin ayrımına varmaya çalışıyor konu sahibi.

Bunu da güzelliğe veya maddi şeylere bağlamış olabilir. Sebebini bilemiyoruz. Belki de ortada psikolojik bir sebep var aileden kaynaklı.

Sizin fikrinizdir, saygı duyuyorum sadece bir ihtimali söyledim ben. :)

Benim de ikizlerim var, hiç benzemezler.
İkisi de ayrı ayrı dünya güzeli bana göre..

Anneniz de öyle görüyordur, anne ne de olsa..
Ama şimdi itiraz edeceksiniz bu düşünceme.ve elbette yaşayan sizsiniz, ailenizi siz tanıyorsunuz..

Üzüldüm.. kendim, evlatlarım adına endişe ettim açıkcası. Oysa birini diğerinden ayırmıyoruz.
Ama toplumda özellikle ikizleri olanlara karşı böyle bir baskı, önyargı var malesef.
Neden benzemiyorlar?
Neden biri kısa biri uzun?
Böyle ikiz mi olur?
Neden biri şöyle biri böyle!!
Ki benimkiler 2 yaşında, henüz gördüğüm bu kadar..
İlerleyen zamanlarda kıyaslamalar artacak demekki:KK43:
Ebeveyn olarak bu kıyaslamaya ben de girmeyeyim Allah korusun..

Siz de üzülmeyin e mi.. Herkes farklıdır birbirinden, ikizinden bile!
Mutlaka vardır güzel yanlarınız. Dış görünüş olarak da öyle, güzelsinizdir. Bakın hayatınızda biri de varmış,sizdeki güzellikleri keşfetmiş ve sizinle birlikte olmak isteyen biri...
Kimseyi değiştiremeyiz, annenizi de bu kusuru ile kabul edin, önemsemeyin. Siz kendinizi bilin yeter..

Sevdim sizi :super:

Bir annenin akli dengesi yerinde olduğu sürece ,evlat ayrımı yapabileceğine asla inanmıyorum.

Toplumdaki anne algısı degismeli artik cunku ben her anne kutsaldir,evlat ayrimi yapmaz falan gibi sozlerden artik cok sıkıldım .

Hem anne kutsaldır, cocuk dogurmus her kadin degil .(Konu sahibi sozum annenize degil,genel bi yorum)

Anlattıklarınız hic abartı degil,kendi kızının kusurlarıyla dalga gecip kucumseyen anneler taniyorum demek ki sizinki de ayni mantikta .

Annenizi boyle kabul edin,sayginizi bozmayin ama mesafenizi de koruyun,sozlerine onem vermeyin.

benim de ikizim var ama biz tek yumurta ikiziyiz suratlarımız aynı ama kardeşim nedense sizin gibi o daha güzel diye ayrımcılık yapıyosunuz diye yakınırdı eskiden acaba ikizlerde böyle bi durum mu var gerçekten anneniz ayrımcılık mı yapıyor bizde de öyle bi durum vardı ve ayrımcılık yapan yoktu ama kardeşim takıntı haline getirmişti emin misiniz durumun öyle olduğundan

nerdeyse tıpatıp aynı durumu yaşadığımızdan ilginç geldi bir de siz küçük olan mısınız ?

benim de ikizim var ama biz tek yumurta ikiziyiz suratlarımız aynı ama kardeşim nedense sizin gibi o daha güzel diye ayrımcılık yapıyosunuz diye yakınırdı eskiden acaba ikizlerde böyle bi durum mu var gerçekten anneniz ayrımcılık mı yapıyor bizde de öyle bi durum vardı ve ayrımcılık yapan yoktu ama kardeşim takıntı haline getirmişti emin misiniz durumun öyle olduğundan

nerdeyse tıpatıp aynı durumu yaşadığımızdan ilginç geldi bir de siz küçük olan mısınız ?
Benimde ikiz kızlarım var okudukça dehşete kapiliyorum.bir anne ayrim yapmaz aynisiniz nasil böyle dusunuyorsunuz güzel çirkin diye

Neden hep güzel olan daha üstün olur aile içinde? Neden güzel olan nr dediyse haklı çirkin olan ne dediyse yanlış gözüyle bakılır? Bir anne nasıl olur da evlatları arasında ayrım yapabilir? Size soruyorum anneler.. üstelik babasız büyüttüğünüz ikizlerinizi nasıl olur bu kadar çok ayrım yaparak büyütürsünüz.. biri neden hep hayattan soğutulur.. resmen ölmek ister. Sonra da derler ki bu kız hep sevgiyi dışarda aradı. Ailemde zerresini bulamadığım sevgiyi ben nerde ariyim ki başka..
Bir de konu sahibi,güzellik üzerinden gitmeyin lütfen.
Neler yaşadığınızı biraz daha açarsanız daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz :)

Anne babalar ayrım yaparlar, psikolojiyle ilgili ciddi bir iki kitap okuyan herkes bunu bilir, ayrıca 'hale etkisi' diye bir şey de var, insanlar güzel olan kişilere her zaman daha iyi özellikleri yakıştırırlar, bu konuda da çok çalışma var, güzel insanlar, uzun boylular vs her zaman daha haklı, çalışkan, esprili, iyi niyetli vs vs görülür. İnsan doğası böyle ne yazık ki. Ama sen bu adaletsizliği kabullenmek zorunda değilsin. Ne yazık ki aradığın sevgiyi ailen sana veremeyebilir, kendi kendine değer vermeyi, kendini sevmeyi, kendi ayakların üstünde durmayı öğrenmelisin.
Senin yaşadıklarını hatta daha kötüsünü yaşayan çok insan var, yalnız değilsin. Okuyormuşsun ne güzel, mesleğini eline al, ayrı bir eve çık ve hayatını yaşa. Kendine başkalarının seni sevmesine göre değer biçme, mutsuz olursun, bu anne baba mükemmeldir, ayrım yapmazlar yalanı olmasa insanların beklentisi ve hayal kırıklıkları daha az olacak ama yalan dünya, yalancı insanlar...

Son düzenleme:
Ebeveynlerde erkek-kız evlat ayrımı oluyor da güzel-çirkin evlat diye ayırmazlar. Her anneye evladı güzeldir zaten. Özellikle güzellik vurgusu yaptığınız için soruyorum, acaba siz ikiziniz olan kardeşinizi kıskanıyor olabilir misiniz?

Neden hep güzel olan daha üstün olur aile içinde? Neden güzel olan nr dediyse haklı çirkin olan ne dediyse yanlış gözüyle bakılır? Bir anne nasıl olur da evlatları arasında ayrım yapabilir? Size soruyorum anneler.. üstelik babasız büyüttüğünüz ikizlerinizi nasıl olur bu kadar çok ayrım yaparak büyütürsünüz.. biri neden hep hayattan soğutulur.. resmen ölmek ister. Sonra da derler ki bu kız hep sevgiyi dışarda aradı. Ailemde zerresini bulamadığım sevgiyi ben nerde ariyim ki başka..
Neden böyle düşünüyorsun ya bende çocukken hep annemin kardeşimi benden daha çok sevdiğini düşünürdüm ama büyüdükçe öyle olmadığını anladım hatta kucukkken hep babaannemlere kaçar orda uyurdum.

Gerçek hayatta öyle anneler olabilir neler neler duyuyoruz bu dünyada sen aynaya bakinca kendini begeniyorsan tamamdir annenmis kardesmis ne düşünmüş kimin umrunda yada şöyle yap kardeşinin bir taktiği varsa onu gözlemle ve uygulaaa ' :işsiz:

Anneler çocuklarının hepsini sever. Bazen gönlü birine bi gıdım daha çok kayabilir, olabilir böyle şeyler insanız bazı şeyleri kontrol edemiyoruz. Mesela annem de abimi benden bi tık daha çok sever gibi geliyor. Bi şey olsa hep abimi kayırır. Ama beni de çok sever çok fedakarlıklar yaptı benim için. Ben abimden daha güçlüyüm, hayatta bi şekilde ayakta kalabilirim yolumu bulurum, kendimi ezdirmem hakkımı yedirmem. Annem abimi bu konularda biraz daha zayıf buluyor onu daha çok sakınıyor o yüzden. Çok merhametli annelerin gönlü zayıf olana biraz daha kayar bu yüzden. Sizinki de bu gibi bir durum olabilir çok takmayın bence. Kıskançlık da yapmayın kendi iç huzurunuzu sağlamaya çalışın. Sevin annenizi iyi davranın ona, göreceksiniz o da size iyi olacak. Hırçın ve asi olmak aranızı daha çok bozar.

Anneler ayrım yapmaz diyenler.
Benim annen küçükken sürekli ablamla beni karşılaştırırdı üstelik insanlara sorardı hangisi daha güZel diye.
İkisi de güZel diyenlere de yok yok ablası daha güZel şeklinde cevap verirdi.
Çok tuhaf değil mi ama ne yazık ki gerçek bu.
Şimdi bunları söylediğimde senin uydurman diyor hatırlamıyor bile.

Anneler ayırım yapmaz diye bişey yok tamam her evladını sever ama bazılarını daha çok sevebilir. Ve ona daha farklı davranabilir. Bunu gayet iyi anlarsınız. Ben anladım.

Back
X