24 haftalık ikizlere hamileyim. 23. haftanın son günü ayrıntılı ultrasona girdim ve rahimde 1 cm açılma olduğunu öğrendik. en az 28 haftalık olmaları lazım doğum için. Doktorum Nidilat kullanmamı istedi. Bu ilaç 4 ay önce kaldırılmış. Eşim zorda olsa buldu ilacı. Doktorum 28 haftada kesin doğum yaparsın diyor. Benzer şeyler yaşamış arkadaşlar var mı, yada bu durumda olup daha uzun süre doğurmadan bekleyen? Nidilat ne kadar süre doğumu engelleyebilir?
Aslında nidilat yüksek tansiyon komasına girenlere artık hastanelerde verilen çok etkili bir tansiyon düşürücü, damarları genişletip kasılmaları önlediğinden doğumu engellemek için verilen tek ilaçmış. Benim günde 4 kullanmam gerekiyor, tansiyonum yerlerde olduğu içinde rahat rahat tüm yün yatabiliyorum.
Aslında ben çok iyiydim ve tüm gün ayaktaydım, evimde her işimi yapabiliyordum, böyle devam ederim 9 aylık zamanında doğururum zannediyordum ne kadar yanılmışım.
Allahım esirgesin, şimdi doğarlarsa yaşama şansları hiç mi yok, ikisi toplasan 1 kilo zaten. Bebeklerim 590gr olmuşlar, haftalarına göre çok iyiler ama yaşamaları için çok erken.
slm doktor banada nidilat vermişti günde 9 adet hap alıyordum erken doğumu geciktiriyor.ben 32 haftalık doğum yaptım bebeklerim 28 haftalık geldiler ilaçla 32 haftaya kadar geldik.1 ay küvezde kaldılar çok şükür şimdi 3 yaşındalar..alah yardımcınız olsun bol bol dinlenin fazla ayakta durmayın fazla oturmayın sırt üstü uzanın..allah yardımcınız olsun..
Bende hamileliğimde günde 3 adet içiyordum ve düşük tehlikem olduğuniçin 9. Haftadan sonra hep yatarak geçirdim ve 33haftada doğum yaptım oğlum 12 gün kızımda 23 gün küvrzde kaldı çok şükür atlattık o günleri geride kaldı inşallah sizde kolayca geçirirsiniz bence yatarak geçirin nidalatın çok etkisi oluyor inşallah bebişlerin sabırlı dururlar vakti zamanı gelince doğarlarSağolun allah razı olsun, küvezde yaşayabilsinler diye dua ediyorum sadece birsürü adak adadı eşim
24 haftalık ikizlere hamileyim. 23. haftanın son günü ayrıntılı ultrasona girdim ve rahimde 1 cm açılma olduğunu öğrendik. en az 28 haftalık olmaları lazım doğum için. Doktorum Nidilat kullanmamı istedi. Bu ilaç 4 ay önce kaldırılmış. Eşim zorda olsa buldu ilacı. Doktorum 28 haftada kesin doğum yaparsın diyor. Benzer şeyler yaşamış arkadaşlar var mı, yada bu durumda olup daha uzun süre doğurmadan bekleyen? Nidilat ne kadar süre doğumu engelleyebilir?
Aslında nidilat yüksek tansiyon komasına girenlere artık hastanelerde verilen çok etkili bir tansiyon düşürücü, damarları genişletip kasılmaları önlediğinden doğumu engellemek için verilen tek ilaçmış. Benim günde 4 kullanmam gerekiyor, tansiyonum yerlerde olduğu içinde rahat rahat tüm yün yatabiliyorum.
Aslında ben çok iyiydim ve tüm gün ayaktaydım, evimde her işimi yapabiliyordum, böyle devam ederim 9 aylık zamanında doğururum zannediyordum ne kadar yanılmışım.
Allahım esirgesin, şimdi doğarlarsa yaşama şansları hiç mi yok, ikisi toplasan 1 kilo zaten. Bebeklerim 590gr olmuşlar, haftalarına göre çok iyiler ama yaşamaları için çok erken.
Canim ne yaptin iyi misin ? Tansiyonun biraz daha iyi oldu mu bebekler nasil seni merak ettim.
Merhaba lalelale87
Ben iyiyim, bebeklerimde iyi çok şükür, yatıyorum ve bekliyorum, 26 haftalık olduk inşallah böyle devam eder, 35-36 haftaları görebilirim belkide, eşim çok inanıyor erken doğmayacaklarına en büyük destekçim her zaman olduğu gibi.
Psikolojik olarak artık daha iyiyim, kabullendim erken bile doğsalar kuvözde kalabilirler inşallah uzun kalmaz ve bugünler geçer bebeklerimi kucağıma alırım inşallah. Bebeklerimin sağlık sorunları yok, şimdi bile doğsalar kuvözde çok uzun kalırlar mı bilmiyorum, doktorum bana ciğer geliştirici iğne bile yapmadı.
Bin kere masallahh. Ben de inaniyorum. Hayirlisi ile iyi olacak her sey. Hic canini skma. Insallah hepimiz vakitlice alacagiz miniklerimizi kucagimiza. Hem kuvozde kalsalar bile ikizler cok guclu oluyorlarmis. Hemen toparliyorlarmis annesi. Hayirlisi ile bence 36 yi bekleyecekler.
erken doğum yapmış bir ikiz annesi olarak size en büyük tavsiyem acilen ciğer geliştirici iğne olun...............kesinlikle doktor gerek yok desede siz ısrar edin mutlaka yapın diye erken doğum yapıp bi dünya sıkıntı yaptım üstelik 2 farklı doktora danıştım ciğer geliş. iğneyi erken doğum riskin yok dediler aniden geldiler ve erken doğum bebeklerimde sıkıntı yarattı bilmem anlatabildinmi
Merhaba, bilgi için çok teşekkür ediyorum. 2 hafta sonra kontrolüm var o zaman mutlaka konuşacağım. sizin ikizleriniz kaçıncı haftada doğdu, şimdi nasıllar kaç aylık yada yaşındalar herşey yolundadır inşallah.
ozamanki konrolde muhakkak vurdurun benim bebeklerim 30 hft oğlum 1465 kg kızımda 1265 kg olarak doğdu suyum geldi çalışıyordum cmtesi doğum iznine ayrıldım pazarda doğuma nasip işte evimde 24 saat dinlenemedim işten çıkınca bir dahada durmak kısmet olmadı hast günleri başladı bitmek bilmeyen ameliyatlar v.s v.s şimdi 33 aylıklar hamdolsun iyiler ama ne badirelerden sonrakızım 2 kere göz oğlumda 3 kere beyin amliyatı oldu konuşuyorlar yürüyorlar algıları gayet açık kızıma tuvalet eğitimi verdim başarıyla atlattık sıra oğlumda ikisi zor olucaktı çünkü zaten oğlumun daha zamanı var bunun için 2 hafta sonra inşallah........
Çok geçmiş olsun. Biri kız biri oğlanmış ne güzel Rabbim bağışlasın size. Annelik büyük mucize ama ikiz annesi olmak dahada özel olmalı. Tek çocuk annesi ve hamileliği nasıl oluyor bilmiyorum, benim ilk hamileliğim ve Allahın izniyle babasının yakışıklı iki oğlunu sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım inşallah
Çok geçmiş olsun. Biri kız biri oğlanmış ne güzel Rabbim bağışlasın size. Annelik büyük mucize ama ikiz annesi olmak dahada özel olmalı. Tek çocuk annesi ve hamileliği nasıl oluyor bilmiyorum, benim ilk hamileliğim ve Allahın izniyle babasının yakışıklı iki oğlunu sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım inşallah
İyiyiz şükür daha bekliyoruzcanım nasılsın şuan ? iyi misin her şey yolunda mı oğluşlar nasıllll
İyiyiz şükür daha bekliyoruz
Çok teşekkür ederim çok daha iyiyim gerçekten alıştım, kabullendim ve daha rahatım artık, hala ilaçlara devam inşallah erken doğmazlar böyle bir şanslarıda var. 27 haftalık oldu oğluşlarımm çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?