ikizlerde kasılmalar(Braxton-Hicks )

sewingteacher

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
29
0
16
İzmir
26 haftalık olduk ama bu kasılmalarla başım dertte. Günde 10-15 kere oluyor. birde karnımın sağ tarafına dikilip kalıyor . sanki ordan dışarı çıkacaklar. doktorum normal dedi ama ben rahat olamıyorum .internette risklerini okudukça dahaçok telaşlanıyorum. sizlerde durum nasıl ?

bazen yatarken benimde alt tarafta kasılmalarım oluyor ama geçiyor. onuda normal olduğunu söylüyorlar. birde magnezyum içiyorum oda kasılmaları engelliyormuş zaten. bebekler büyüdükleri için kafalarını ve kendilerini dayamaları normal çünkü içeride sıkışmaya başlıyorlar artık. ben öyle yaptıklarında biri sağdan biri soldan dikeliyorlar bende güzelce seviyorum kuzularım benim oradamısın felan diye konuşuyorum rahatlıyorlar sonra.

zaten ıkız bebekler 40 haftayı beklemez arkadasım 32. haftada dogurdu 2 ser kıloydu bebeklerı suyu geldı sezaryene aldılar çocuklar gayet ıyı simdi.. yatman lazım kendını yorma 26. hafta çok erken daha en azından 30 31 haftayı gecmesı lazım....

Bazen ağrı oluyor ve birden oluyor sanırıım sancı dediğiniz bu ama benim de doktorum bunların olacağını önemli olan sık ve sürekli olmaması gerektiği yönünde.
Benimkiler de özellikle her sabah kaçamaksız oğlum semsert bir şekilde dışarı fırlicak şekilde ya poposu ya da başı bilmiyorum göbeğimin üstinde semsert duruyor.ve bende okşayarak sakinleştirmeye çalışıyorum.
kızım kasıklarımda olduğu için ve kasık bölgemde göbişimin yağı olduğu için çok hissetmiyorum hareketlerini ama oğlum taş gibi kasılıyor bazen dediğin gibi onun için de doktor normal dedi sonuçta bir bebeğin anca sığdığı yere iki bebiş sığdırıyoruz ne yapsınlar melekler...

Hanımlar bebekleriniz artık büyüyor ve kendilerine yer açmaya çalışıyorlar,birbirlerini itiyorlar ve daha hoş olanı uykudan uyanınca gerilip esniyorlar,
Bu haftalarda yaşadıklarınız tam anlamıyla bunlar,,
Gerçek doğum sancısı karnın yüzeyinde değil,diyafram boşluğundan makata doğru uzanan,ağrılı bir adet sancısı gibi düşünmeniz gereken bir his..

Hanımlar bebekleriniz artık büyüyor ve kendilerine yer açmaya çalışıyorlar,birbirlerini itiyorlar ve daha hoş olanı uykudan uyanınca gerilip esniyorlar,
Bu haftalarda yaşadıklarınız tam anlamıyla bunlar,,
Gerçek doğum sancısı karnın yüzeyinde değil,diyafram boşluğundan makata doğru uzanan,ağrılı bir adet sancısı gibi düşünmeniz gereken bir his..

ayrıca olduğu zaman nefes almada zorluk yaşarsınız. aşşağı doğru bir itme olur.karnınız büzülür açılır gibi olur bazen bebeklerin hareketleri olarak hissedersiniz ama bu demek değildir ki sertleşmeleri önemsemeyin.siz ayırt edersiniz zaten.bebekler karnınızda kasılır ,hıçkırır , gerinir .bi yere toplanır.

merhaba benim de 30. haftada kasılmalarım başladı.nst de sancı olarak.önceleri bebekler hareket ediyor diye düşünüyordum ama nst de sancı cıkınca doktorum hemen yatırdı hastaneye endor diye bi ilaç tedavisi yaptı. bir haafta sonra tekrar nst de sancı cıktı buarada karnım müthiş sertleşiyor nefes almakta zorlanıyorum ve ateş basıyo..tekrar yatırdı nidilat tedavisi uyguladı.yarın tekrar gidicem ins.:49:hala kasılma var ama eskisi kadar şiddetli değil.34 ü geçmeye calışıyoruz bakalım.ins 36 ya kadar durur sabırsız bebişlerim..

bu arada oğlum 2066 gr kızım 1438 gr aradaki kilo farkı da çok endişelendiriyo bide nst de kalpleri çok hızlı atıyo bazen .benim gibi olan var mı.ayrıca trombofiliyim günlük 0,4 clexan ve coraspin kullanıyorum erken doğumda ilaçları kesmeye fırsat olmayabilir.bu sekilde doğum yapan var mı?

bu arada oğlum 2066 gr kızım 1438 gr aradaki kilo farkı da çok endişelendiriyo bide nst de kalpleri çok hızlı atıyo bazen .benim gibi olan var mı.ayrıca trombofiliyim günlük 0,4 clexan ve coraspin kullanıyorum erken doğumda ilaçları kesmeye fırsat olmayabilir.bu sekilde doğum yapan var mı?

bendede kan pihtilasmasi var bende hergun igne ve coraspirin aliyorum. bu benim ikinci gebeligim. ilkindede bundada cok sukur hic bi sorun yasamadik doktorum ilk gunden beri kesinlikle sezeryan olucak dedi. ama tarih belli olunca 3 gun once ilaclari kesicez dedi. kizimin dogumu bir ay erken oldu tesadufen 3 gun once kesmistim ilaclari hicbi sorun yasamadim. ama cok arastirdim ilac kesilmeden sezeryan olursa sorun yok ama normal dogum riskliymis. kilcal damarlarda catlama olur diye. ve cok kan kaybebilirmis

merhaba benim de 30. haftada kasılmalarım başladı.nst de sancı olarak.önceleri bebekler hareket ediyor diye düşünüyordum ama nst de sancı cıkınca doktorum hemen yatırdı hastaneye endor diye bi ilaç tedavisi yaptı. bir haafta sonra tekrar nst de sancı cıktı buarada karnım müthiş sertleşiyor nefes almakta zorlanıyorum ve ateş basıyo..tekrar yatırdı nidilat tedavisi uyguladı.yarın tekrar gidicem ins.:49:hala kasılma var ama eskisi kadar şiddetli değil.34 ü geçmeye calışıyoruz bakalım.ins 36 ya kadar durur sabırsız bebişlerim..

arkadasim sen hic agri hissetmedinmi yani kasilma oldugunu anlamadin. ya bende bi kac gundur karnimda surekli seyirmeler var hani insanin gozu falan seyirirya onun gibi ama daha buyuk seyirmeler. bebek hareketi diye dusunuyorum ama eminde olamiyorum simdiye kadar hic bukadar harektli olmamislardi. ve hicte agrim yok. ilk hamileligimdede hic agri nedir bilmedim 8. ayimda erken dogum yaptim suyum geldi ve hic agrim olmadi dogumda. simdi korkuyorum kasilmalarim vardida benmi anlamistim. bundada ayni durum olmasin sonra.

kasılmalarım vardı 2 hafta önce nst ye girdim sancı çıkmadı 2 hafta boyunca kasılmalar (toplanıp dağılma dikilme) devam etti hatta ben alıştım bu duruma dün doktor kontrolunde tekrar nst ye girdim ozaman sancı çıktı ve nidilata başladık. 2 hafta sonra tekrar nst ye gircem bakalım

Bazen kasılmalar olur,hissetmeyebilirsiniz,bazende hissttiğiniz kasılmalar sancı olmayabilir,
melitta arkadaşım ifade etmiş,diğer bir arkadaşımda tepeleşme diye belirtmiş,hepsi doğru,diyaframın altında bir tepeleşme ve nefes kesen bir ağrı oluşur,genelde nstde görünür,
benim de 32.haftada olmuştu,burda siteden bir arkadaşım doktora görün demişti ve sonrasında 10 gün kadar hastanelik olmuştum,
olabiliyor..

27. haftadan beri bebek hareketi sandığım kasılmaları 29. haftada doktoruma telefonda anlattığımda acilen hastaneye yatırıldım. karnımda tepecikler oluşuyordu bazen de karnım ortaya doğru toplanıyordu ve gevşiyordu. bunlar saatte 5-6 kez oluyordu. 29. haftada tedaviye başladım. adalat ve magnezyum kullandım ve sürekli yattım. ara ara acillik olarak 37. haftaya ladar gelmeyi başardım. 37 haftanın bitiminde oğluşlarıma planlı sezeryan ile kavuştum.

kasılmaları ihmal etmeyin derim. eğer saatte 5-6 kere oluyorsa mutlaka doktora görünün.benim bazen süreleri bile düzenli oluyordu. 5 dk ya bir geliyordu.

ben 4-5 gundur kasiklarimda surekli hareketlenmeler hissediyorum sanki deprem oluyor icerde ozellikle aksamlari cok daha fazlalasiyor. sol tarafinma yatinca hareket cokkken sag tarafima yatinca azaliyor yada kesiliyor. ama hic agri yok. ben kizimin hamileligindede hic agri hiissetmedim erken dogum oldu. simdi dusunuyporum benmi anlamdim aceba kasilmalari. oyuzden emin olamiyorum bu aksamda ayni hareketlenemler olursa acile gitcem.

benimde kasılmalarım 23.haftada olmaya basladı doktoruma sordum bi sıkıntı yok dedi ama haftalık proluton diye bi iğne verdi.belki psikolojiktir bilmiyorum ama gercektan faydası oldu.haftaya doktora gitcem ve magnezyumu istiycem bakalım ne diycek.cok sık olmuyo ama yinede korkutuyo beni.en azından su 32.haftayı bi görebilseydim

Back
X