ikizlerde kese büyüklüğü acilll cevap lütfen

eraklos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
23
0
36
Ağrı
merhaba...7 haftalık hamileyimbugün kontrolde doktor iki kese olduğunu ancak birinin diğerine göre aşırı büyük olduğunu söyledi.Muhtemelen büyük kese kendiliğinden kaybolacak(kaybolan ikiz sendromu imiş)Daha sonra dikkatli bakınca iki kesede de bebek olduğunu ve kalp atışlarını gördü.Yalnız kesenin biri diğerinin iki katı.Normal ikiz gebeliklerde keseler eşit olurmuş.Doktorda ne diyeceğini şaşırdı.bende karmakarışık oldum.Acaba bebekler sağlıklımıdır?Aranızda buna benzer bir durum yaşayan varsa lütfen yardım etsin bana...

Benim de keseler arasında ciddi fark vardı,
hamilelik bitene kadar hep farklı haftalarda oldular,
boy olarak da,kilo olarak da hep biri daha ilerideydi,
hala aralarında iki kilo farkla ilerliyortlar,
tamamen yapı farklılığı,
ben yaşadım,hala da yaşıyorum..
Sağlıklı bir gebelik ve doğum dilerim..

canım farklı zamanlarda döllenme de olabilir bana da dr um ilk haftalarda fark var farklı zaman döllenmesi olabilir ama sorun olmaz demişti ama fark kısa zamanda kapanda endişelenme allah gönlüne göre versin

Ben de aynı başlığı aynı haftalarda açmıştım :) merak etme farklı zamanlarda döllenmeden oluyormuş,Hymarrynin dediği gibi kiloları hep farklı oluyor gelişmleri de benim bebekler de öyle şimdi :)

bende yaşadım. benim cemrenin kesesi cansunun kesesinden büyüktü. aralarında 15 günlük bir fark varmış.

bi sorun yaşamadım ama cemre 36. haftaya geldi cansu 34 teydi. cansu için erkendi doğum ama cemre için zamanıydı.... ve doğumu cemre başlattı......

yani erken doğum riskin var ki zaten bu tüm ikiz gebeliklerde var..

şuanda bile cemre cansudan 1-2 ay büyükmüş gibi duruyo..

Çok teşekkürler kızlar inşallah sağlıklı olurlar.Bebeklerin büyüklüğü aynı ama keseler farklı doktorda buna şaşırdı zaten..sağlık ve hayırlı çocuklarımız olur inşallah...

Kizlar benim hafif leke gelmisti bu yuzden erkenden gittim ultrasona. 5,5 haftalik alttan bakti doktor 2 kese gorundu biri normal buyuklukte ve icinde bebis var ve kalp atislari normal.diger kese daha ufak ve icinde henuz bebis yok.Doktor,ikizlerin ayni anda her zaman buyumedigini digerinin olusmasi icin zaman olabilecegini soyledi.2 hafta sonra randevum var ve diger kesedede bebis varmi,yokmu belli olacak..cok farkli bri duyguuu buu:))benim ailemde ikizde yokk..Rabbim hayirlisini versin hepimize..buda Allahtan..:49::49:

Çok teşekkürler kızlar inşallah sağlıklı olurlar.Bebeklerin büyüklüğü aynı ama keseler farklı doktorda buna şaşırdı zaten..sağlık ve hayırlı çocuklarımız olur inşallah...

merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak ben 6.5 haftalık gebeyim ve iki kese var ama bebek yok dedi doktor kesenin biri küçük biri büyük doktor bır haftaya düşer dedi ve benim 4 ay önce 14 haftalık düşüğüm oldu kürtaj oldum ve şimdi çok üzülüyorum bu konu hakkında bilgisi olan varmı bana cevap yazarsanız sevinirim.

canım iki kese hiç bir zaman eşit olmaz ama iki katı da fark ta olmaz benim de biri büyük biri küçüktü öyle iki katı değildi ama farklıydılar şu an 28.haftamda ikiside gayet sağlıklılar belki döllenme zamanları arasında çok fark vardır doktorun birbirilerinden hafta olarak farklarını bir sonraki randevunda sana söyle...

merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak ben 6.5 haftalık gebeyim ve iki kese var ama bebek yok dedi doktor kesenin biri küçük biri büyük doktor bır haftaya düşer dedi ve benim 4 ay önce 14 haftalık düşüğüm oldu kürtaj oldum ve şimdi çok üzülüyorum bu konu hakkında bilgisi olan varmı bana cevap yazarsanız sevinirim.

canım iki kese hiç bir zaman eşit olmaz ama iki katı da fark ta olmaz benim de biri büyük biri küçüktü öyle iki katı değildi ama farklıydılar şu an 28.haftamda ikiside gayet sağlıklılar belki döllenme zamanları arasında çok fark vardır doktorun birbirilerinden hafta olarak farklarını bir sonraki randevunda sana söyle...

aynı şeyi banada söyledi dr eee sizin sonuç ne oldu yazar mısın?

Selam bende 5 haftalık hamileyim kesenin biri dierinden küçük gelişimi geri de olabilir geç döllenmede olabilir dedi belkide kendi kendine kaybolur dedi 15 gün sonraya randevu aldım küçük olan kesenin de eğer gebelik devam ederse kalbi o zaman atar dedi sanırım arasında 1 hafta bi gerilik var bilmiyorum kafamı karıştırdı bişey olmasını istemiorum ikisini de sağlıkla kucağıma almak istiorum kafam çok karışık ...

doktora gittiğimde biri 5 haftalık demişti dier kese küçüktü bugn gittiğimde küçük olan kese büyümüş fakat içindeki bebek gelişmemş dier bebeğimin kalbi atıyor. 15 gün sonraya tekrar randevu verdi dier kesenin içindeki bebeğin gelişmesi mucize olur dedi moralim çok bozuk bebeğimin kalp atışlarını duydum fakat sevinemedim bile böle bi durumda olan var mı ? nolur bişey söyleyn:((( ha bir de ilaç verdi progestan sabah ve akşam içeceğim

Bugün doktora gittim.5 haftalıgiz arkadaşlar. Bir kese 13 mm,diğeri 4 mm.gelismeyebilir dedi,fark olduğunu okuyorum ama 3 katı buyuklugü hiç görmedim.ikisini de sağlıkla kucagima almak istiyorum.varmı böyle bi durumla karşılaşan arkadaşlar. Diğer kontrol carsamba

merhaba . bende 8 haftalık ikiz hamleyim . keselerden biri diğerine göre yarı büyüklüğünde ama bebekler arasında çok fark yok kalp atışlarıda var . dr kaybedebiliriz dedi . sizce diğer kese büyüyecek mi ? endişeliyim 3 hafta sonraya danevum var ama bekleyemiyorum .

Bu başlığın altına bu durumu yasadıgını yazan arkadaşlar, sonuç ne oldu yazarsanız sevinirim.

Back
X