İkizlerde plasenta previa yaşayanlar

blackmilk74

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
20
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,ben 14 haftalık monokoryonik-diamniyotik ikizlere hamileyim.konulan teşhis plasenta previa.1aydır sadece yatıyorum, bazen az bazen cok sürekli kanamalarım oluyor.doktorum plasentanın ilerde yukarıya cıkmasından umutsuz.beim gibi cok kanama yasayan ve ikizlerine kavusan ya da plasentasi yer degistiren varsa deneyimlerini paylasmak isterim, cok korkuyorum ani yogun kanamalardan...

geçmiş olsun arkadaşım..
bende de ikiz gebelik + plasenta previa totalis vardı
15. -30. -32.- 34. haftalarda kanamam oldu.
her yeni kanamam bir öncekinden bi fırt daha fazlaydı.
30. hafta 3 günlük bi hastane yatışım odu. o esnada kasılmalarım yoktu. profilaktik nidilat başlandı
32. haftadaki kanamamdan doğuma kadar hastanede yattım :(((((((
artık kasılmalarım vardı. damardan sürekli magnezyum verildi bu kasılmaları durdurmak için..
çünkü kasılmalar kanamayı tetikleyebilirdi
serum askısıyla yaşamak çok zordu ama doğumu ne kadar geciktirirseko kadar iyi.
34. haftada kanamam olduğunda doktorum vakit bu vakittir dedi ve sezeryana aldı.
şükürler olsun kızlarımı aldım kucağıma.
hem ikiz gebelik hem previa olunca daha da dikkat etmek gerekiyo.
istirahat et kardeşim. benim kanamalarım hep bi fiziksel aktiviteden sonra oldu.
Rabbim sana hayırlı sağlıklı bir hamilelik nasip etsin
Vaktiyle sağlıkla evlatlarını alırsın inşaallah kucağına

Cevabın için çok teşekkür ederim, gercekten zor zamanlar atlatmışsın arkadaşım geçmiş olsun.
Ben de ilk kanamalarımda bir süre hastanede kaldım. Doktor cok aşırı kanaman olmadįkca gelmene gerek yok dedi.
Hep devam ediyor ama genelde kahverengi... Cok zor böyle beklemek...
Hep yatıyorum yeterki onlara birsey olmasın.
Allah senin kızlarına da uzun ömür versin.insallah ben de kavuşurum bebeklerime...

geçmiş olsun arkadaşım..
bende de ikiz gebelik + plasenta previa totalis vardı
15. -30. -32.- 34. haftalarda kanamam oldu.
her yeni kanamam bir öncekinden bi fırt daha fazlaydı.
30. hafta 3 günlük bi hastane yatışım odu. o esnada kasılmalarım yoktu. profilaktik nidilat başlandı
32. haftadaki kanamamdan doğuma kadar hastanede yattım :(((((((
artık kasılmalarım vardı. damardan sürekli magnezyum verildi bu kasılmaları durdurmak için..
çünkü kasılmalar kanamayı tetikleyebilirdi
serum askısıyla yaşamak çok zordu ama doğumu ne kadar geciktirirseko kadar iyi.
34. haftada kanamam olduğunda doktorum vakit bu vakittir dedi ve sezeryana aldı.
şükürler olsun kızlarımı aldım kucağıma.
hem ikiz gebelik hem previa olunca daha da dikkat etmek gerekiyo.
istirahat et kardeşim. benim kanamalarım hep bi fiziksel aktiviteden sonra oldu.
Rabbim sana hayırlı sağlıklı bir hamilelik nasip etsin
Vaktiyle sağlıkla evlatlarını alırsın inşaallah kucağına

Amin inş. kardeşim..
kahverengiyse olmuş geçmiş kanamadan kalandır. çok takma.. taze kırmızı kanamada dr una başvur.
ha bi de içini ferah tut. pozitif düşün. dua et. hayırlısıyla Allah tamamına erdirsin.
Allaha emanet ol..

İlk hamileliğimde unicorn rahimle ikiz gebeliğim vardı. 20.haftamda plasenta previa yaşadım ve 4.gün kan takviyelerine rağmen durum düzelmeyip kanamam şiddetlenince sezaryenle almak zorunda kaldılar. İkinci gebeliğimde tek bebek olursa aynı sorunu yaşar mıyım? Yaşayan var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Sevgiler💝

Back
X