- Konu Sahibi yorgunasker
merhaba 18 aylık kız ve erkek ikizlerim var. oğlum artık bezden kurtulma sinyalleri vermeye başladı. nerden nasıl başlamalıyım sizler nasıl metodlar izlediniz deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba kızlar benim 29 aylık ikiz erkek çocuklarım var....18 aylıkken biri bezini kendi kendine çıkardı ama ben bağladım söylemedi çişini......diğeri ise altı açıkken söyledi ama ne tuvalete nede lazımlığa yaptıramadık ...ağladı bezini getidi ona yaptı...
bende doktra sordum kendi kendine söylediği sürece soorun yok ama söylemezse zorlamayın dedi..3 yaşa kadar yolu var dedi....zaten biri yapsın diğeri ona ya özenecek yada kıskanacak oda söylecek dedi...
yaklaşık 20 gündür...bezini sürekli çıkaran...bezini çıkardı ve anne disss dedi...yaptırdım:...ama malesef diğer kardeşde özendi ama o çiş diyo wc yapmıyor...ve baş edemedim sürekli kilotlarını çıkarıyolar....tuvaşelte gidiyolar....birin çişini yaptırsam öteki fırsattan istifade geliğ tuvalet fırçasını elliyo..tuvalet kağıdını kparıyo...çeşmeyi açıyo..ben baş edemedim tek bakan bir anne ollarak bağladım zamanı gelince derler baş edemiyrum çünki..
ya bilmiyorum nette bazı işaretler sıralamış mesela bezi çıkarmak istiyorsa kakasını gizli yerlere çekilerek sessizce yapıyorsa gibi bu işretler hazır olduğunu gösterir diye bilemiyorum en azından oyuncaklarla başlasam diye düşünüyorum
merhaba kızlar benim 29 aylık ikiz erkek çocuklarım var....18 aylıkken biri bezini kendi kendine çıkardı ama ben bağladım söylemedi çişini......diğeri ise altı açıkken söyledi ama ne tuvalete nede lazımlığa yaptıramadık ...ağladı bezini getidi ona yaptı...
bende doktra sordum kendi kendine söylediği sürece soorun yok ama söylemezse zorlamayın dedi..3 yaşa kadar yolu var dedi....zaten biri yapsın diğeri ona ya özenecek yada kıskanacak oda söylecek dedi...
yaklaşık 20 gündür...bezini sürekli çıkaran...bezini çıkardı ve anne disss dedi...yaptırdım:...ama malesef diğer kardeşde özendi ama o çiş diyo wc yapmıyor...ve baş edemedim sürekli kilotlarını çıkarıyolar....tuvaşelte gidiyolar....birin çişini yaptırsam öteki fırsattan istifade geliğ tuvalet fırçasını elliyo..tuvalet kağıdını kparıyo...çeşmeyi açıyo..ben baş edemedim tek bakan bir anne ollarak bağladım zamanı gelince derler baş edemiyrum çünki..
bende ikizlerime yanlız bakıyorum neler yaşadığını tahmin edebiliyorum sence demi erken henüz
bence erken valla işemedikleri ,mıçmadıkları yer kalmaz nası başedeceksin.....bana neler dediller..yok öğret yok alıştır vs.vs...valla söyleyen söylüyr...ilgilenmediğim halde biri söyledi....üstüne düşsem yada tek olsa biterdi bez işi ama yapamıyorum baş edemiyorum[/
çok haklısın dışardan iş öğretenemiz çok ama neler yaşadığımızı bir biz biliriz
bence erken valla işemedikleri ,mıçmadıkları yer kalmaz nası başedeceksin.....bana neler dediller..yok öğret yok alıştır vs.vs...valla söyleyen söylüyr...ilgilenmediğim halde biri söyledi....üstüne düşsem yada tek olsa biterdi bez işi ama yapamıyorum baş edemiyorum[/
çok haklısın dışardan iş öğretenemiz çok ama neler yaşadığımızı bir biz biliriz
aynen öyle canım genel çevre tek bebekli oluyor sonra annesi yada kayınvalidesi yanında oluyor...o çocuk arada kaynıyo işte....ben annemenin yakınına 6ay oldu taşındımda oohhh dedim valla ....
aynen öyle canım genel çevre tek bebekli oluyor sonra annesi yada kayınvalidesi yanında oluyor...o çocuk arada kaynıyo işte....ben annemenin yakınına 6ay oldu taşındımda oohhh dedim valla ....
valla ben anneme 2 saat kayınvaliedeme 4 saat uzaklıktayım zaman zaman annem yanımda olsun çok istedim ama çoğunluklada yanlız olduğuma dua ettim çevremde kalabalık ailede yetişen tek veya ikizler var terbiye ve eğitimleri çok farklı şimdi sadece bizim eğitimimizi alıyorlar ve çok mutluyuz
Ben de ikiz ogullarima tuvaler aliskanligi kazandirmadan once cok arastirdim bizimkiler kakalarini gizlenip yapiyorlardi ve geceleri bazen kuru kalkiyorlardi bazen ama ayrica bir yerden okumustum merdivenleri inip cikmaya basladiklarinda da bir isaretmis ben bizlerin kullandigi tuvaletlerin aynisinin minyaturu lazimlik aldim muzikli ve sifonu var cok eglenceli biseydi ikinci yas dogum gunlerinin ertesi gunu bol bol kulot ve kalin esofman alti aldim o gun bezi cikardim 15 dk da bir lazimliklarina oyunla oturttum hic zorlamadan karsilarina gecip masal falan anlatiyordum eglenceli seyler yapiyordum bir sure oturup kalkiyorlardi ama cis aksam 8 e kadar hic lazimliklarina denk gelmemisti)) esofmanlari kalin oldugu icin yerlerde batmiyordu neyseki aksam 8 de biri lazimliga denk getirmisti cok sukur) biz esimle nerdeyse sevincten takla atacaktik))tabi fazla abartmadik annemin tavsiyesiyle geceleri bagladim ilk 6 ay taki onlar kendiliginden kuru kalkana kadar cunku ikizleri gece uyandirip tekrar uyutmak zor oluyordu ikinci gun de sadece bir kere lazimliga denk geldi hep kazalar oldu)) kakalari geldiginde hemen oturtuyordum onu neyseki denk getiriyorlardi sonra cislerini yada kakalarini ucumuz tuvalete bosaltip sifonu cekip bye bye yapiyorduk bu cok hoslarina gitmisti toren gibiydi sanki))3. gun daha iyiydi 5.gun hic kacirmadilar ve bir hafta sonra tuvalet aliskanligini kazandilar 6 ay sonrada gece cikardim bezlerini sutlerini uyumadan 3 saat once veriyordum yatmadan once yaptiriyordum birde gece kalkip yaptiriyordum onada alistilar neyseki. hepinize kolay gelsin