ikizlere hamileymişim :(

melekilknur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2015
2
0
42
merhaba herkese.. siteye yeni üye oldum ama uzun zamandır forumları takip ediyorum.. yardımınıza, fikirlerinize öyle ihtiyacım var ki.. 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendim, çok sevindim.. ama bu hafta başında, yani 5. haftanın başında doktor ultrasonda iki kese gördü. ikizlere hamileymişim meğer. henüz kalp atışı görülmedi ama haftaya onun için tekrar gidecez. ben tek çocuk istiyorum, baştan beri hayalim buydu. ne maddi ne de manevi olarak iki çocuğu aynı ada büyütmeyi göze alamıyorum. hamileliğime sevinmişken, ikiz haberiyle dünyam alt üst oldu. günlerdir ağlıyorum. üstelik bu arada bir kan hastalığı taşıyıcısıyım. yani hastalık bende görünmüyor ama çocuğumda görülme ihtimali varken, ikizler olunca bu risk arttı. bebekleri aldırmayı düşünüyorum, bu düşünce kafamda baskın şu an ama kafam öyle karışık ki... bu hisleri yaşayan, aşan ya da aşamayan herkesin fikirlerine çoook ihtiyacım var...

kan hastaliginiz nedir acaba bi sakincasi yoksa?Allah dan gelen boyle guzel bi hediyeye uzulunurmu hic.tamam cok zor bisey bebek bakmak bende yeni anneyim hemde calisicak olan bi anneyim ama dunyada yasanan hic bi duygu bukadar guzel degil.hamilelikte zor bi durum dusunsenize tek seferde 2 tane bebisiniz olucak birlikte buyuycekler arkadas olucaklar.hem tek cocugunuz olsa kardes istemiycekmi.ilerde cocugun bencil yetismemesi icinde bi kardes cok onemli.ben suan 2.ye zor cesaret ederim tabikide olsun isterim dogru zamanda ama ayni anda buyutmek zor olsada bi anda buyuyuverirler anlamassiniz bile.ayrica esinizin dusuncesi ve destegide cok onemli.ama nolur ciddi bi saglik sikintisi yoksa aldirmayin insanlar bi taneye bile hasretler...

kan hastaliginiz nedir acaba bi sakincasi yoksa?Allah dan gelen boyle guzel bi hediyeye uzulunurmu hic.tamam cok zor bisey bebek bakmak bende yeni anneyim hemde calisicak olan bi anneyim ama dunyada yasanan hic bi duygu bukadar guzel degil.hamilelikte zor bi durum dusunsenize tek seferde 2 tane bebisiniz olucak birlikte buyuycekler arkadas olucaklar.hem tek cocugunuz olsa kardes istemiycekmi.ilerde cocugun bencil yetismemesi icinde bi kardes cok onemli.ben suan 2.ye zor cesaret ederim tabikide olsun isterim dogru zamanda ama ayni anda buyutmek zor olsada bi anda buyuyuverirler anlamassiniz bile.ayrica esinizin dusuncesi ve destegide cok onemli.ama nolur ciddi bi saglik sikintisi yoksa aldirmayin insanlar bi taneye bile hasretler...

ben hemofili taşıyıcısıyım.. hafif bir formu, ama bir çeşit kan pıhtılaşma bozukluğu bu hastalık.. yani çocuk bir şekilde yaralandığında normal bir çocuk gibi anında kanı pıhtılaşamayabiliyor.. yalnızca erkek çocuklarında görülüyor.. ben zaten çocukluğumdan beri taşıyıcılığımı bildiğim için tek çocuk istiyordum.. ama kaderimde ikiz bebek varmış, bu büyük bir şok çünkü ailemde tek bir ikizler bile yok!! eşim destek aslında, o çok istiyor bebekleri ama bu hastalığı etrafında görmediği için ciddiyetini bildiğini sanmıyorum ne yazık ki :KK43: nasıl sıkıntılı hissettiğimi anlatamam, durmak bilmeyen bir ağlama.. bu halde iki bebek doğsa da nasıl büyütürüm bilmiyorum..

Lütfen acele karar vermeyin. Eger ciddi bir sağlık sorununuz yoksa aldırmayın bebekleri. Bir akrabam üçüz doğurdu. Çok da keyifli baktı. Eşiniz ve aileleriniz de yardım eder.

korkmakta haklisiniz hemsireyim ben biliyorum ciddi bi rahatsizlik ama bu sekilde yasanmiycak diye bisey yok.bakin siz bu yasa kadar gelmissiniz.hem bakarsiniz gecmez bebeklerinize.gecse bile soyle dusunun cok cok daha ciddi hastalikli cocuklari olupta onlar icin ne fedakarliklar yapanlar var.siz sadece cok daha ozenli buyutmek zorundasiniz okadar.onlarin canina zarar gelmesinden korktugunuz icin simdi kendi ellerinizlemi zarar vericeksiniz...hersey Allah tan cani verende o alicak olanda bunu unutmayin

Sizi asla kırmak istemem fakat burada sadece bir bebek için yıllarca çabalayan, bir küçük keseyi görmek için herşeyi feda edecek o kadar anne adayı var ki. Size Rabbim 2 tane birden vermiş. Bu bence büyük bir nimet.
Düşünmeden karar vermeyin. Allah korusun bu 2 tane cana kıydıktan sonra ya bir daha çocuk sahibi olamazsanız? Bu ihtimalleri de düşünün bence.

Çok çok kötü hastalıklarla, sapasağlam bebekler doğuran insanlar var çevremde.

Ben daha 4,5 aylık evliyim. Baba tarafım komple şeker hastası ve ben de büyük bir risk altındayım. Kilom fazla, şekerim sınırda. Bir tek eşim çalışıyor. 45 metrekare, bize ait olmayan bir evde yaşıyoruz. Çocuk odasını geçtim, beşik koyacak yerimiz bile yok. Kirasıydı, faturasıydı, marketiydi derken aylık giderlerimiz dışında geçinmeye çalışıyoruz. Asla ve asla bir çocuk düşünmüyorduk. Korunurken hamile kaldım ben. Ne yapayım? Evliliğimiz bile henüz oturma aşamasına gelmemişken, maddi olarak sıkıntı yaşarken bir anda sürpriz yapan ve her geçen gün içimde büyüyen bir bebeğin canına nasıl kıyarım?

Eğer onu bize Rabbim nasip ettiyse, rızkını da verecektir. Hep öyle düşünüyorum, hep dua ediyorum.

Biz tüm bunlara rağmen bir an bile aldırmayı düşünmedik. Bu dünyaya gelme hakkını o minicik kalpten alamam ben.

Size naçizane tavsiyem iyi düşünün, iyi taşının ve bu iki küçük meleğin size verilen bir nimet, bir şans olduğunu asla gözardı etmeyin. Zaman ne gösterir bilinmez çünkü.

Hayirlisi olsun, kan hastaligin tam olarak ne ???

Ha pardon demin yukarida anlatmissin.
Belki kiz ise riskin sifir...pozitif düsün öylede olsun.

merhaba herkese.. siteye yeni üye oldum ama uzun zamandır forumları takip ediyorum.. yardımınıza, fikirlerinize öyle ihtiyacım var ki.. 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendim, çok sevindim.. ama bu hafta başında, yani 5. haftanın başında doktor ultrasonda iki kese gördü. ikizlere hamileymişim meğer. henüz kalp atışı görülmedi ama haftaya onun için tekrar gidecez. ben tek çocuk istiyorum, baştan beri hayalim buydu. ne maddi ne de manevi olarak iki çocuğu aynı ada büyütmeyi göze alamıyorum. hamileliğime sevinmişken, ikiz haberiyle dünyam alt üst oldu. günlerdir ağlıyorum. üstelik bu arada bir kan hastalığı taşıyıcısıyım. yani hastalık bende görünmüyor ama çocuğumda görülme ihtimali varken, ikizler olunca bu risk arttı. bebekleri aldırmayı düşünüyorum, bu düşünce kafamda baskın şu an ama kafam öyle karışık ki... bu hisleri yaşayan, aşan ya da aşamayan herkesin fikirlerine çoook ihtiyacım var...
Bizlere laf düşmez tabi ama ben de fikrimi yazayım. Allah'ın bir lütfu gelmiş karnına konmuş hem de iki tane birden. Bana kalırsa hastalık ihtimali olacak diye o bebeklere kıyma. bir yanda birinin yada ikisinin senin isteğinle ölümü var bir yandan hastalık ihtimali var.Bir ihtimal için cana kıyma derim. Maddi konu içinse bebekler rızkıyla gelir derler.Biz bırak olmasını bebek çalışmalarına başlamamızla eve bolluk bereket yağdı maaşallah :nazar:
Benim tavsiyem ihtimallere dayanıp bebeklere kıymaman. Ve bebeklerin rızkı için Allah'a dua etmen.
Dediğim gibi senin durumunu en iyi sen bilirsin ben kendi durumuma göre yorumladım ben ikiz hamile olsam sevinçten kendimi kaybederdim, allah korusun heyecandan çocukları düşürürdüm.bana göre dünyanın en şanslı insanısın sen. bence kıymetini bil.

X