Doğuma Hazırlık İkizlerime isim önerisi? Renk ve atlas??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

gulsecicekk

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
107
136
18
26
Kızlar ikiz erkek çocuklarım için renk ve atlas isimleri sizce nasıl? bir de kuzeyi düşünüyorum. sizin bi öneriniz varsa açığım

Renk erkek çocuğa pek olmamış bence. Atlas ve Kuzey güzel, Renk’e alternatif olarak da Uygar öneriyorum. Atlas ve Uras da güzel ama kafiye istemiyorsunuz. :) Sağlıkla kavuşun inşallah.

Allah sağlıkla kavuşmak nasip etsin inşallah arkadaşım öncelikle.
Ama Renk ismi bana kız isimini çağrıştırdı mesajını okumadan konu başlığına baktığımda 🙄

Allah sağlıkla kavuşmak nasip etsin inşallah arkadaşım öncelikle.
Ama Renk ismi bana kız isimini çağrıştırdı mesajını okumadan konu başlığına baktığımda 🙄
unisex bir isim evet. ama cenkten çağrışım yaptığı için bana daha çok erkek ismi gibi geliyor ☺️

Renk erkek çocuğa pek olmamış bence. Atlas ve Kuzey güzel, Renk’e alternatif olarak da Uygar öneriyorum. Atlas ve Uras da güzel ama kafiye istemiyorsunuz. :) Sağlıkla kavuşun inşallah.

Uras hoşuma gidiyor atlasın yanında benimde evet 😊 ama şu youtuber olandan sonra isimden soğudum.

Elbette siz bilirsiniz ama Renk ve Cenk çağrışımındaki fark Selim ve Selin örneğindeki gibi keskin. Renkli şeyler kızlara daha çok atfedildiğinden ilk çağrışımı kız, nitekim Rengin bir kız ismi. Ayrıca BJK’nin “erkek adam renkli takım tutmaz” diye cinsiyetçi kötü bir sloganı bile var. Bir de şöyle bir şey var, fonetik olarak uyumlu olmasa da karizma olarak denk isimler olmalı diye düşünüyorum, Renk ve Atlas gerçekten çok ayrı kulvarlarda. Bir isme hiç kimse itiraz etmiyor ama diğerine herkes “bir daha düşün, kız ismi gibi” diyorsa onu ömür boyu taşıyacak çocuk da ikiziyle bu tip farklı değerlendirmelere maruz kalacaktır. Kimse beğenmediği için o da ismini beğenmez ama kardeşi ismiyle hiç sorun yaşamazsa üzülürsünüz. Denk ayarda isim ne olabilir? Mete-Kaan, Yiğit-Yağız, Kuzey-Güney, Onur-Erdem, Ahmet-Mehmet bunlar mesela denktir. Yani kardeşlere şu saydıklarımı koysanız hiçbiri sitem etmez “kardeşim Ahmet de ben niye Mehmet’im” diye. Uzun uzun yazdım fikir istediğiniz için ve siz bu ismi çok beğendiğiniz için hoşunuza gitmeyebilir yazdıklarım; yazdım çünkü önemli olan ileride çocuğun beğenmesidir, zira kendimize nick seçmiyoruz diye düşünüyorum.

Bir arkadaşım “Pars ve Aslan” koyacaktı ikizlerine, eşim “o ne öyle, yok jaguar ve leopar” demişti, onlar da vazgeçmişti bu yorumdan sonra, nedense sizi de Renk’ten vazgeçirme çabasına girdim :olamaz:

Benim önerilerim Uzay&Kuzey
Atlas&Uras(YouTuber da kim ola ki)
Uygar&Yaman olabilir

Renk ismini ben beğenmedim.
Atlas ve Ceyhun diyorum.

unisex bir isim evet. ama cenkten çağrışım yaptığı için bana daha çok erkek ismi gibi geliyor ☺
Unisex isim mi? 🙄
Cenk'ten Renk nasıl çağrışım yaptiniz garip geldi inanın.😊
Benim fikrim kız için olabilir ama erkek için de olsa çok risklii bir isim.
Dalga geçilmeye ve çocuğun psikolojisini bozmaya oldukça müsait bir isim inanın ki ve bu yüzden bir süre size sitem dolu olabilir.
Biri kız biri erkek olsa yine bir derece ama erkek için riskli bir tercih. 🤗

Çocukların okul hayatını düşün, çocuklar çok acımasız oluyor. Bir erkek çocuğuna renk diye isim konulursa çok dalga konusu olur. Gerçi bana göre de renk diye isim saçma geldi. Atlasın manaları da aman aman birşey değil. İkisi de olmamış.

Merhaba.Ben de konu basligina baktigimda,icerigi gormeden biri kiz biri erkek diue dusundum.Renk bana direkt kiz ismini cagristirdi.Bu sorun yaratir.Ikincisi renk ismi gercekten dalga gecilmeye musait.Renk yerine baska isim bulun derim.Renk demek yerine Mavi de isim olarak kullaniliyor.Yaygin en azindan.Mavi_Rüzgar Olabilir belki..

Kızlar ikiz erkek çocuklarım için renk ve atlas isimleri sizce nasıl? bir de kuzeyi düşünüyorum. sizin bi öneriniz varsa açığım
Rabbim saglikla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin huzurla mutlulukla büyütün .isim önerim yok ama renk sanki erkek için pek uygun bi isim değil diğer düşünceleriniz olabilir

Bu ebeveynlerin farklı olma çabası daha ne kadar abartılabilir, bilmiyorum.

Back
X