Çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Olyndra

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2024
67
32
3
Merhaba öncelikle sadece bu konuda sizlere danışmak için üye oldum. Biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın

Hayatım boyunca hep zorbalığa uğradım. Ben evlilik dışı dünyaya gelen ve mahalle kültüründe küçük bir şehirde büyümüş bir kızım şuan da 24 yaşındayım. Çocukken en yakın arkadaşımın, annesi ve erkek kuzeni benimle oyun oynamasını istemezdi ve ben bunu anlayabiliyordum, farkındaydım. Hem böyle nikahsız doğan bi bebek olmam hem de ailemin o dönem oradaki insanlar şort bile giydirmezken çocuklarına annem bana hep cicili bicili şortlar, elbiseler alır giydirirdi. Muhtemelen bunlardan kaynaklıydı. Sonrası ilk okula başladım çocukken esmerdim ve bu sefer de ten rengimle alay edildi. Orta okula geçtim yeni yeni genç kız olmaya başladım saçlarımı yapmaya, kendime özenmeye başladım bu sefer de matematik öğretmenimiz olan kapalı bir kadın beni aşağılamaya kalktı, neler söylediğini inanın hatırlamıyorum ama namusla ilgili şeylerdi. Liseye geçtim, bu arada büyünce ten rengim açıldı kumral, hatta genel olarak çevre tarafından beğenilen güzel bi genç kız oldum. Liseye geçtiğimde bi anda erkeklerden o kadar ilgi görmek beni şaşırttı. Flörtlerim de oldu. Yeterince uzun olacak ama okulda hayatımda uğramadığım zorbalığa uğradım kızlar tarafından. Mesela sınıfta sözü geçen bi kız tuvalette bana senin annen de orospu sende orospusun anneni gördüm biliyo musun dedi bana ve ben donup kaldım, anneme resmen iftira attı. Tenefüste kızlar bulaşıyorlardı hep. Onlara gerçekten hiç hiç birşey yapmadım ben, sebebi kendi hoşlandıkları erkeğin benden hoşlanması veya bana samimiyet kurmasıydı genelde. Ya da bilirsiniz genelde gruplaşma olur biri size sinir oluyorsa hepsi olur. Çok çok fazla üstüme geldiler ve öyle ufak tefek şeyler değildi, sürekli namusla yargılandım. Ne kimsenin dedikosunu yaptım ne de kimseye hata yaptım. Allah biliyor ya kimseye bile isteye zarar vermedim. 3-4 kız birleşip sadece bakın sadece aralarından birinin hoşlandığı çocuk benden hoşlanıyor diye her tenefüs üstüme geldi, dayakta yedim. Çok sessiz, sakin, utangaç bi kızdım o zamanlar, insanlar hemen güvenir, hemen affederdim ben. Aynı dönem cinsel taciz olayı da yaşadım ve kimseye anlatmadım. Bu arada okul hayatım liseye kadar hep iyiydi, okuldaki baskılardan sonra okulu bıraktım panik atak, anksiyeteler başladı hayatım mahvoldu. Şuan düşünüyorum da ben bunu hak etmiyordum, illaki hatalarımda olmuştur 15-16 yaşındaydım o kadarını hiç bir zaman hak etmedim. Okul boyunca sınıfın en çalışkan öğrencilerindenken, lise de herşey mahvoldu 24 yaşında lise terk bi kızım şuan. Sosyal kaygım var bu yaşta açık lise sınavlarına girmeye utanıyorum. Çok kızgınım, çok üzgünüm. Daha farklı olabilirdi. Şuan kendimi savunabiliyorum, o eski aptal kız da değilim. Hatta geçmişte bana haksız yere öyle davrananların hep birşeylerini gördüm, duydum. Benim sorunum onları affedemiyorum, sürekli içsel olarak özgüvensizim, yaşıtlarımın yanında sürekli yargılanacakmışım gibi hissediyorum, yaşıtlarımla bi kafede karşılaşınca bile geriliyorum sanki hep arkamdan hala kötü şeyler konuşuluyor gibi ben bunu nasıl aşacağım

Lisede zorbalık sonrası sosyal kaygı problemim oluştu. Bunu nasıl aşacağımı bilmiyorum. Şuan 24 yaşındayım ve sürekli yaşıtlarım tarafından özellikle yargılanacakmışım geliyor. Dışardan özgüvenli görünsem de özgüvensizim. Bunu nasıl aşacağım
Psikolojik destek almayı denedin mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back