İkizlerimi 25 ay hiç mamasız emzirdim

Sütün geliyorsa tamamdır ax olduğunu nerden biliyorsun. Sen sadece emzirmek iste gerisini bebeğine bırak.
Çünkü doymuyor 🙄 çekiyor çekiyor ağlıyor .. Bide kaynanam falan sütün yetmiyor dedi dedi psikolojik olarak sütümün yetmediğine inandırdım kendimi 😏😏

Benim ikizlerim 5.ayda sadece 400 gr aldılar ve doktorum gayet yeterli amnesi mama vermiycez dedi. Bu çocuk büyümüyor mu sütüm yetmiyor mu diye düşğn me. Bide seni her emdiğinde yediğin yemeğin tadını alırmış bunu düşünerek emzir.
Benim bebeğim geçen ay 3500 kiloyla ameliyata girdi dün kontrole gittik doğduğu günden beri takip.eden doktoruna 500 gr almış.. az.almış dedi haftaya tekrar gel takip edeceğim dedi.. 😏😏

Meme ucu olmayanlar peki onalr da deneyimlerden bahsetse keske.... Ben kızımda çok deneyimsizdim. Bu bebeğimde öyle olsun istemiyorm

Benim göğüs ucum yoktu ilk gün ememedigi için hastanede mamayı verdiler bana da makina bırakıp sağ dediler..Hem agliyorum hem sagiyorum süt yerine hep kan geldi..Kızım da sağolsun çok direndi emmemek için.Ilk çocuk acemilik var bir arkadasimin tavsiyesi ile silikon göğüs ucu aldım onu da hemşireler elimden aldı bunu kullanmanı istemiyoruz sen kendin emzir dediler..Çok zor günlerdi eve çıkınca sagdim ama 30 CC süt gelince mama kullanmak zorunda kaldım sütü şifa niyetine verdim..sonra da hiç gelmemeye başladı lohusaligim çevresel faktörlerle çok zordu..Allah yardım etsin bütün herkese...Şimdi inşallah çok yeni hamileyim Allah nasip eder de kucaklayabilirsem herşey çok güzel olacak inanıyorum..

Benim ikizlerim de 27 ay emdi zor ayırdım. İlk 3 ay mama takviyesi yapıyorduk birden içmemeye başladılar. Sonra 6 aya kadar sadece emdiler. Sonra ek gıdaya başladık. Sadece şunu soylek isterim. Psikoloji çok önemli. İlk 20 gün kayınvalidem vardı ve çok üzdü. Neredeyse sagarken hiç süt gelmiyordu. Onun gittiği gün süt kabı tamamen dolmaya basladi. Sonra annem geldi. Ama annem de üzüyordu. 3. Ay o da gidince süt nasıl arttiysa çocuklar mama takviyesini hiç istemediler. Sadece anne sütü verdim. Ben çok taktım annelerin söylediklerini. Kaprislerini. Sanki bebeklermiş gibi onlarla ilgilenilmesini istiyorlar ve sürekli ne kadar kötü bir anne olduğunu soyluyorlar. Çocuklara doktorların kesinlikle yapmayın dediği şeyleri yapmaya çalışıyorlar. Olmaz dedikçe küsüyorlar. Açıkçası en güzel gunlerimi bana zehir ettiler.

Ben henüz doğurmadım ama emzirme eğitimi aldım orada öyle söylediler hatta bi video açtılar kadın sağarken sütüm gelmiyor diye üzülüyordu sağım sırasında örtü örttüler görmesin diye sonra sohbet edip gevşettiler kadını bir sürü sütü sağılmıştı kadın bakıp bakıp gelmiyor dediği için negatif etkiliyormuş.kaldı ki bir sefer dışında geliyorsa deme Demek ki yetiyor tek olsa fazla bile gelecekmiş azıcık daha artar olumlu düşünsen.benişler kaç aylık büyüdükçe de artarmış bebek daha güzel emdikçe
Katılıyorum. Ben de süt sağarken bakıp takip edersem stres oluyorum o yuzden elimde telefonla oyalaniyorum.

Back
X