İkizlerle evde tek başına nasıl başa çıkılır

edissssss

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2014
540
219
Annem ve kayinvalidem çalıştığı icin ve hala bir bakıcı bulamadığım için 30 günlük ikiz ogluslarima tek başıma bakmak zorunda kalıyorum. Bu hafta cuma gecesine kadar yanimda kimse olmayacak.bir tek geceleri eşim olacak.bana pratik çözümler gerekiyor. Var mi aynı durumda olan kimse

Annem ve kayinvalidem çalıştığı icin ve hala bir bakıcı bulamadığım için 30 günlük ikiz ogluslarima tek başıma bakmak zorunda kalıyorum. Bu hafta cuma gecesine kadar yanimda kimse olmayacak.bir tek geceleri eşim olacak.bana pratik çözümler gerekiyor. Var mi aynı durumda olan kimse
Muhtemelen ikerde ayni durumds ben olacagim.allah kolayligini verir isallah cnm

Muhtemelen ikerde ayni durumds ben olacagim.allah kolayligini verir isallah cnm
Senin durum nedir.Valla ben bir hafta kaldim tek basima gercekten zordu.heleki ayni anda ikisinin gaz sancisi tutup aglarlarsa. Pratik çözüm olarak emzik ve mamayi hep hazır bulunduruyorum yanimda. Ayni durumu yasayanlarin tecrubesine ihtiyacim var.

Tecrübesi olanlar buraya yorum yaparsa çok mutlu olurum.
Bende ikizlerime kismet olursa yalniz bakicam. Anneler gelmezler yaslilar. Yardimcida tutma imkânim yok. Benim bide buyil anasinifina basliycak bi kizim var.
Yalniz bakmanin puf noktalarina benimde çok ihtiyacim var.

ben yemek saatlerini denk getirmemeye çalışıyorum arada en azından yarımşar saat olmasına uğraşıyorum ki denk gelince ikisi ile aynı anda uğraşmak zorunda kalmayayım.
bir tane kanguru ya da sling edinirseniz birinden biri sızlandığında işlerinizi yaparken kucağınızda taşıma şansınız olur.
bir de ev işleri yapmamaya çalışın mümkün mertebe uyuyun.
ben bunları yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince.

ben yemek saatlerini denk getirmemeye çalışıyorum arada en azından yarımşar saat olmasına uğraşıyorum ki denk gelince ikisi ile aynı anda uğraşmak zorunda kalmayayım.
bir tane kanguru ya da sling edinirseniz birinden biri sızlandığında işlerinizi yaparken kucağınızda taşıma şansınız olur.
bir de ev işleri yapmamaya çalışın mümkün mertebe uyuyun.
ben bunları yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince.
Ben uyumaya saatlerini ayarlayamadim bir türlü. Bi oglum bugun saat 12dw bi uyandi saat aksam 10 hala uyumadi ve aksamdan beri gaz krizi tuttu perisan etti beni. Cok sancili cocuklar uyumak hemen hemen imkansiz gibi birsey oldu.uyku duzenleri yok suan o uizden beslenme duzenleride hic yok.sen nasil basardin onu.kanguru cok mantıklı bir tane alayım ondan ikisini kucaklama sansimda olur o şekilde. Bazen ikisi birden cok agliyor

Ben uyumaya saatlerini ayarlayamadim bir türlü. Bi oglum bugun saat 12dw bi uyandi saat aksam 10 hala uyumadi ve aksamdan beri gaz krizi tuttu perisan etti beni. Cok sancili cocuklar uyumak hemen hemen imkansiz gibi birsey oldu.uyku duzenleri yok suan o uizden beslenme duzenleride hic yok.sen nasil basardin onu.kanguru cok mantıklı bir tane alayım ondan ikisini kucaklama sansimda olur o şekilde. Bazen ikisi birden cok agliyor

evet denk gelmesi işte çok kötü oluyor. ilk düzeni hastanede oluşturdu hemşireler bir onu o bitince diğerini aldılar her 3 saatte bir. eve gelince o düzeni bozmamaya çalıştım ama tabi ekstrem durumlarda bozuluyor. biri rahatsız oluyor falan o zaman dua ediyorsun diğeri de başlamasın diye. ama risk teşkil edeni uyanma ve sızlanma açısından öne alıyorum ben. bir de mutlaka bir defter tut kşm ne kadar wc yaptı ne kadar ne yedi ne içti mutlaka yaz insan bir yerden sonra karıştırıyor gidiyor...

evet defter tutma olayı çok ıyı bende yapıyorum.beslenme saatlerınıde aynı yapıyorum taten 30-40 dk suruyor ıkı elımle bırden verıyorum mamalarını daha sonra bana zaman kalsın dıye.tek tek besledıgımde bırını doyur sonra dıgerını altlaregıstır zaten 3 saattı buluyordu.boyle ıkısınıde aynı anda beslemek zor oluyor ama kendıme zaman ayıra bılıyorum daha sonra

Bendw ilk iki hafta defter tuttum ama simdi onu bile unutuyorum. Sizinkilerin uykulari duzenli mi ya.benim cocukladan biri bi gun digeri baska bir gun hic uyumuyor.Bir bebegimi bugun besleyip uyutmayi başardım digeri sabah 10dan beri anca yeni uyudu dun tam 12 saat boyunca yatmadi keyif yapiyor kucak istiyor.cok duzensizler.su kiprasimli ana kucaklarindan bakiyorum simdi netten bu arada daha 37 günlüğüz

Allah yanlız bakan ve bakacak olan tüm arkadaşlara sabir versin. zor ama inanın vakit bir sekilde geçiyor. Sinirlerimize hakim olmamız gerekiyor. Dinlenme şansı çok çok az. Uyku zaten yok. Ben bir odada teşkilâtı kurdum yatak odasinda hersey elimin altinda. Uyuduklari an yeni yapacagim mamayi hazirladim.birde onlara durumunuzu anlattım. Ama kimi zaman ikisi aynı anda katilir gibi ağladı. Artık bir sure sonra bunada katlanmak zorunda kaldım ama korkuyor insan bir sey olacak diye.ayagimdada salladim birini emzirirken digeride sussun diye.

slm canım Allah yardımcın olsun, ikiz büyütmek gerçekten çook zor ve meşakkatli bir durum
ama bir okadarda eğlenceli ve heyecanlı bence,
benim ikizlerim 4 aylıkken 3.bebeğime hamile olduğumu öğrendiğimde büyük bir şok yaşadım
3 bebek üçüz gibi büyüdüler çok şükür, şimdi okula başlayacaklar, aklımda kaldığı kadarıyla yaptıklarımı anlatayım
bebekleriniz gazlı galiba, benim oğlum çok gazlıydı hergün sabaha karşı saat 4 te kalkar hiç susmadan 7 ye kadar ağlardı denemediğim yapmadığım hiçbirşey kalmamıştı en son çareyi ayaklarının altına sıcak havlu koymakta buldum ütü yanımda oğlan kucağımda anca öyle sakinleşiyodu denedinmi bilmiyorum ama bizde olumlu sonuç verdi.
en büyük yardımcılarım oto koltuğu olarakta kullanılan ana kucaklarıydı nerde işim varsa o odaya taşınıyoduk hep birlikte, tutulan yerlere oyuncak takıyodum oyuncak sallandıkça onu izliyolar kısa sürede olsa ilgi oraya yoğunlaşıyo 2.aydan sonra onları dikkatle izlediler, mamayı orda veriyodum birini emzirirken diğerinide onunla salladım daha sonraları ikisini aynı anda emzirdim benim için daha rahat oldu, 3,5 aylıkken odalarını ayırmıştım ben, geceleri aynı anda ağlıyorlardı bazen, beşikler birbirinden uzakta olunca kurdele bağladım ikisini aynı anda sallayabileyim veya birini emzirirken diğerini sallarım diye, emzik almadılar ve sürekli ağlayan bebeklerdi, oğlumda gaz kızımda reflü vardı, gerçekten çok zor Rabbim yardımcın olsun ve bol sabır versin sabır işin en önemli yanı, aklıma gelirse yine yazarım canım...

slm canım Allah yardımcın olsun, ikiz büyütmek gerçekten çook zor ve meşakkatli bir durum
ama bir okadarda eğlenceli ve heyecanlı bence,
benim ikizlerim 4 aylıkken 3.bebeğime hamile olduğumu öğrendiğimde büyük bir şok yaşadım
3 bebek üçüz gibi büyüdüler çok şükür, şimdi okula başlayacaklar, aklımda kaldığı kadarıyla yaptıklarımı anlatayım
bebekleriniz gazlı galiba, benim oğlum çok gazlıydı hergün sabaha karşı saat 4 te kalkar hiç susmadan 7 ye kadar ağlardı denemediğim yapmadığım hiçbirşey kalmamıştı en son çareyi ayaklarının altına sıcak havlu koymakta buldum ütü yanımda oğlan kucağımda anca öyle sakinleşiyodu denedinmi bilmiyorum ama bizde olumlu sonuç verdi.
en büyük yardımcılarım oto koltuğu olarakta kullanılan ana kucaklarıydı nerde işim varsa o odaya taşınıyoduk hep birlikte, tutulan yerlere oyuncak takıyodum oyuncak sallandıkça onu izliyolar kısa sürede olsa ilgi oraya yoğunlaşıyo 2.aydan sonra onları dikkatle izlediler, mamayı orda veriyodum birini emzirirken diğerinide onunla salladım daha sonraları ikisini aynı anda emzirdim benim için daha rahat oldu, 3,5 aylıkken odalarını ayırmıştım ben, geceleri aynı anda ağlıyorlardı bazen, beşikler birbirinden uzakta olunca kurdele bağladım ikisini aynı anda sallayabileyim veya birini emzirirken diğerini sallarım diye, emzik almadılar ve sürekli ağlayan bebeklerdi, oğlumda gaz kızımda reflü vardı, gerçekten çok zor Rabbim yardımcın olsun ve bol sabır versin sabır işin en önemli yanı, aklıma gelirse yine yazarım canım...
Canım cok güzel yazmışsın havlu olayını deneyeyim.ben karnına koymuştum gecen gün belki iyi gelir die ama eşim korktu biraZ.zarar verecek diye vazgectik sonra.ama ayakaltlarina tutarim bide. Bizde.esimle geceleri ayri odada yattik birbirlerini rahatsız etmesinler bari biri uyuyorsa kalkmasin diye.ana kucaginda sıkılıyorlar. Ya da gaz olayı onları sıkıyor. Titreşimli ev tiplerinden alayım dedim birde.yazdiklarin icin cok sagol.aklina geldikce yaz en azından tecrubelerin belki birimizi kurtarır :)

1 Yas'ina girecek olan ikiz kizlar'ima su an a kadar tek basima baktim..Gercekten cok zorlandim ilk baslarda.Depresyon tedavisi goruyorum..Simdi hersey biraz daha yoluna girmis durumda..Ben careyi,eve yardimci cagirmakla buldum..Ilk baslarda her durumda acemilik oluyor..biraz buyudukleri nde ikisini de ayni anda yataklari na yatirip,sabirla uyumalari ni bekledim..ilk baslarda avazi ciktigi kadar agliyorlardi,dayanmak zor olsa da sabrettim,artik gunduz uykulari ni bu sekilde duzene soktum..Allah yardimciniz olsun...

Bende artık iyice yıprandım 2,5 yaşında bir oğlum var bebeklerde 2 aylık oldu ama hergün dahada zorlaşıyor işler hiç uyumuyorlar diğer oğlumda uyumazdı Dr ağlatmayacaksın dedi birinde göbek ve kasık fıtığı var diğerinde tiroit çıktı ve göbek fıtığı hiç ağlamayacak ve ıkınıp zorlanmayacaklarmış ama ne mümkün çok gazlılar maalesef çıldırmanın eşiğindeyim bide erken doğum sebebiyle prematüre bebek sıkıntılarımızı var Allah herkesin yardımcısı olsun ne diyim

Yakinda 1 bucuk yasina girecek olan ikiz kizlarima tek basima bakiyorum..Ilk baslarda gercekten de zor zamanlar yasadim..esim yardimci olsa da,evin ve cocuklarin yuku bendeydi..simdi daha yoluna girdi diyebilirim bircok sey..
Beslenmelerini ayni an a denk getirdim..ayni anda uyanmalarina firsat verdim..Cunku biri uyandiginda,digerini de uyandirdi..ve anda yataklarina yatirdim..ilk baslarda cok direndiler..ama genelde yanlarina gitmedim..kendi halleri ne biraktim...Ve
Oyle isabetli oldu ki verdigim bu karar..Allah yardimci niz olsun..sizi cok iyi anlayabilirim...

1 tane si kasik fitigi ameliyati oldu daha 6 aylik ken...yine ayni cocugum Reflü oldu..agiz dolusu kusardi...cok sukur hepsi ni atlattim...Oyle zor ki tek basi na olmak...

X