• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İl dışı misafir

sevgdmr

💙👶🏼
Kayıtlı Üye
11 Mart 2023
1.096
1.260
53
Kızlar merhaba, şu anda 30. Haftadayım bilirsiniz sırt ve bel ağrılarım bir hayli fazla. Eşimin kuzeni ve eşi farklı fakat 1,5 saat mesafelik bir ilde oturuyorlar. Ben 4. Ayımda iken davetleri üzerine gitmiştik güzel de ağırlamışlardı sağolsunlar. Şimdi bugün eşimi arayıp gelmek istiyoruz demişler, eşim de Sevgi iyice ağırlaştı doğumdan sonra mı yapsak demiş fakat hani anladığım kadarıyla biraz ısrarcı olmuşlar. Eşim de o zaman bir sevgiyle konuşup geri döneyim demiş. Misafir ağırlamayı seviyorum fakat şu anda sizde bilirsiniz ki il dışından bir misafiri ağırlayıp 2 öğün yemek pişirmek bana çok zor geliyor. İşlerimi yapamıyorum ve maalesef evim biraz düzensiz, kirli. Bebeğimin kıyafetleri ortada henüz dolap gelmediği için, bir hayli işi var. Ağırlayacak durumda değilim, Karşı tarafı da kırmak istemiyorum, ne söyleyebilirim siz olsanız ne yapardınız..? Bu arada eşim işten geldi konuştuk az önce, doğumdan sonra bebeğimizle güzel bir şekilde ağırlayalım de dedim, ben nasıl gelene gelme diyeyim diyor. Gelene gelme diyemiyor ama bana birsürü iş yüklüyor. Bütün sinirim tepeme çıktı. Ne yapmalıyım?

Madem çok ısrar etmişler, sabah kahvaltıya götürün akşam da yemeğe çıkarın, evdeyken de ayaklarınızı uzatıp oturun. İnanın doğumdan sonra misafir ağırlamayı hiç hiç istemezsiniz.

bencede sabah kahvaltı akşamada ya dışarıda yemek yemeye gidin yada dışarıdan yemek söyleyin,

lahmacun olur tepsi et olur yanına pilav bim den de ayran oldu bitti ,

Doğum sonrası ağırlamak daha zor olur muhtemelen.
Ha karşı tarafın ısrarcı olması da çok yersiz. Ama siz güzel ağırlandıysanız karşılığını vermeniz de iyi olur.
Yani bir risk/sağlık sorunu vs yoksa 30 32 bandı fena değil.
Güzel ağırlandık karşılığını da elbette vermek isterim ama herkesin hamileliği takdir edersiniz ki bir değil. Ben tek başımayım hiçbir yardımcım destek olanım yok, mutfağım dolaplarıma bile uzanamadığım için afedersiniz yağ içinde, yardımcı da bulamıyorum defalarca aradım. İlk defa evime gelecekler ve bu şekilde ağırlamakta istemiyorum. Ne yapacağımı bilemedim.

Madem çok ısrar etmişler, sabah kahvaltıya götürün akşam da yemeğe çıkarın, evdeyken de ayaklarınızı uzatıp oturun. İnanın doğumdan sonra misafir ağırlamayı hiç hiç istemezsiniz.
Bunu teklif etmiş eşim hani sevgi biraz rahatsız ama hem biraz gezmiş oluruz hem de dışarda bir yemek yeriz diye, kesinlikle kabul etmemişler bizi görmeye geliyorlarmış. Zorla evden çıkaramayız ki

Bunu teklif etmiş eşim hani sevgi biraz rahatsız ama hem biraz gezmiş oluruz hem de dışarda bir yemek yeriz diye, kesinlikle kabul etmemişler bizi görmeye geliyorlarmış. Zorla evden çıkaramayız ki

Onlar masraf olacağı için reddetmişlerdir, hani misafirliğe gideceğimiz de “bak zahmete girme seni görmeye geliyorum” deriz ya.

Zaten ağırlaşmışsınız, sizi görmek için ısrar eden insanlar evinizin kirine pisine bakmaz, mutfak dolaplarınızdan bahsetmişsiniz, bi akşam verin eşinizin eline yağ çözü temizlesin olduğu kadar.

Sabah kahvaltısı kolay beraber hazırlarsınız, eşiniz muhakkak bulaşıklar konusunda yardım etsin size, masayı kurup toplamada.

öğle yemeği ve akşam yemeği için ya dondurulmuş gıda alıp yanına pilav,makarna gibi basit bir şey yaparsınız, yapamam derseniz de yemeğe götürürsünüz.

30 haftalık hamile insana misafirliğe gitmek isteyen zaten aklı selimse dört dörtlük hizmet beklemez canınızı sıkmayın

Onlar masraf olacağı için reddetmişlerdir, hani misafirliğe gideceğimiz de “bak zahmete girme seni görmeye geliyorum” deriz ya.

Zaten ağırlaşmışsınız, sizi görmek için ısrar eden insanlar evinizin kirine pisine bakmaz, mutfak dolaplarınızdan bahsetmişsiniz, bi akşam verin eşinizin eline yağ çözü temizlesin olduğu kadar.

Sabah kahvaltısı kolay beraber hazırlarsınız, eşiniz muhakkak bulaşıklar konusunda yardım etsin size, masayı kurup toplamada.

öğle yemeği ve akşam yemeği için ya dondurulmuş gıda alıp yanına pilav,makarna gibi basit bir şey yaparsınız, yapamam derseniz de yemeğe götürürsünüz.

30 haftalık hamile insana misafirliğe gitmek isteyen zaten aklı selimse dört dörtlük hizmet beklemez canınızı sıkmayın
Çok teşekkür ediyorum canım💕

Israrla gelmek isteyene de gelme denmez ayıp olur ,ama eşinize diyin ev işine yardım etmen lazım , güzelce evi paklayın sonra menü çıkarın kendinize malzemeyi alın ozaman herşey daha kolay olur. Gelen misafir de yardım eder hamilesin sonuçta el elden olur inşaAllah

Kızlar merhaba, şu anda 30. Haftadayım bilirsiniz sırt ve bel ağrılarım bir hayli fazla. Eşimin kuzeni ve eşi farklı fakat 1,5 saat mesafelik bir ilde oturuyorlar. Ben 4. Ayımda iken davetleri üzerine gitmiştik güzel de ağırlamışlardı sağolsunlar. Şimdi bugün eşimi arayıp gelmek istiyoruz demişler, eşim de Sevgi iyice ağırlaştı doğumdan sonra mı yapsak demiş fakat hani anladığım kadarıyla biraz ısrarcı olmuşlar. Eşim de o zaman bir sevgiyle konuşup geri döneyim demiş. Misafir ağırlamayı seviyorum fakat şu anda sizde bilirsiniz ki il dışından bir misafiri ağırlayıp 2 öğün yemek pişirmek bana çok zor geliyor. İşlerimi yapamıyorum ve maalesef evim biraz düzensiz, kirli. Bebeğimin kıyafetleri ortada henüz dolap gelmediği için, bir hayli işi var. Ağırlayacak durumda değilim, Karşı tarafı da kırmak istemiyorum, ne söyleyebilirim siz olsanız ne yapardınız..? Bu arada eşim işten geldi konuştuk az önce, doğumdan sonra bebeğimizle güzel bir şekilde ağırlayalım de dedim, ben nasıl gelene gelme diyeyim diyor. Gelene gelme diyemiyor ama bana birsürü iş yüklüyor. Bütün sinirim tepeme çıktı. Ne yapmalıyım?
Bebek doğduktan sonra ağırlamak çok daha zor. 30. Haftada o kadar ağırlaşıyor mu ki, ısrar etmeseler iyiymiş tabi ama bu ısrar "sevginin birşey yapmasına gerek yok, biz hallederiz, yardım ederiz, birlikte vakit geçirelim" şeklinde mi oldu acaba
Mesela benim annem"elli ayaklı " diye bir tabir var. Öyledir. Ev sahibi rahat eder. Bizim düğünde görümcem 38 haftalık falandı. Farklı şehirlerdeyiz. Düğün için gideceğimizde annemin kalmasını istedi goruncem. X teyze bana iş yaptırmaz diye
Belki kuzen ve eşi de öyle insanlardir

Kaç günlüğüne geliyorlar?
Eşiniz 8 aylık hamile karım misafir ağırlayamaz demesine rağmen niye ısrar ediyorlar? Benim bildiğim mazeret sunulunca kibarca tamam denir. Üstüne bir de dışarıda yemeyiz illa evde yeriz ne demek? 8 aylık hamile kadın size yemek mi hazırlayacak zorla?
Ay sinir oldum ya.

Bende 33. Haftamdayim..dediğiniz gibi agirlastim. Banada gelmek isteyenler oluyor..
Çok çeşit yapmadan doyurucu şeyler yapıyorum.yani yemek konusunda asla kendimi yormamaya çalışıyorum 2 çeşit bile olsa doyurmasi yeterli..
Temizlik konusunda çok iyi anlıyorum sizi gücüm yetse ilk isim mutfak dolaplarına girmek olur. Ama şuan sadece üstten temizleyebiliyorum evi ..madem ısrar ediyorlar umarım fazla kalmazlar.. eşiniz ev işlerinde size yardımcı mi? Yukarıda bir arkadaş demiş mutfak dolaplarında eşiniz yardimci olsa size buyuk kolaylik olur. Arkadaşların dedigini gibi doğum sonrası bebekle daha zor olacak gibi duruyor. Eğer eşiniz destek verecekse aradan çıksın bu misafirler belli niyetlenmisler gelmeye..

Bebekten sonra misafir daha zor olur ama şu anda da ağırlamak istemiyorsanız zorunda değilsiniz. Güzelce ifade etmişsiniz zaten durumunuzu daha ne bu ısrar anlamıyorum. Eşiniz de hayır diyemiyorsa, kendi ağırlasın. Temizliği, yemeği, bulaşığı her şeyi o halletsin.

Dogum sonrasi agirlamak her turlu daha zor. Bence yardimci bulamiyorsan ,esine soyle yardim etsin.
Ben sizi cok iyi anliyorum ama misafirler anlayissiz belli ki

1,5 saatlik mesafede neden iki öğün yiyecek kadar durucaklar anlamadım. Akşam çaya bekleriz diyin geçin 1,5 saat evlerine dönsünler. Bebek olunca zaten yine gelecekler bebek görmeye diye bu kaçınılmaz. Bir gece önceden bi borcam tatlısı yapin eşinizde tuzlu kurabiye cerez falan alsin tamam iste hamile insandan iş beklenmez. Hatta benim 90lik babanem hamile kadinin elinden bir bardak su dahi içsen helallik istemek gerekir der. Evinizi temizleyemiyorsaniz temizlikci bulana kadar zamanda yoksa otel odasi mantigi ile "temiz gorunsun yeter" şeklinde ustten esinize temizletip toplatin. Kimseye yuz vermeyin boyle bebek olunca cok cok daha zor olacak cunku

Back
X