ilaç içememek

dertlideryacik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2016
182
113
103
Herkese Merhaba,

Benim insülin direncim var ve doktor kilo veremeyeceğimi söyleyip şeker ilacı verdi. insülin direnci için. Ancak şöyle ki ilacı içemiyorum daha tableti elime alır almaz midem bulanıyor. sabah içince öğleden sonra 2-3 e kadar kendime gelemiyorum. 1.000 miligram tanesi ve doktor sabah akşam içmem gerek dedi. Ben yarım kırarak deneyeyim dedim ama yok. 1 yılda on kilo daha aldım. Su da içemiyorum. Var mı bu sorunu yaşayıp çözenler yardımcı olabilirseniz sevinirim.

doktorunuza danissaniz bir sey onerir belki.

Ablam hap icemezdi, her zaman alternatif surup vb tarzi seyler var mi diye doktora sorardi, cok kucuk haplari icebilirdi sadece.

Herkese Merhaba,

Benim insülin direncim var ve doktor kilo veremeyeceğimi söyleyip şeker ilacı verdi. insülin direnci için. Ancak şöyle ki ilacı içemiyorum daha tableti elime alır almaz midem bulanıyor. sabah içince öğleden sonra 2-3 e kadar kendime gelemiyorum. 1.000 miligram tanesi ve doktor sabah akşam içmem gerek dedi. Ben yarım kırarak deneyeyim dedim ama yok. 1 yılda on kilo daha aldım. Su da içemiyorum. Var mı bu sorunu yaşayıp çözenler yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Aynı şekilde ilaç içemezdim içme düşüncesi bile midemi kaldırırdı bogazımdan geçerken sanki oraya dokunuyor gibi hissediyordum şimdi hamileyim ve mecbur folik asit troit ilacı kullanıyorum hala da zorlanıyorum içerken midem bulanıyor fakat kendimi rahatlatmaya çalışıyorum bebegim için içmem gerek diyorum isteyince oluyor canım kendini olumlu yönde telkin et aşarsın inşallah senin gibi bende su da içemezdim sadece yemeklerde bir bardak alışkanlığım yoktu hatta bu yüzden 8. Haftada bebegin kesenin küçük oldugu bol su içmem gerektiği söylendi şimdi elimde şişeyle geziyorum mecburi ve günlük en az 2 litre içmeye başladım çok zorlanırsam meyve vs yerken içiyorum onun aroması daha rahat içmemi sağlıyor ve son olarak su içmek kilo vermede çok önemli şuan iştahım çok açık normal yedigimin 2 katı yiyorum ve buna ragmen 2 kilo vermişim sadece suyu bol içmeye başladığımdan bide diyet yapsaydım rahat 8 kilo verirdim herhalde

hapları kırarak içince etkisi çok düşüyo.ben de asla yutamıyorum bildiğimiz vermidon'u bile yutmaya kalkınca kusacak gibi oluyorum.antibiyotik falan hiç alamıyorum iğne oluyorum.en iyisi doktora danış başka bir alternatif sunar sana

Herkese Merhaba,

Ben de yıllarca hap içemedim, ezip sulandırıp içerdim iğrenç olurdu tadı😖
Sonra bi gün bi arkadaşım gaza getirdi beni, " utan utan, bi cüssene bak bi şu küçücük hapa, ona bile yeniliyorsun" gibilerinden bişeyler söyledi, o an alıp dilimin arkasına koyup bol su ile yutmayı başardım😃 o gün bugündür yutabiliyorum ve yıllar geçsede her yutuşumda arkadaşıma dua ediyorum..

Herkese Merhaba,

ay ne iğrenç bir ilaç o allah sabır versin. 2 kez kullanmam gerekti, iki sefer de ilk 1 hafta hayatım normal giderken 7.8. gün öyle bir mide bulantısı ve ishal yapmıştı ki... of...

kırarak kullanmanız doğru olmayabilir. ben de zor ilaç içerim, şöyle yapıyorum. önce ağzıma çok az miktar bi su alıyorum. su ağzımdayken ilacı içip ağzımdaki suyla beraber ilacı yutuyorum, sonra üzerine 1 bardak daha su içiyorum. boş ağzıma ilaç attığımda illa bir yere yapışıyor, hayatta yutamam.

Birden bire 1000 lik ilaçla başlanmaz zaten doktor söylemedi mi bunu ..bana önce 500 günde bir başlattı sonra günde 2 ye çıkardık sonra 1000 lik tablete geçtim ..ilac ağır geliyor ilk zaman ama dediğim gibi azar azar çoğalması gerekirdi doktorun...birde yemekle beraber içerden cok dokunmuyor

Bende içemiyorum sadece küçük hapları meyve meyve suyu ile içiyorum sende meyve suyu ile içmeyi dene belki içebilirsin.

Bende de o sorun var bir ilaç için 2 bardaktan fazla su içiyorum, bir de ilacı 2,3 parçaya bölüyorum genede zar zor içme sırasında tasa alıyor beni:))psikolok dr. görüşmüştüm yutamıyorum şurup,igne yaz diyordum gülüyordu...

Valla ben yemekten önce, yemekten sonra, bol su ile yutup arkasından şeker ile, yutup arkasından tadı geçsin diye ekmek ile, yarım olarak, sadece sabah olarak denedim ama olmuyor. Doktor da içmezsen kilo veremezsin dedi. Maalesef direncim yüksek olduğundan sabah akşam diyor bir defa denedim sabah akşam içmeyi de bitik haldeydim maalesef çalıştığım için de içmek istemiyorum. İğnesi olsa üşenmem sabah akşam giderim hastaneye.

Back
X