- 3 Haziran 2018
- 905
- 927
- 23
- Konu Sahibi sedeflidondurma
-
Biz de iki yaşına dek böyle yaptık. Şimdi de yalandan anne hastayım bak, ilaç içmem lazım, bak nefes alamıyorum deniz suyu sık diyor. Başka yolu yoktu ki nasıl içirecektik? Önce tatlı tatlı anlatırdık, ağzını sıkı sıkı kapatırdı içmeyeceğim diye. Mecbur babası kucağına alır ellerini ayaklarını tutardı, ağlamaya başlayınca ağzını açtığı gibi tüküremesin diye dilinin kenarından sıkardım. Anlatınca evet işkence gibi hatta birinin yaptığını görsem şiddet derim ama bazen mecbur kalıyorsun.İlacı ignesiz siringaya çekip ağzına iyice dayayıp verirdik kızıma bebekken ...sonrasında da ağzını kapatirdim..bildiğin işkence gibi geldi su an yazarken bana da ...ama o dönem başka çözüm bulamamistim
Büyük kızım 9 aylıkken bronsoit oldu bir daha da iflah olmadık...mama sandalyesine sabitler elini ,kolunu tutar hava verirdim her gün defalarca ...sonra bir baktım kendi maskesini kendi tutuyorBiz de iki yaşına dek böyle yaptık. Şimdi de yalandan anne hastayım bak, ilaç içmem lazım, bak nefes alamıyorum deniz suyu sık diyor. Başka yolu yoktu ki nasıl içirecektik? Önce tatlı tatlı anlatırdık, ağzını sıkı sıkı kapatırdı içmeyeceğim diye. Mecbur babası kucağına alır ellerini ayaklarını tutardı, ağlamaya başlayınca ağzını açtığı gibi tüküremesin diye dilinin kenarından sıkardım. Anlatınca evet işkence gibi hatta birinin yaptığını görsem şiddet derim ama bazen mecbur kalıyorsun.
Geçmiş olsun. Biz de 19-20 ay civarlarında kullandık kısa bir süre. Polenlerden nefes alamıyordu. Kucağıma oturtur bacaklarımla bacaklarını sarardım, bir kolumla vücudunu sarar kollarını tutardım diğer elimle de maskeyi tutar hava verirdim. O ağlardı, ben ağlamamak için dişlerimi sıkardım. Hatta köprümü kırdım dişlerimi sıkmaktan. Keşke hasta olmasalar, fakat hâlâ çekiyoruz o zaman ki hastalıkların derdini.Büyük kızım 9 aylıkken bronsoit oldu bir daha da iflah olmadık...mama sandalyesine sabitler elini ,kolunu tutar hava verirdim her gün defalarca ...sonra bir baktım kendi maskesini kendi tutuyorkeşke çocuklar hic hasta olmasa
Siz bunu mutlaka Dr a sorun ama, ben süte yada yoğurda karıştırılan ilaçlar var diye biliyorum. Belki onlardan yazabilirler.
Olmuyorsa da Allah kolaylık versin, geçmiş olsun.
Biz de iki yaşına dek böyle yaptık. Şimdi de yalandan anne hastayım bak, ilaç içmem lazım, bak nefes alamıyorum deniz suyu sık diyor. Başka yolu yoktu ki nasıl içirecektik? Önce tatlı tatlı anlatırdık, ağzını sıkı sıkı kapatırdı içmeyeceğim diye. Mecbur babası kucağına alır ellerini ayaklarını tutardı, ağlamaya başlayınca ağzını açtığı gibi tüküremesin diye dilinin kenarından sıkardım. Anlatınca evet işkence gibi hatta birinin yaptığını görsem şiddet derim ama bazen mecbur kalıyorsun.
Ben tutardım eşim de şırıngayla yanağına doğru sıkardı ilacı öyle verirdik. Hoş değil ama mecbur kalınca yapıyorduk. Mümkünse doktordan iğne istiyordum. Sabah akşam iğneye götürmek şırıngayla ilaç vermekten daha kolay geliyordu.
HahhaAy biz de resmen asayiş gibi organize operasyon yapardık..
Ben arkasından dolaşırdım şırıngayı göstermeden. Eşim oynatırdı. Bir anda arkasından ağzına sıkar kaçardım. Anlayıp da direnecek gibi olursa "tut ellerini dönüşü yok artık" derdim. Bir ölçek herhalde 10 dakikada biterdi
kızımda çok çektim bu sıkıntıyı 8yaşında şimdi, hala da ilaç sevmez çokk zor içerMerhaba. Kızıma doktor antibiyotik başlattı. 1 yaşında. Ateş ve ishali var.sorunum kızım şuruplarını içmek istemiyor. Püskürtüyo ağlıyo. Resmen savaş veriyoruz çocukla. Ben elini kafasını tutuyorum babası içirmeye çalışıyo. Püskürtmesin diye ağzını tutuyo. Bu duruma üzülüyorum bir anne olarak. Tecrübeli annelerden fikir istiyorum. Var mı ağlatmadan verebilmemizin bir yolu. Çay kaşığıyla vermeyi denedik yine aynı. Ağza damlatılan bir bakterinin şişesiyle oynamayı çok seviyo ona çektirdik tadını alınca onda da içmedi.
Üç buçuk yaşında benim oğlum hala şırınga ile iciririm ziyan olmuyor böyleMerhaba. Kızıma doktor antibiyotik başlattı. 1 yaşında. Ateş ve ishali var.sorunum kızım şuruplarını içmek istemiyor. Püskürtüyo ağlıyo. Resmen savaş veriyoruz çocukla. Ben elini kafasını tutuyorum babası içirmeye çalışıyo. Püskürtmesin diye ağzını tutuyo. Bu duruma üzülüyorum bir anne olarak. Tecrübeli annelerden fikir istiyorum. Var mı ağlatmadan verebilmemizin bir yolu. Çay kaşığıyla vermeyi denedik yine aynı. Ağza damlatılan bir bakterinin şişesiyle oynamayı çok seviyo ona çektirdik tadını alınca onda da içmedi.
Çok sevdiği bir yiyeceği şurubun yanına koyup önce şurup sonra ödül falan deseniz. Küçük mü acaba daha bunun için, siz daha iyi bilirsiniz hazırbulunuşluğunuMerhaba. Kızıma doktor antibiyotik başlattı. 1 yaşında. Ateş ve ishali var.sorunum kızım şuruplarını içmek istemiyor. Püskürtüyo ağlıyo. Resmen savaş veriyoruz çocukla. Ben elini kafasını tutuyorum babası içirmeye çalışıyo. Püskürtmesin diye ağzını tutuyo. Bu duruma üzülüyorum bir anne olarak. Tecrübeli annelerden fikir istiyorum. Var mı ağlatmadan verebilmemizin bir yolu. Çay kaşığıyla vermeyi denedik yine aynı. Ağza damlatılan bir bakterinin şişesiyle oynamayı çok seviyo ona çektirdik tadını alınca onda da içmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?