• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlaçsız Tüp Bebek Tedavisi Mümkün mü?

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.619
498
Merhaba Bülent Hocam,herşeyden önce size ve sizi bizimle buluşturan Kazen Kazen Beye teşekkürederim.Şuan 4.tüp bebek tedavimi görüyorum,maalesef diğer 3 denememiz pozitif sonuçlansada 1 aylıkken kese görünür görünmez sonlanıyor,geçen sene ise embriyolarda sorun bulunduğu için transfer iptal edildi,(sürekli tekrarlayan düşüklerim olduğu için bir yöntem uygulandı ve aldığımız cevap eğer transfer olursa ya yine hamile kalıp düşük yaparsınız yada down sendromlu olur cevabını aldık maalesef)sizce neden böyle bir sonuç aldık?

Şimdi yine vazgeçmedik ve deniyoruz,eşimde morfoloji bozukluğu var,yarın yumurtalarım toplanacak ve eşime ise tesa yöntemi yapılacak,sizce tesa yöntemi morfoloji açısından yararlımıdır yani bir sonuç elde edebilirmiyiz,sperm sayısında sorun yok,ayrıca kullandığımız bu tüp bebek ilaçları ileriye yönelik uzun vadede bende herhangi bir sağlık problemine yol açarmı merak ediyorum.

Doktorum 3.ve 5.gün transferi yapmayı planlıyor,yani 2 kere transfer yapılacak,sizce bu uygunmudur yada dondurup öylemi transfer yapılmalı,çünkü transfer sonrası ohss oluyorum,kafam çok karışık.

Şimdiden çok teşekkürederim,sevgi ve saygılarımla....

Son düzenleme:
Hocam merhaba bizlere vakit ayırıp sorularımıza cevap verdiğiniz için şimdiden tşk.ederiz. Hocam 36 yaşındayım ve 5 tüp bebek denemesi yaptık malesef kimyasal gebeliklerle sonuçlandı. Hocam tüplerde sıvı akışı olabilir ve çikolata kistinden dolayı laparoskopi önerdiler. Hocam düşüklerin sebebi bu sıvı akışı ve çikolata kisti olabilir mi.Ayrıca hocam bu ameliyattan sonra çikolata kistlerinin alınmasından sonra yumurtalık rezervim azalır mı. Kafamı kurcalayan ve düşündüren soru bunlar hocam tekrar tşk. ederim.

Merhabalar..aklıma takılan soruları sıze sormak ıstedım.sızı takıp edıyorum ve yardımcı olabılecegınızı düşünüyorum.esım 5 yasında cıft taraflı ınmemiş testıs amelıyatı olmuş geç kalınmış bir amelıyat.azosperm hastası tüp bebek dedı doktorlar.hormonları normal testıslerı normal kromozom testı de normal.. Çok korkularım var sperm bulunamazsa diye.. Yüzde kaç şansımız var sperm bulunur mu? Doktorlar pek guzel şeyler söylemediler ..cıkabılır de çıkamayabilir de dedıler...Yardımcı olursanız çok sevınırım.ben ızmırde yasıyorum ızmırde onerebılecegınız tüp bebek merkezı yada doktor var Mıdır ? Ne yapmalıyız? Cok ihtıyacım var onerılerınıze..

Hocam Kolaylıklar....
Benim ilk tüp bebek denemem pozitif lakin düşükle sonuçlandi. Şimdi dondurulmuşa başlamak istiyorum ama; dondurulmuş tedavisinde ilaçsız bir süreç izlemek mümkün mü?

Sorulara cevap alabildinizmi arkadaşlar. ? Cevapları burda yazmiyor.Acaba özelden mi cevap gönderiyor doktor bey?

İyi akşamlar Bülent bey. Benim de bi sorum olacak. Eşim 2 kez varikosel ameliyatı oldu. Fakat bir ilerleme kat edemedik. Kaliteli sperm 1 mil.800 civarında. Biz de tüp bebeğe başvurmayı düşünüyoruz. Fakat olumsuz sonuçlanması durumunda, tekrar ameliyat olabilir mi? Çünkü doktorumuz 3. kez ameliyat tavsiye etti. Ama tüp bebekte serbest bıraktı.

İyi akşamlar Bülent bey. Benim de bi sorum olacak. Eşim 2 kez varikosel ameliyatı oldu. Fakat bir ilerleme kat edemedik. Kaliteli sperm 1 mil.800 civarında. Biz de tüp bebeğe başvurmayı düşünüyoruz. Fakat olumsuz sonuçlanması durumunda, tekrar ameliyat olabilir mi? Çünkü doktorumuz 3. kez ameliyat tavsiye etti. Ama tüp bebekte serbest bıraktı.
canım ameliyatin üzerinden kac ay gecti...bizde de tek sorun varikiseldi ameliyat olali 8 ay bitti ama sonuç henüz negatif biraz daha beklesek mi bilmiyorum tüp bebek icin ....

merhaba hocam, ben 2 kez tüp bebek tedavisi gödüm yaşım 40 yaş üstü ilk tedavide dr.um endometriozis dedi 2.ci gittiğim dr.um mr istedi ve mr.da adenomiyozis olduğunu öğrendim..yaşıma göre yumurta rezevi iyi geçen sene 8.1 di, adetlerim düzenli geçen ay dr.kontroline gittiğimde dr.şimdide 10 tane yumurta görüyorum dedi, herhangi bir hormon almadan..ancak sorunum tutunma, adenomiyozis tedavisi mümkünmüdür? tutunmaya engelmidir ? yumurtam olduğu için denemeye devam etmek istiyorum ancak donasyon düşünmelimiyim ?

Hocam merhaba bizlere vakit ayırıp sorularımıza cevap verdiğiniz için şimdiden tşk.ederiz. Hocam 36 yaşındayım ve 5 tüp bebek denemesi yaptık malesef kimyasal gebeliklerle sonuçlandı. Hocam tüplerde sıvı akışı olabilir ve çikolata kistinden dolayı laparoskopi önerdiler. Hocam düşüklerin sebebi bu sıvı akışı ve çikolata kisti olabilir mi.Ayrıca hocam bu ameliyattan sonra çikolata kistlerinin alınmasından sonra yumurtalık rezervim azalır mı. Kafamı kurcalayan ve düşündüren soru bunlar hocam tekrar tşk. ederim.
merhabalar : cıkolata kısti(endometrıoma) ıcın amelıyatı tavsıye etmemekteyım. ( yumurtalık rezervınızı dusurecegınden ) içi sıvı dolu tüp varlıgında ( hıdrosalpınx); bu saglıksız tüpler laparoskopık amelıyat ıle cıkarılmalı ya da rahıme gırdıgı yerden baglanmalı. Ardından genetık taramalı tup bebek ( array cgh) yöntemı ıle kromozomal saglıklı embrıoların bulunup rahım ıcıne transfer edılmesı uygun bır yol olucaktır. Bol sans dılerım.

merhaba hocam, ben 2 kez tüp bebek tedavisi gödüm yaşım 40 yaş üstü ilk tedavide dr.um endometriozis dedi 2.ci gittiğim dr.um mr istedi ve mr.da adenomiyozis olduğunu öğrendim..yaşıma göre yumurta rezevi iyi geçen sene 8.1 di, adetlerim düzenli geçen ay dr.kontroline gittiğimde dr.şimdide 10 tane yumurta görüyorum dedi, herhangi bir hormon almadan..ancak sorunum tutunma, adenomiyozis tedavisi mümkünmüdür? tutunmaya engelmidir ? yumurtam olduğu için denemeye devam etmek istiyorum ancak donasyon düşünmelimiyim ?
Merhabalar : yaşa bağlı anoploıdı(yaşa baglı hataya yatkın yumurtada artış) oranında artıs oldugundan 40 yaş ustu hanımlarda saglıklı embrıo elde etmek ıcın PGD-IVF(embriolara genetik tanı uygulama tekniği ile yapılan tüp bebek) işlemine ihtiyac vardır. Ancak pgd de 9 kromozom ıncelesı yerıne(cogu merkezde bu sekılde olmakta) daha fazla kromozoma( merkezımızde 24 kromozom taraması yapan array CGH yontemı uygulanabılmektedır.) bakılması saglıklı embrıo bulunması acısından daha fazla fayda saglayacaktır. Bu şekilde embriolara genetik tarama yapılarak (array cgh) saglıklı-saglıksız embrıo ayıklama yöntemi ile saglıklı embrioyu anne rahmıne transfer etmek gerekır. Ayrıca embrıo transfer oncesı adenomyozıs e yonelık baskılama tedavılerı yapılması faydalı olucaktır. Embrıo transfer oncesı adenomyozısın rahımde kasılma yaparak embrıoların rahım dısına atılmasını onlemek ıcın bazı ozel tedbırler de yapmak mumkun olmaktadır. ( bu tedavı ; hekım bılgı ve tecrubesı ıle de yakından alakalıdır) Bol sans dılerım.

merhabalar : yenı bır varıkosel amelıyatını sonuca katkısı olmayacagı ıcın tavsıye etmemekteyım.
Sperm sayı ve hareketınin durumuna gore mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.Ayrıca tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılabılmekte.Bol sans dılerım.

Hocam Kolaylıklar....
Benim ilk tüp bebek denemem pozitif lakin düşükle sonuçlandi. Şimdi dondurulmuşa başlamak istiyorum ama; dondurulmuş tedavisinde ilaçsız bir süreç izlemek mümkün mü?
merhabalar : donma &çözme surecı taze sıklusa gore daha kolay ve zahmetsız olmaktadır. Cogunlukla Agızdan alacagınız hap tedavısı takıben vagınal jel ve kalcadan iğne tedavısı eklenecektır. Bol sans dılerım.

Merhabalar..aklıma takılan soruları sıze sormak ıstedım.sızı takıp edıyorum ve yardımcı olabılecegınızı düşünüyorum.esım 5 yasında cıft taraflı ınmemiş testıs amelıyatı olmuş geç kalınmış bir amelıyat.azosperm hastası tüp bebek dedı doktorlar.hormonları normal testıslerı normal kromozom testı de normal.. Çok korkularım var sperm bulunamazsa diye.. Yüzde kaç şansımız var sperm bulunur mu? Doktorlar pek guzel şeyler söylemediler ..cıkabılır de çıkamayabilir de dedıler...Yardımcı olursanız çok sevınırım.ben ızmırde yasıyorum ızmırde onerebılecegınız tüp bebek merkezı yada doktor var Mıdır ? Ne yapmalıyız? Cok ihtıyacım var onerılerınıze..
merhabalar : yapılacak ilk mıkrotese amelıyatında sperm cıkma oranı(urologun deneyımı de önemlıdır merkezımızdekı oran budur) %50-55 tır ( ancak scrotal doppler usg , testıs volüm , hormonal degerlendırme, urolojık muayene gıbı parametler ıle daha net bır cevap verılebılır) Bol sans dılerım.

Merhaba Bülent Hocam,herşeyden önce size ve sizi bizimle buluşturan Kazen Kazen Beye teşekkürederim.Şuan 4.tüp bebek tedavimi görüyorum,maalesef diğer 3 denememiz pozitif sonuçlansada 1 aylıkken kese görünür görünmez sonlanıyor,geçen sene ise embriyolarda sorun bulunduğu için transfer iptal edildi,(sürekli tekrarlayan düşüklerim olduğu için bir yöntem uygulandı ve aldığımız cevap eğer transfer olursa ya yine hamile kalıp düşük yaparsınız yada down sendromlu olur cevabını aldık maalesef)sizce neden böyle bir sonuç aldık?

Şimdi yine vazgeçmedik ve deniyoruz,eşimde morfoloji bozukluğu var,yarın yumurtalarım toplanacak ve eşime ise tesa yöntemi yapılacak,sizce tesa yöntemi morfoloji açısından yararlımıdır yani bir sonuç elde edebilirmiyiz,sperm sayısında sorun yok,ayrıca kullandığımız bu tüp bebek ilaçları ileriye yönelik uzun vadede bende herhangi bir sağlık problemine yol açarmı merak ediyorum.

Doktorum 3.ve 5.gün transferi yapmayı planlıyor,yani 2 kere transfer yapılacak,sizce bu uygunmudur yada dondurup öylemi transfer yapılmalı,çünkü transfer sonrası ohss oluyorum,kafam çok karışık.

Şimdiden çok teşekkürederim,sevgi ve saygılarımla....
merhabalar :
öncelıkle tüp bebekte dogru merkez secımı oldukca önemlıdır. Laboratuvar merkez basarısı ıcın hayati öneme sahıptır. Ardışık olumsuz tüp bebek sonucları varlıgı nedenı ıle ;bay ve bayan genetık ,pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı(hısteroskopı) , rahım- tup fılmı kontrolu,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Sonuclara göre ılerı tüp bebek yöntemınden genetık taramalı tup bebek yontem secımı dogru yol olucaktır.. (bu yontemle -array cgh-embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.
Bunun öncesinde rahım iç zarını da(endometrıum) hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle gormekte fayda vardır.Ayrıca ımplantasyonu ( embrıonun rahım içine tutunması) artırmak ıcın doğurganlık aşısı ( gcsf) uygulamak da yararlı olucaktır. Bol sans dılerım.

Merhaba;
Polikistik böbrek hastasıyım,üre kreatin değerlerim normal.Ayrıca polikistik overim,yumurtalık rezervimde azalma olduğu söylendi.29 yaşındayım,gebelik düşünmedim şimdiye dek.Mümkün olduğunca ilaç kullanmamam gerekiyor.Hastalığın genetik geçiş ihtimalinin(%50) farkındayım,tüp bebek tedavisinde ne tür ilaçlar kullanıldığını bilmiyorum.Böbrek açısından kullanılan ilaçların niteliği ve yan etkileri konusunda bilgi verir misiniz? Hastalığıma ilaçların olumsuz bi etkisi olur mu?Pgt yaptırmayı önerir misiniz? ve IVF yöntemi benim gibi bir hasta için uygun olabilir mi?yoksa doğal gebeliği mi önerirsiniz?Kararsızlıkla zamanı heba ettiğimi söyleyebilirim,sorularımı cevaplar ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...Teşekkürler

Merhaba;
Polikistik böbrek hastasıyım,üre kreatin değerlerim normal.Ayrıca polikistik overim,yumurtalık rezervimde azalma olduğu söylendi.29 yaşındayım,gebelik düşünmedim şimdiye dek.Mümkün olduğunca ilaç kullanmamam gerekiyor.Hastalığın genetik geçiş ihtimalinin(%50) farkındayım,tüp bebek tedavisinde ne tür ilaçlar kullanıldığını bilmiyorum.Böbrek açısından kullanılan ilaçların niteliği ve yan etkileri konusunda bilgi verir misiniz? Hastalığıma ilaçların olumsuz bi etkisi olur mu?Pgt yaptırmayı önerir misiniz? ve IVF yöntemi benim gibi bir hasta için uygun olabilir mi?yoksa doğal gebeliği mi önerirsiniz?Kararsızlıkla zamanı heba ettiğimi söyleyebilirim,sorularımı cevaplar ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...Teşekkürler
Merhabalar : öncelıkle genetık bölumu ıle görüsmenız ve sizden alınacak kan örneklerı ıle mutasyonun saptanması gerekır.Mutasyon bulunur ıse setup yapılıp sızın tup bebek tedavısı ıle yumurtalarınızın hazırlanması ardından genetık tarama yapılması gerekır( pgd) . Yumurtalık rezervınızın azalması ıfade edılmıs( polıstık over durumu cok yumurta olması demektır burda bır tezat ıfade var) Eger rezerv azaldı ıse zaman kaybetmeden genetık bolumu ıle temasa gecerek kalıtelı bır tup bebek merkezınde tedavınızin baslaması yararlı olucaktır.Bol sans dılerım.

merhabalar
39 yaş amh 0.83 yumurta büyütücü ilaçlar kullandım geçen aylarda gittiğim doktor polipten şüphelenmişti bu ayki başka bir doktor adenomiyozis dedi ve son 2 aydr yumurta büyüklüklerimde sıkıntı var 3. gün 12 mm ymurta adenomiyozis için cerrahi işlemmidir

Back
X