• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlahi Adalet Bu Olabilir mi?

Orasini bilemeyiz.Alla size bol bol sabir versin insallah mutluluk yuvanizda eksik olmasin

Ahı tutar insanın. O gözlerden yaş akıtıp kalp kırıldı mı o ah tutar... İster ''ilahi adalet'' de istersen ''eden bulur'' de. Çıkıyor bazen hiç beklemediğin şekilde.

Allahın adaletini hiçbirimiz bilemeyiz belkide biyandan onlara hakkını verirken biryandan da sizin sınavınızdır. Başlarına gelenlere üzülecek misiniz? Yoksa ahtan duaya geçip Allah affetsin acılarını hafifletsin mi diyeceksiniz.
Evet omlara karşılığını vermiş. Şimdi sizin hislerinize göre ya aynı yorgunluğa devam edeceksiniz ya da kolaylıklar yaşayacaksınız bunu da niyetiniz brlirler.

Bana bakmayın tabi ben herşeyin birbiriyle hep bağlantılı olduğunu düşünürüö kalbin hep temiz tutulmasından yanayım. Ne olursa olsun. Allah mağrur olanı sevmez. Bişey yaşadılarsa "bana yaptıkları için" demeyin bu mağrur olmaya girer. Allah korusun.
Allah size meleğinizle beraber mutlu bir hayat nasip etsim

Siz birinin ahını alıp tuttuğu için mi çocuğunuzun engelli olduğunu düşünüyorsunuz? Çünkü bu düşüce, bunu da düşünmeyi gerektirir. Bu bir döngüyse yani. Her şey birbirine bağlıysa siz de kime ne ettiyseniz helallik alın bence. Siz de eminim ki illa hayatınızda birini kırmışsınızdır. Kimse melek değil. Birinin arkanızdan " ahımı aldığı için böyle oldu" diye konuştuğunu bilseniz ne hissederdiniz? Çünkü sizin yaptığınız tam olarak bu. Birinin çocuğunun derdinden, diğerinin boşanmasından hep kendinize pay çıkarmışsınız zira.

Böyle özel ve zor durumdaki bir anneye gereken özeni ve empatiyi göstermeyip türlü güçlükler çıkaran her kim olursa olsun bence Allah onları sınar. Bu ülkede zaten engelli olmakta engelli yakını olmakta çok ama çok zor . En ufak bir şey bile onlar için büyük bir savaşa dönüşüyor. En basit örnek ; bir hava almak isteseler yürüme engeli olsa saldalyesi İle doğru düzgün gidebileceği yol yok. Otobüse binmek zaten kabus . Siz gerçekten elleri öpülecek bir annesiniz. Sizin göz yaşınızı akıtan zaten bedelini öder hiç birşey söylemenize , düşünmenize bile gerek yok. Birde müge anlı nın projesi sevgi izi var onu yaptırın nolur.

Engelli kızımla yıllardır okula gidip bekliyorum.
Yorgunluğunu zorluğunu tahmin edersiniz.Sakin ve sabırlı yapımla tanınırım.
5.sınıfa başladığımızda iki öğretmenle gerginlik yaşadım yok yere.müdür müdür yardımcısı bana hak verdi.o kadar bunaldım ki o dönem atak yaşadım ağır depresyon dedi doktor.çok üzüldüm
Bigün müdür yardımcısının odasındayken ikisi destursuz içeri dalıp azarlar kıvamında konuşmaya başladılar.müdür yardımcısı tepki verdi gittiler.kimsenin yanında ağlamayan ben tutamadım kendimi.

Hocam Allah a havale ediyorum artık.Başlarına gelmeden anlamayacaklar belli ki.Korkusunu yaşasınlar dedim.

Bi süre sonra rehber öğretmenle konuşup normale döndük.diğeri basit şekillerle kışkırtmaya çalıştı başaramadı.onun için asla mutlu olamaz demiştim ağlarken
Bu sene iki senelik evliliği bitmiş.
Rehberimizinde eşi doğum yaptı.hamileliğimde yaşadığım kötü süreci yaşamışlar.
Bugün anlattı.Bana "sizi çok iyi anlıyorum şimdi"dedi.
Aklıma o yıl ağlaya ağlaya söylediklerim geldi.
İçim çok garip oldu.Garip ve ürkütücü bi duygu.
İlahi adalet mi deniyor buna
Basit bir gerginlik yaşamışsınız.Olmuş bitmiş.Bunun neticesinde Allah ona evliliğini bitirtecek,evladıyla sınayacak kadar nasıl bir ah almış olabilir ki.Ne beddua edilen,ne yüz kızartıcı suçlar işleyenler var dünyada.Veya öyle dahi olsa,bu zorluğu yaşayan siz,herkesten daha iyi bilmeli ve kimseye böyle bir ah etmemeli olunca da ilahi adaletmi diye sorgulamamalısınız.
Hayat bu.Her boşanan,her sıkıntıda olan,her evladı veya kendi salık sorunu olan beddualı mı

Basit bir gerginlik yaşamışsınız.Olmuş bitmiş.Bunun neticesinde Allah ona evliliğini bitirtecek,evladıyla sınayacak kadar nasıl bir ah almış olabilir ki.Ne beddua edilen,ne yüz kızartıcı suçlar işleyenler var dünyada.Veya öyle dahi olsa,bu zorluğu yaşayan siz,herkesten daha iyi bilmeli ve kimseye böyle bir ah etmemeli olunca da ilahi adaletmi diye sorgulamamalısınız.
Hayat bu.Her boşanan,her sıkıntıda olan,her evladı veya kendi salık sorunu olan beddualı mı
Yaşanılanlar basit gerginlik değildi.Resmi yollardan şikayet etmemi bile söylediler yapmadım.kimsenin ekmeğiyle oynamak bana göre değil.
Ah etmedim kimseyede etmem.belirtmiştim yorumlarda.
Kendi durumuma bağlıyorum ohh olsun da demedim.olaya tanık olan meslektaşlarından dile getirenler oldu yorum yapmadım konuyu değiştirdim.
Garip boş bi duygu dedim.

Yorumlarda bazı üyeler engelli evladımın benim aldığım ah yüzünden olduğunu söyledi
Ben sınavım olduğunu düşünüyorum.
Bdv konularına bakınca herkesin derdi sınavı var
O halde herkes ahh almış oluyor

Hocam Allah a havale ediyorum artık.Başlarına gelmeden anlamayacaklar belli ki.Korkusunu yaşasınlar dedim.
Ağlaya ağlaya söylediklerim aklıma geldi

Konu Başlığı :İlahi Adalet bu olabilir mi

Bunları söyleyen sensin.İnsanlar da bunun üzerine yorum yapmış.Eğer birileri,birilerinin ilahi adaletiyle hayatında sıkıntı yaşıyorsa,sen de mi ah aldın demişler.Sen ah aldın da evladın engelli dememişler.Yani senin düşünce yapına mecaz yapmışlar.
Basit veya değil.Herkes bir sorun yaşar.Gerekirse mahkemelik olur.Böyle şeyleri düşünmemek gerekir.

Engelli kızımla yıllardır okula gidip bekliyorum.
Yorgunluğunu zorluğunu tahmin edersiniz.Sakin ve sabırlı yapımla tanınırım.
5.sınıfa başladığımızda iki öğretmenle gerginlik yaşadım yok yere.müdür müdür yardımcısı bana hak verdi.o kadar bunaldım ki o dönem atak yaşadım ağır depresyon dedi doktor.çok üzüldüm
Bigün müdür yardımcısının odasındayken ikisi destursuz içeri dalıp azarlar kıvamında konuşmaya başladılar.müdür yardımcısı tepki verdi gittiler.kimsenin yanında ağlamayan ben tutamadım kendimi.

Bi süre sonra rehber öğretmenle konuşup normale döndük.diğeri basit şekillerle kışkırtmaya çalıştı başaramadı.onun için asla mutlu olamaz demiştim ağlarken
Bu sene iki senelik evliliği bitmiş.
Rehberimizinde eşi doğum yaptı.hamileliğimde yaşadığım kötü süreci yaşamışlar.
Bugün anlattı.Bana "sizi çok iyi anlıyorum şimdi"dedi.
Aklıma o yıl ağlaya ağlaya söylediklerim geldi.
İçim çok garip oldu.Garip ve ürkütücü bi duygu.
İlahi adalet mi deniyor buna
Bosverr oyle dusunme vicdanen demesemiydim canim yaninca oyle dedim beddua yami girer falan diye dusunuyor olabilirsin
Hayat tecrubem bana sunu anlatti Allahtan gelene bela hastalik musibet vs dusmani bile olsa kimse sevinmeyecek baska seyleri bilmem ama buna sevinen bilerek isteyerek art niyetli davranan aynini yasiyor inanin hani yaradan kendi derdine dusuruyor resmen
Art niyetli bir tanidigim bir hastalik olayinda uzulup agladigimda resmen mutlu olmustu yuzunde gulumseme belirmisti ben oyle ah oda yasasin falan dememistim inanin hatta sikintimdan takmamistim bile 1 aya ben sikintimi attim bin sukur 15 gun sonra onun babasi hastalandi tam 1 yil hastanelerde surundu dunya zorluk yasadi
Bir cok ornegim var baaka seyi bilmem ama hastaliga Allah korusun olume falan sevinmemek gerekiyor bunu bilir bunu soylerim

Konu sahibi kötü niyetle yazmamış bence.
Yaşadığı şeyler zaten yeterince ağır ve karşındaki kişi demek ki kendisini çok üzdü ve o da beddua etti (hangimiz yapmıyoruz ki?)
"Allah belanı..."demesek bile bir şekilde dolaylı olarak beddua etmiş oluyoruz.
Engelli bir çocuğu ve annesini gereksiz yere üzen kişinin de bu yaptığından dolayı bu şekilde cezalandırılması bana normal geldi.
Allah'ın sopası yok derler böyle durumlarda.
Yine Allah şifa versin tabii ama demek ki anlaması gerekmiş bazı şeyleri diye düşünüyorum.

ilahi adalete inanırım,o halde sanada ilahi adalet tecelli etmiş bazı şeyleri yaşıyorsunmu dıyelim,nefsin bu sözü kabul edermi,yanı sana kımden ne ah aldında bu durumdasınmı dıyelim,insanlar boşanır,yanı illa ah almasına gerek yok,yada doğum sürecınde birşeyler yaşar,benım fıkrımce,ben güzelce konuşurum halen alanmıyorsa elbet ALLAHA HAVALE EDERİM,LAKIN BAŞIMA BİŞEY GELINCEDE KIME NE YAPTIM DIYE KARAR KARA DÜŞÜNÜRÜM

Bosverr oyle dusunme vicdanen demesemiydim canim yaninca oyle dedim beddua yami girer falan diye dusunuyor olabilirsin

Anlatmak istediğim buydu teşekkür ederim.ancak yaşanılan olayları yazmadığımdan uzun uzun havada kaldı.
Sinirle değil üzüntüyle bardağı taşıran son damlayla söylemiştim.
Bebeği olan öğretmenimizle gayet iyiyiz artık.kırgınlığım kızgınlığım yok.
Diğer öğretmen hanımla iletişim kurmuyorum o bişey sormadıktan sonra.idare meslektaşları diğer velilerlede sorun yaşıyor.kendince sıkıntısı var demekki

kimi ahlar vardır dilden dökülür kimi ahlar vardır kalpten dökülür kendinizi suçlamayın sakın allah her şeyi gören bilen işitendir

Back
X