• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlahi adalet var...

Amaaan yok oyle bisey
Yapanin yaptigi yanina kar kaliyor. Biz gibi saftirikler de ilahi adalet var diye ortalarda dolaniyoruz. Oteki dunyada adalet olsa nolur ben dunya gozuyle gormedikten sonra
:KK9::KK9:aynende katılıyorum. Ben öldükten sonra.

İlahi adalet var. İnancimda tam Elhamdülillah. Ama sanki adalet iyi insanlardami işliyor sadece. Gerçekten merak ediyorum. Bu yasa kadar daha tek isteğim gerçekleşmiş değil. Kadere inancimda tam. Olmayacak çok ucuk şeylerdegil istediklerim. Ama olmuyor. Her serde hayirda vardır evet. Yani insanlarla oynayan kötü hisleri olan insanlarin herşeyi tikirinda. gerçekten canınızı yakan olay yada kişi zamanı gelince cezasını buldumu. Yada ben kendi adıma hep haksız olabilirmiyim?
Bizim var veya Yok dememizin bir anlamı Yok ki, dini inancımıza göre elbette Allah'ın adaleti var, buradaki insanlar inansa da inanmasa da.
bana sorarsan çokça şahit oldum, ama gerçekten çok kötüleri Allah burda mutlu edip tamamen öte dünyaya bırakıyor sanırım, iyi insanların da bu dünyada imtihanı sıkıntısı derdi hiç bitmiyor

İlahi adaleti beklemek yerine başımıza gelen olaylardaki(imtihanlardaki) sırrı anlayıp olgunlasabilmek önemli bence. O olayda Allah bizi ne ile terbiye etmek istiyor onu anlayabilmek mesele. Kader de bizim yapıp ettiklerimiz. Yolumuzu biz çiziyoruz.

Son olarak düzeltmek istedigim birşey: "her serde bir hayır, her hayırda bir şer vardır" değil onun doğrusu; "...Sizin hoşlanmadığınız birşey sizin hayırlı, sizin hoslandiginiz birşey de sizin için şer olabilir..."olacak..

En sevdigim konu seysi...:KK70:
Benim bi akraba vardi cok makyaj yapiyormusum sozde ona gore...tabi gecmis zaman 10 yil oluyor....ki far rimel ruj kullaniyordum yani...oyle kapatici niyetine tek birsey dahi surmuyordum.
Simdi kendi kizi buyudu genc kiz oldu...
Badana tenekesi gibi geziyor :KK70:
Makyajcı YouTuber oldu diyeceksin sandım:D

Makyajcı YouTuber oldu diyeceksin sandım:KK70:
Isterse makyajlar kralicesi olsun :D kizla derdim yok ...o anasi yok mu anasi :D
Kizina baktikca beni hatirlar insallah :D

Kadin o kadar cinsti ki ben bi ara kendimden sogudum yani sadece makyajima takmamisti...herseyime...inceden inceden yerin dibine sokuyordu insani...neyse sonra toparladim büyüyünce :D

Isterse makyajlar kralicesi olsun :KK70: kizla derdim yok ...o anasi yok mu anasi :KK70:
Kizina baktikca beni hatirlar insallah :KK70:

Kadin o kadar cinsti ki ben bi ara kendimden sogudum yani sadece makyajima takmamisti...herseyime...inceden inceden yerin dibine sokuyordu insani...neyse sonra toparladim büyüyünce :KK70:
:KK70: :KK70: o anneler yok mu... Çenelerinin vebalini çocuklar çekiyor:KK53:

Vaaar elhamdülillah. Ben sakin sessiz huzursuzluğu sevmez biriyim kv görümce beni küçük görürler hep dedikodumu yaparlardı. Bir gün görümce birşeye sinirlenmiş konuşurken saçma bir sebepten üstüme geliyor birde o zaman hamileyim ne dedim diyorum bi kötülük yok bas bas bağırıyor kvye dönüyorum ne dedim şimdi ben diyorum kızına bi sus desin yook demedi yüzüme bakmadı. çıktım gittim eve üzüntümden hasta oldum.arkamdan kayınpdr arıyor eşimi doldurmaya üstelik hiç suçum yokken. yattım kalktım beddua ettim. dedim beni küçük görüp şımarıklığından kibirinden beni bu halde üzdü oda üzülsün tepetaklak olsun oldu. hamileydi mesleğini kaybetti kocası hapse girdi maddi durumu çok çok iyiyken şimdi muhtaç halde. Tam tepetaklak oldu çok mu sevindim hayır ama ilahi adaletin varlığına şükrediyorum.

İlahi adalet var. İnancimda tam Elhamdülillah. Ama sanki adalet iyi insanlardami işliyor sadece. Gerçekten merak ediyorum. Bu yasa kadar daha tek isteğim gerçekleşmiş değil. Kadere inancimda tam. Olmayacak çok ucuk şeylerdegil istediklerim. Ama olmuyor. Her serde hayirda vardır evet. Yani insanlarla oynayan kötü hisleri olan insanlarin herşeyi tikirinda. gerçekten canınızı yakan olay yada kişi zamanı gelince cezasını buldumu. Yada ben kendi adıma hep haksız olabilirmiyim?
Ben ilahi adalete inanıyorum. "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" bu söz çok güzel anlatıyor.

Kibire inaniyorum. Inancindan dolayi baskalarini hakir gorenlerin varligina inaniyorum. Kafasinda kisr donguler olusmus hayati tersinden goren ve adaleti tamamen yanlis anlamis insanlarin varligina inaniyorum.
Hayvanlarda bile olan adalet kavrami gelismisken insanlar tarafindan tamamen saptirildigina inaniyorum.

En sevdigim konu seysi...:KK70:
Benim bi akraba vardi cok makyaj yapiyormusum sozde ona gore...tabi gecmis zaman 10 yil oluyor....ki far rimel ruj kullaniyordum yani...oyle kapatici niyetine tek birsey dahi surmuyordum.
Simdi kendi kizi buyudu genc kiz oldu...
Badana tenekesi gibi geziyor :KK70:
Kimseyi kinamayacaksin..
Kim birini kinarsa onu yasamadan olmez..
Bu yuzden birinin kotu hareketini gordugm zamn dua okuyorum ki bana tesir etmesin..
Peygamberimiz """""Bir kisi kinadigi sey basina gelmeden ölmez"" buyurmus.
Hakikaten cok dogru..
Bazilari bosanmis insanlari kucuk goruyorlar..
Halbuki kendilerininde basina gelmeyecegi ne malum??

Sopa da bir adalet sekli :KK70:
Ilahi adalete inanmak istiyorum comak sokmayin bi :KK70:
Ilahi adalet var canlar..
Ister inanin ister inanmayin..
Ama biz acle ediyoruz hemen olsun diye..
Bu dunyada olmadiysa bile ahirette illaki tecelli edecek ilahi adalet..
Tabi inanmak lazim once..

İlahi adalet var ama hakeden insanlar başlarına bir bela geldiği zaman 'bizim gibi iyi insanları bulur böyle şeyler " derler.malesef yaptıkları pislikleri hiç hatırlamazlar.

Başına bir iş gelince bunun işlediğin hangi günaha karşı karşı olduğunu nereden bileceksin. Adalet denilen şey sucu tespit edip, suçluyu cezalandırmak ve aynı zamanda suç ve suçluyu esleştırmek değil mi ki. Bundan mütevellit hiç inanmıyorum öyle ilahi adalet olayına.

İlahi adalet mi bilmem.. ama benim görümcelerim hep beni eleştirir. ben de hep eşime derdim bana ne çektirdilerse aynısını yaşasınlar ne eksik ne fazla. belki o zaman anlarsınız ben de birilerinin evladıyım diye. bi görümcem eşinin ailesiyle değil sülalesiyle bile görüşemiyor şu an. yüzüne bile bakmıyorlar.. öbür görümcem de el üstünde olan bi gelinken şu an lanetle anılıyor. o kadar olay oldu ki kısa zamanda. bana laf edenlerin şimdi kocalarının aileleriyle durumları vahim. ben yine aynı ben. kendim olarak davranmaya devam.

Back
X