İlahi adalet

İlahi adalet beklediğinizde değil,
Boşverdiğinizde olur

Allah yardımcın olsun canım, boşanmak heleki severken ve küçücük bir bebekle elbette zor, acını anlamak için aynı şeyleri yaşamak gerekir,( yaşamadan büyük konuşuluyor ben hep büyük konuşmamaya dikkat ederim hep başıma gelir çünkü..)..aldatıp pişman olsa seviyorsun ve bebişin var bir şans ver derdim, ama eşin hamileyken aldatmış ve bebişinle seni ortada bırakarak tercihini acımasızca yapmış, bunca zamanda aklı hala başına gelmediyse ondan malesef ki hayır gelmez, ben yuva yıkılmamalı o taraftayım her zaman, aldatana ve ona eşlik edene de kızıyorum (ikiside suçlu elbet, ama insanı canı, ciğeri kocası düşünmezse diğer kadın düşünmez malesef)Ama ben ilahi adalete inanırım er yada geç tecelli ediyor.. Lütfen beklemeyin, kendi hayatınızı yaşayın artık.

En güzeli Allah a havale edip arkanda birakmak. Zor ama olmasi gereken bu, kafayi gidenle bozarsan ne kendine ne çocuğuna faydan dokunur. Ömrünü de hiçle geçirmiş olursun.

Allahın verdiği nimete Allahım neden verdin, neden ben diyor muyuz? Bir düşünüp kaç kez şükrediyoruz?
Elimizden geleni yapmışsak "hakettim" diyebiliyoruz. Yapmamışsak şans diyoruz.
Ama neden biz diye sorgulamıyoruz.

Peki ya vermediğinde neden hemen dünyanın sonu gelmiş, adalet yok şu yok bu yok demeye başlıyoruz?
Eğer haklıysak ve zulme uğramışsak kendimizden emin bir şekilde Allaha havale edip geçmemiz lazım.
Çünkü bu da bir sınavdır. Hani dünya sınav diyip geçiyoruz ya neden yaşarken zor geliyor?

Kötülük yapanlar neden mutlu biliyor musunuz?
Kendilerini haklı gördükleri için. Geriye takılmadıkları için.
Mutlulukları hak mıdır helal midir bilemeyiz bunun hesabını soracak kişiler bizler değiliz.
Ahım tuttu mu tutmadı diye yaşarken, hayatı kaçıranlar haksızlığa uğrayanlar oluyor.
Sonra da onlar mutlu ben değilim diye geriye bozulmuş bir psikoloji kalıyor.
Boşa kaybedilmiş bir hayat...

"Gevşemeyin, hüzünlenmeyin. Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz üstün olan sizlersiniz."

Back
X