İlber Ortaylı spikerleri Türkçeyi bozmakla suçladı

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
tek ayak cezası
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.112
18.284
www.renklihaber.net/haber/507370/ilber-ortayli-spikerleri-turkceyi-bozmakla-sucladi.html
İlber Ortaylı spikerleri Türkçeyi
bozmakla suçladı ,Son Dakika
Prof. Dr. İlber Ortaylı katıldığı bir
televizyon programında spikerleri
Türkçeyi bozmakla suçladı.
Bu haber 05 Nisan 2015, Pazar
15:KK24:09 eklenmiş ve 1130 kez
görüntülenmiştir.
CNNTürk'te yayınlanan 'Hafta Sonu
Keyfi' adlı programda Hakan Çelik'in
sorularını yanıtveren İlber Ortaylı,
Türkçe’nin yanlış kullanıldığını ve
bunun sorumlusu olarak da
spikerler olduğunu söyledi.
Ortaylı ‘Gençler düzgün Türkçe
konuşamıyor.Dişin arkladasında bir
Türkçe oluştu. Çünkü spikerler
böyle konuşuyor. Spikerler yanlış
konuşuyor. RTÜK’un yapacağı şey
bilmem nerenizi ne kadar açtınız
değil ön planda Türkçeyi nasıl
telafuz ediyor, oradan cezayı
yazarsan herkes hizaya gelir’ dedi.

Sırf rus güzeli diye dekoltesi var diye ama Türkçesi bozuk kadınlarıda görmek lstemiyorum

Sırf rus güzeli diye dekoltesi var diye ama Türkçesi bozuk kadınlarıda görmek lstemiyorum
bende ilber hoca gibi ilim bilim adamı görmek istemiyorum istediğim oluyor mu yok:KK53::KK53::KK53::KK53:

ilber hoca reytingi yüksek diye konuşturuyorlar gerçek bilim adamını bu toplum kaldıramaz daha hazır değiliz zaten reyting te yapmaz

Gelmeyen birşeye insanlar hazır olmaz sadece bahanesi olur maatbanın 100 yıl sonra gelişi gibi , tabi bazıları gerçekleri kabul etmez yalanlara sığınır
ilber hoca reytingi yüksek diye konuşturuyorlar gerçek bilim adamını bu toplum kaldıramaz daha hazır değiliz zaten reyting te yapmaz

Gelmeyen birşeye insanlar hazır olmaz sadece bahanesi olur maatbanın 100 yıl sonra gelişi gibi , tabi bazıları gerçekleri kabul etmez yalanlara sığınır

İlber Hocanın seminerine katılıp onu sadece 'cahilsin' repliklerinden tanımayan biri olarak gerçekten çok donanımlı biri olduğunu düşünüyorum.
Eğitimi ve diğer bütün kitapları da bunun göstergesi zaten...
Ona sadece 'reyting sebebi' olarak bakmak asıl cehalet.

Bu ülkede birçok kişinin kişi başına düşen toplam kitap sayısının toplamından da fazla kitap okumuştur İlber Hoca.
Her ne kadar üslup olarak bazen eleştirsem de toplum için çok büyük bir insan olduğu su götürmez bir gerçek.
'Reyting' uğruna konuşturulamayacak kadar ağır ve bilgili bir insan.

Bu ülkede birçok kişinin kişi başına düşen toplam kitap sayısının toplamından da fazla kitap okumuştur İlber Hoca.
Her ne kadar üslup olarak bazen eleştirsem de toplum için çok büyük bir insan olduğu su götürmez bir gerçek.
'Reyting' uğruna konuşturulamayacak kadar ağır ve bilgili bir insan.
Haklısın canım

X