İlerde çocuğum olmayabilirmiş..

angel48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2011
112
7
46
İzmir
mrb arkadaşlar dün dr.gittiğimden beri kararsızlık içinde düşünüyorum çok zor bir karar sizlere danışmak istedim benim problemli bir evliiğim var eşimin ne zaman ne yapacağı belli olmuyor dengesiz çok kez boşanmaya kadar ilerledi bu sorunlar sonra nasıl olduysa barıştık şiddet evliliğimizin ilk aylarında çok oldu evleneli 1 buçuk yıl oldu.hakaret,küfür çok fazlaydı son aylarda düzeldi şiddet,küfür vs.yok dün doktora gittim kis var bende dr.doğum yapman gerekiyor ilerde çocuğun olmaya bilir dedi bende eşime geçmişte yaptıklarından dolayı hiç güvenmiyorum yine aynı şeyleri bana yaşatırsa çekemem ailesini zaten hiç sevmiyorum ben şimdi nasıl bu kadar güvensizlik içinde çocuk yapacağım.İlerde çocuğum olmazsa oda benim için çok büyük problem ben çocukları çok severim bizim doğamızda var annelik bana lütfen yardımcı olun..böyle bir evlilikte çocuk yapmak ve ilerde hiç olmama riski?

kisti aldır ameliyatla, doktor doğal yoldan kurtul demek istemiştir, hatta bence başka bi kaç doktorada git teyit etmek için, kimisinin işine öyle geliyo, üniversite hastanesine düzgün bi doktora git
ben kocaman bi tane aldırdım üstelik endometriyosizdi yani kısırlık yapan kist, bebeğimde oldu 6 ay sonra hamile kalmıştım.
eşinden daha emin olmalısın 1,5 sene emin olmak için yeterli gelmedi vukuatları olan bi koca için, küfür devam ediyosa zaten hiç durma diyeceğim

Son düzenleme:
Boşandıgın zaman kendin bakabilcekmisin bence bunu düşünmen gerekli öncelikle..

Hiç kimsenin ewliiği garantili deil..

Hiç kimse ilerde eşim beni aldatmayacak şiddet uygulamayacak gün gelip benim yerime arkadaşlarını terih edip beni ihmal etmeyecek diyemez..

Sorunlarının ne kadar yoğun oldugunu bilmiorum..ama bu kararı en doğru olarak verecek kişi yine sensin..

Eger çocuk yapmaya karar verirsen bu çocugu zaten kendin için yapıcaksın..

e her kisti olanın çocuk mu doğurması gerekiyormuş ki? başka çaresi yok muymuş?
aklıma deniz seki geldi birden sanki onunla ilgili de böyle haberler çıkmıştı magazinde ama bildiğim kadarıyla çocuk falan doğurmadı ve hala yaşıyor. demekki bi çaresi varmış?
bi araştır derim, madem çocuk için cesaretin yok..
Allah şifa versin bu arada:29:

kisti aldır ameliyatla, doktor doğal yoldan kurtul demek istemiştir, hatta bence başka bi kaç doktorada git teyit etmek için, kimisinin işine öyle geliyo, üniversite hastanesine düzgün bi doktora git
ben kocaman bi tane aldırdım üstelik endometriyosizdi yani kısırlık yapan kist, bebeğimde oldu 6 ay sonra hamile kalmıştım.
eşinden daha emin olmalısın 1,5 sene emin olmak için yeterli gelmedi vukuatları olan bi koca için, küfür devam ediyosa zaten hiç durma diyeceğim

benimki pko denilen bir kist aldırma falan söz konusu değilmiş seninle ölüme kadar gidecek bir kist diyorlar en yakın zamanda gitmeliyim üniversite hastanesine dediğiniz gibi tek bir doktora gözükmek yeterli olmayabilir tşk ederim yorumunuz için

Canım benim,

Eşinle olan durumun ortada, ondan memnun değilsin, bence çocuk için de müsait değil ilişkiniz, eşinden umudunu kes bence, eğerki boşansak bile ben bu çocuğu istiyorum, babasız ya da böyle bi babayla çocuk yapıcam, hatta açık olmak gerekirse sen kendini doğacak bebeğin yerine koy, öyle bi babayla nasıl yaşar, mutlu olabilir mi, sorunlu mu olur?

Sen bunları kaç kez düşünecek inceliğe sahip birisin ama yine de fikrimi söylemek istedim, Allah'ım yardımcın olsun.

Bir de arkadaşların dediği çok doğru başka doktorlara da görün çünkü belli olmaz hepsi farklı şeyler söyler hatta bazısı işine geleni bile söyliyebilir..

benimki pko denilen bir kist aldırma falan söz konusu değilmiş seninle ölüme kadar gidecek bir kist diyorlar en yakın zamanda gitmeliyim üniversite hastanesine dediğiniz gibi tek bir doktora gözükmek yeterli olmayabilir tşk ederim yorumunuz için

benim iş arkadaşımda varı PKO; 5 kilo verdi ve düzeldi doktoru risk kalmadığını söylemiş
özel sigortası olduğu için hemen ameiyat yaptırmak istemişti özel bir hastane ama fakültedeki doktoru kilo vermesini istemişti ve dediğim gibi artık sorunu yok
bence eşinle sorunlarını çözmeden çocuk yapma

pko olan ve bebek sahibi olan çoookkk bayan var burada.. pko çok korkulacak birşey değil...ikinci bir doktora görünmeni tavsiye ederim..

Geçen eşim şehirdışı işe gitti kızımda şehirdışı kuzenlerine ben evde yapayalnız mutlu olacağımı sandım çocuksuz hayat zor çoğu şeyleri kızım olmasa yapmam meğer bütün aktivite,enerji çocuktan alıyormuşum eşin olsada olmasada çocuk çok farklı ve doğurmanında belli bir zamanı var umarım verdiğin karardan ötürü pişman olmazsın

Canım benim,

Eşinle olan durumun ortada, ondan memnun değilsin, bence çocuk için de müsait değil ilişkiniz, eşinden umudunu kes bence, eğerki boşansak bile ben bu çocuğu istiyorum, babasız ya da böyle bi babayla çocuk yapıcam, hatta açık olmak gerekirse sen kendini doğacak bebeğin yerine koy, öyle bi babayla nasıl yaşar, mutlu olabilir mi, sorunlu mu olur?

Sen bunları kaç kez düşünecek inceliğe sahip birisin ama yine de fikrimi söylemek istedim, Allah'ım yardımcın olsun.

Bir de arkadaşların dediği çok doğru başka doktorlara da görün çünkü belli olmaz hepsi farklı şeyler söyler hatta bazısı işine geleni bile söyliyebilir..

canım benim çok haklısın benimde düşüncelerim böyleydi kesinlikle düşünmüyordum dün o hastanedeki bi kaç dr.la görüşünce acaba dedim ama arkadaşların söyledikleri dünden bu yana düşündüklerim kesinlikle bir kaç dr.gitmem gerekiyor onlarda aynı şeyleri söyleseler bile vardır bir tedavisi herhalde ilerisi için ben kendimi nasıl sıyıracağım bu evlilikten diye düşünürken bir şeyler sürekli itiyor.Kadermi yoksa benim akılsızlığım mı çözemedim...

Bence farkli bir doktora, hatta netten arastirip alaninda uzman
Olan bi doktora gorunmende yarar var.

Bebek istemen cok dogal, fakat esin bu durumdayken
Hem sana hemde dogacak bebege yazik olur.

Allah yardimcin olsun :)

ben de pkoluyum...
bana da 25ten once bebek yap cok geciktirme diyorlar ama pek umrumda degil acikcasi...cunku ''herseyin bir yeri ve zamani var''!
sirf cocuk yapmak icin cocuk mu yapilir arkadasim?
ayrica tek bir doktora inanma, bazi doktorlar durumu oyle abartabiliyor...
hem neyin ne olacagini Allah bilir, kisir insanlar bile hamile kaliyor ki sende kist var diye mi hamile kalamayacakmissin...

evliliginiz bu denli sorunluyken bebek dusunmeyin...
kendiniz icin bebek yapacaksiniz sonra evliliginizde sorunlar artinca o cocugu mutsuz edeceksiniz...
bu haksizlik bence...

ben de pko vardı ve aldırma diye bir olay sözkonusu değil. Önlemini almazsan seninle ömürboyu gider. İlerleyen zamanlarda önce kısırlık sonra da başka rahatsızlıklara neden olur. Önelimi ise basit, kilo vermek kilo almamak. Ve ben kilo verince hamile kaldım. Sadece pko yüzünden bir an önce çocuk sahibi olmak hele ki sorunlu bir evliliğiniz varken bence sadece kendi egolarınızı tatmin etmektir. İyi düşünün.

çocuk sahibi olmak hayattaki en önemli karar.birçok şeyin geri dönüşü vardır ama bunun yok.o halde çok iyi düşünmelisin.kistim gitsin diye çocuk yapılmaz.önce ameliyat yollarını dene.bizim gelinimizde de kist vardı bir doktor hemen ameliyata girmelisin patlar,ölürsün falan demişti.bunlar ağladı durdu kaç gün.sonra başka bir hastaneye gitti.ameliyat bile olmadı kistin ciddi bir şey olmadığına karar verildi.hemen bir doktora inanma.

hemen çocuğum olmayacak triplerine girme.sağlıksız bir evliliğe çocuk getirme.ha bakarsın evliliğin düzeldi.şu da var ki evliliğin ilk zamanları çok zor bende neler yaşadım ama maşallah şimdi çok iyiyiz.çoğu çift içinde böyledir.önce ameliyat mı lazım ona bak.eşinle de aranı düzeltmeye bak.sürekli eski yaptıklarını düşünürsen aranız hiç bir zaman iyi olmaz söyleyeyim.yaşananları unut ve yeni bir sayfa aç.baktın ki eşin evliliğe alıştı evliliğiniz oturdu.o zaman mutlu yuvanıza tatlı bir bebek çok yakışır.
öpüyorum canım.:71:

mrb arkadaşlar dün dr.gittiğimden beri kararsızlık içinde düşünüyorum çok zor bir karar sizlere danışmak istedim benim problemli bir evliiğim var eşimin ne zaman ne yapacağı belli olmuyor dengesiz çok kez boşanmaya kadar ilerledi bu sorunlar sonra nasıl olduysa barıştık şiddet evliliğimizin ilk aylarında çok oldu evleneli 1 buçuk yıl oldu.hakaret,küfür çok fazlaydı son aylarda düzeldi şiddet,küfür vs.yok dün doktora gittim kis var bende dr.doğum yapman gerekiyor ilerde çocuğun olmaya bilir dedi bende eşime geçmişte yaptıklarından dolayı hiç güvenmiyorum yine aynı şeyleri bana yaşatırsa çekemem ailesini zaten hiç sevmiyorum ben şimdi nasıl bu kadar güvensizlik içinde çocuk yapacağım.İlerde çocuğum olmazsa oda benim için çok büyük problem ben çocukları çok severim bizim doğamızda var annelik bana lütfen yardımcı olun..böyle bir evlilikte çocuk yapmak ve ilerde hiç olmama riski?

bir doktorla hemen hayatınla ilgili bu kadar önemli bir kararı alma bence. başka doktorlara da git. birde benim bir arkadaşım lisedeyken doktora gitmişti doktor senin çocuğun olmaz demiş ona. bundan 10 sene önce. Ama o arkadaşım şimdi 2. bebişine hamile. Yani demek istediğim hemen bir doktorla korkuya kapılıp yanlış kararlar verme başka bir doktora da git hatta o olmadı başkasına... hemen karar verme. Allah yardımcın olsun.

benim ablamda pkolu idi aşılama yöntemiyle hamile kaldı 2 sene sonra

Canım geçmiş olsun.Doktorlar bin türlü şey söylüyor.Hemen karar verme başka doktora da görün.Tıp o kadar ilerledi ki çok şey olabiliyor.Ama evliliğine güvenmeden çocuk yapma.Ben de babasız büyüyen bir çocuğum inan çok zor.Allah yardımcın olsun

canım benim anneme de demişler oo lafı düşün kaç yıl oldu üç çocuu var kadının keze bir arkadaşım da öyle onda farklı gerçi rahim ağzı yarası vardı doktor önce çocuğun olmaz dedi arkadşaım iki ay sonra hamile kalınca da o çocuk durmaz düşer dei kızı şimdi iki yaşında o doktora bir daha gitmedi tabi git başka doktorlarla görüş kist polikist endometriyoz bunların hiçbiri garanti ksıırlık yapmıyor

Back
X