ileri anne yaşı, varikosel ve sedefe bağlı artrit tedavisine bağlı ilaç kullanımı

rozaline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2010
151
0
46
İstanbul
merhaba,

40 yaşını bitirmek üzereyim. eylül ayında tüp bebek tedavisi görerek hamile kaldım. 2 transfer yapıldı. tek bebege hamile kaldım. ancak 7 haftalıkken misssed abortusla sonuçlanması nedeniyle kasım ayında küretaj oldum. ilk hamileliğimi 23 yaşında iken kendi isteğimle küretajla sonuçlandırdım. şu an ikinci evliliğimi yapalı 7 ay oldu. IVF'den önce eşime varikosel teşhisi kondu, ayrıca sedefe bağlı artrit nedeniyle salazoprin ve metotreksat kullanıyor.

IVF öncesi ilaçları bıraktı, bıraktıktan sonraki 63. gün transferim yapıldı. eşimin ilaç kullanırken en son yaptırdığı semen analizi sonucu da aşağıda. küretaj sonrası yapılan inceleme sonucunda 69,XXY olarak sonuç geldi..önümüzdeki aylarda nisan-mayıs gibi tekrar deneme yapmayı düşünüyoruz. zor bir vaka gibi görünüyor. triploidi vakalrı ileri anne yaşı kaynaklı mıdır...dispermiden kaynaklanırmış en çok da...ancak IVF de böyle bir risk olabilir mi. yaşım ileri, eşimin bu tür problemleri, açıkçası bir çocuk sahibi olamayacağım düşüncesi beni çok üzüyor. görüşlerinizi bekliyorum.

Volum (mL) : 1
Konsantrasyon (x milyon/mL) : 27
Total sayı (x milyon/mL) : 27
Total motilite (%) : 95
+4 İleri doğru hızlı hareketli (%) : 58
+3 Yavas doğrusal olmayan hareketli (%) : 35
+2 Yerinde hareketli (%) : 2
+1 Hareketsiz (%) : 5
TPMSS (x milyon) : 15,66
Yorum : ASTENOTERATOZOOSPERMİ

Back